Šta je novo?

Benq P860???

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Kupio sam aparat i nisam bas zadovoljan sa fotografijom i zumom.Kako prodje 3x zoom slika postaje mutnija...Sta vi mislite o ovom aparatu???Da li postoje neka podesavanja da se aparat podesi da bi radio bolje i gde bi to moglo da se odradi?Sad je 15000din a ja sam ga platio 17500din.To bas i nije malo para za aparat i takav bi trebalo da daje lepe slike...Cini mi se da Olimpus i Nikon iz te kategorije daju bolje slike...Ako gresim ispravite me i dajte neke savete.... Hvala unapred!!!:wave:

Baci ga niz rijeku i sledeci put se raspitaj pre kupovine...

Brate al si se sj***o za medalju. BenQ ti je nevidjena truba sto se tice aparata.
Uvali ga nekoj veverici i uzmi Canon A serije ili Fuji F tj. S serije

Poslednja izmena:
Kupio sam aparat i nisam bas zadovoljan sa fotografijom i zumom.Kako prodje 3x zoom slika postaje mutnija...
Ovde se postavlja pitanje da li je objektiv feleričan (loše podešen?) ili mu je konstrukcija loša. Mada je moguće i ovo drugo, ja tipujem na prvo (mada nemam iskustvo sa ovim aparatom pa da budem siguran).

Moje iskustvo sa Canonima A serije je da oni za svaki zoom zauzimaju neku posebnu poziciju. Dakle, ne izvlači se objektiv linearno, nego se nekad više izvuče jedan prsten, pa kad se nastavi sa zumom onda taj počne da se uvlači a onaj drugi da se više izvlači itd. Drugim rečima, moguće je da neka od tih međupozicija nije dobro podešena.

A mozda mu je ukljuchen manuelni fokus :)

Ma prodaj to chudo, i uzmi normalan aparat !!!

Ma prodaj to chudo, i uzmi normalan aparat !!!
Koliko shvatam, aparat je skoro kupljen, što znači da je pod garancijom. Ako je u pitanju neki feler, zašto ne iskoristiti garanciju? Što, da npr. Canon nije imun na škart? Ja sam bar imao prilike da se u to uverim. :)

Mada moram priznati da ni u ludilu ne bih dao preko 200€ za BenQ.

Poslednja izmena:
OK, neka prvo proba da ga popravi, pa onda neka ga proda :d

Imace sada u jednom nasem megamarketu na akciji BenQ C640 za 4,500 din. Da li je po toj ceni isplativa kupovina?

Ne, ne i opet ne !!!
Iako uvek gledam da ustedim BenQ, Mustek i sl. nisu usteda vec bacanje para !!!
Skucaj se za neki Canon A4xx ili Nikon L10 (najeftiniji)

Ma ne, bolje da kupi pa okachi fotke na forum i kad mu neko kaze da su krsh, ima da upadne u zuchnu raspravu, to je valjda poenta foruma :)

Poslednja izmena:
Ipaq sam uzeme ovo. Razlika u novcu od 4,500d do ~10,000d je prilicna. ***... Ne deluje tako lose, mada je auto podesavanje uglavnom beskorisno, rucno podesavanje blende i ekspozicije i osetljivosti daje upotrebljive rezultate.

Pa ja sam platio dc840, 8MPX, 3X zoom, 69e, nov...za te pare nisam mogao bolje da nadjem, a i nek ima kad se ode na more ili nesto slicno, ima male dimenzije i lep dizajn ako nista drugo :), a i slike nisu lose.

a da mu ne ide posle 3x optickog zuma, digitalni zum, pa je logicno da slike postaju mutnije tj. losije.

^Nije to, taj fotoaparat ima 6x optiči zum...

Reklamiraj ga pošto je u garanciji, a posle toga prodaj pa kupi nešto bolje...

Kad povećaš zum smanjuje se maks otvor blende i onda ako ti je na auto genijalni aparat diže ISO vrednost i sigurno se pojavljuje mnogo veći šum nego na npr. ISO 50.

Vrh Dno