Šta je novo?

benq p51e problem sa nvidiom go6100

schojka

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2014
Poena
151
Drage kolege,
pre svega bih Vam pozeleo srecnu novu godinu i predstojece praznike.
Naime, imam veliki problem sa doticnim benq laptopom.
Posto je racunar starije generacije, kompletno je podrzan za WinXP i sve radi, medjutim na Win7 imam sledeci problem.
Posle instalacije systema jedva sam sredio drajvere za graficku karticu, kad sam i nasao drajvere i instalirao, nece da radi primarni displej, tj monitor se ugasi odmah posle podizanja drajvera!!! Kad prikacim drugi monitor na VGA port, on radi! Probao najmanje deset razlicitih verzija drajvera (od 2006g do 2011g), cak sam nasao i sredjene *.inf za mnogo novije detonatore sa kojima mogu da prepoznam svoju graficku. Ali problem ostaje isti. Uspem da upalim monitor jedino kad ubacim racunar u sleep mod, pa kad ga vratim on upali primarni monitor! Kad ga jednom upalim sve radi kako treba, u podesavanjima za nvidiu mi se pojavi i monitor i nvidia kao uredjaj, dok pri restartu se sve ponovo vrati na staro. Ponasa se kao da je nvidia ugasena svo vreme. Kombinacija Fn+(displej taster), u mom slucaju F3, ne radi pri prvom startu, ali kad se posle sleepa upali monitor onda naprasno sve radi odlicno. Pokusao sam, dok je monitor ugasen, i sa kombinacijom win+P, pa da izaberem neki od profila iz menija (dual view, clone....), ne radi. Apsolutno ni na sta ne reaguje sve dok se ne baci u sleep mod, pa start!
Graficka karta je nvidia go6100 u kombinaciji sa nForce i sempron procesorom
Imali iko ideju sta da radim da proradi
hvala

Ne vredi, odustao, sa svim drajverima sa kojima sam probao isto se ponasa. Mozda bi neki update biosa pomogao, ali ni to nema da se nadje, tako da ....
Hvala u svakom slucaju na brzom odgovoru.

Ne bi me čudilo da je grafički čip počeo da pokazuje simptome crkavanja. Taj Go6100 je jedan od najproblematičnijih čipova koje je Nvidia ikada napravila.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno