Šta je novo?

BENQ G2750

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Vec dugo vremena koristim Samsung 204b, to je 20inch monitor 1600x1200, pivot (mada skoro nikad nisam koristio tu opciju), i zadovoljan sam istim.
Ok me je sluzio, za ono sto meni treba net, puno citanja i igranje irgrica, 3d, fps itd.
Ne treba mi nista mnogo bolje, ali ne bi zeleo ni nesto losije.
Materijalna situacija je nikakva tako da ne planiram bas sutra da uzmem monitor, ali ako se ostvare neki poslovi, mozda bi uzeo neki novi monitor, bitno je da je veci od ovoga i ne losiji za ono sto meni treba.

Dijagonale koje me interesuju su 27 inch i obavezna full hd rezolucija.
videh ovaj monitor za oko 200e, to bi mi mozda odgovaralo i cenom.
http://www.itsvet.com/proizvod/benq-g2750/comp_comp_monitor/21/3201
Sta mislite o monitoru, i da li mozda da gledam tv od 32 inch, i da li tu uopste mogu da udjem u taj rang cena a da zadrzim full hd ? (sumnjam, mada mi tv i ne treba, samo veca dijagonala).

Poslednja izmena:
preporuka za taj isti
nista mu ne fali za 21000 mislim da nema bolje
presao sa 24 na 27 i razlika je ogromana
tebi sa 20 na 27 ju progledao bi ;)
poz

da dodam jos da je probano par igara tipa bf3, nfs run, AC Revelation, pes 2012, apsolutno nema duhova ili slicno ;)
naravno probani su i filmovi 720p br rip preko splash playera slika je ok eto ko se dvoumi da predje sa 20,22 ili 24" na 27" moje preporuke za ovaj monitor
opet kome nije bitan led i milionski kontrasti
poz

uzimam G2750 onda sledece nedelje, nadam se da se necu razocharati ;)

zavisi sta ocekujes ali generalno meni je OK
za te pare nema bolje

Uzeh skoro gore pomenuti monitor, presao sam sa 22'' i ne mogu jos da se naviknem na velicinu. Nisam morao ranije da pomeram glavu dok nesto citam a sad moram :)
Interesuje me kako ste podesili monitor, fabricka setovanja mi ne odgovaraju tipa standard, movie, eco... Drzim ga u standardnam modu, probao sam da kombinujem osvetljenje i kontrast ali mi se cini da nikako ne mogu da dobijim ono pravo.
Konkretno drzim osvetljenje na 35, kontrast na 40, ostrinu na 2 a gamu na 4.
?

Da odgovorim samom sebi, nadjoh nesto na netu, podesih i sada je mnogo bolje. Osvetljenje 45, contrast 40, ostina 2 gamma 5.
Inace za one koji bi da kupe ovaj monitor... dobar je za filmove i igrice, velik je, staju dve strane u wordu, ali generalno slika ne odusevljava nicim. Znaci mozda prosek za TN panel, nemam probijanja pozadinskoh osvetljenja, sve savrseno normalno, bez mrtvih piksela ali na kraju slika nekako smara. Znaci ako vam nije bitna velicina bolje uzeti 22" ali kvalitetniji nego ovo.

Ja pratim sve sto se napise u ovoj temi i interesuje me kakva su iskustva sa tim jeftinim 27 monitorima. Videh da postoji i model Benq GW2750HM koji poseduje HDMI, ne znam da li je bas isti panel, ali na nekim review su ga "kao" pohvalili, ali sada proceniti da li njihova pohvala zadovoljava moje zahteve :) Pitanje mozda za tebe, posle koriscenja tog 2750 kazes da te smara monitor malo, a da li mislis da bi te sada smarao svaki TN monitor i oni od 24, pa da bi za tebe jedino sto te ne bi smaralo predstavlja IPS monitor tipa DELL U2412M.

Ne znam mozda je to u pitanju, mozda sam jednostavno ocekivao mali napredak od modela s kraja 2011 u odnosu na 6 godina stari Nec 22" koga jos uvek imam. Drugo na poslu koristim neki samsung 22" 8h dnevno i on isto ima dinamicniju sliku od ovog benq-a. Ali da zakljucim pricu, ipak je to TN panel i ne trebe ocekivati previse. Mene je privukla velika dijagonala i niska cena, ali ne postoji onaj osecaj poboljsanja koji svi ocekujemo kada uzmemo nesto novo. Mislim da ipak treba ici na kvalitetnije panele. S druge strane ovaj benq nema drugih minusa, izgleda pristojno, sve odradjuje ali ipak je kvalitet slike ono u sta najvise gledamo a nasim ocim treba pruziti sto bolje. Ipak se monitor uzima jednom u recimo 5god.

dfast razumem sta ti se ne dopada, verovatno bi slican utisak imao i ja, onda kada prodju impresije sa velicinom od 27. I ja takodje koristim monitor star preko 6god Samsung 204B, zadovoljan sam i danas. Ne bavim se dizajnom, ali provodim mnogo vremena pored ekrana. Najvise verovatno igram igre (u poslednje vreme je nekako tako) i citanje na netu. Ne bih zeleo da gaming pati ali ni da mi slika prilikom citanja bude losija nego sada.
Nikada nisam imao IPS panel, vidjao sam po firmama , ali nisam obracao paznju. Verovatno je ipak kao sto ti kazes bolje uzeti manji a kvalitetniji, obzirom da mi je dell 27 od 600e preskupa opcija.
Onaj dell 24 2412m mislim da mu je oznaka sada cene 27k dinara.

Kupio sam juce Samsung S27A350H , polovan godinu dana star jos 2 god garancije, 200e.
Kada sam otisao po monitor slika je kod njih bila bas losa, odnosno slova su bila dosta zamrljana u start menu, win 7 mi je bilo mucno da gledam tacku na i , a i samo slovo je bilo bezveze.
Procitao sam na netu kritike za taj monitor pre kupovine, i koliko sam shvatio u tom rangu mu nista nisu zamerali.
Kod njih je bio spojen na hdmi i nvidia 560 mislim. Nemam hdmi kabl, pa sam ga na dvi spojio do sutra, ali uz malo podesavanja i setovanja kojih ima na netu, slika mi je neuporedivo bolja nego kod njih. Oni su mi prezentovali neke hd filmove, mada to mene i ne inetersuje, vise citanje i igre. Kod mene posle tih podesavanja, tekst je skroz citljiv i ostar, meni je skroz ok.
Igrao sam se, ali malo i to mi je ok. Nemam pojma da li je Blic crvena prava crvena (sigurno nije), mada meni ne smeta ok mi je i to, i mogu da promenim boje, ima dosta opcija. Mada nema direktno one button za to, sto sam kod starog 204b imao. Imam utisak da to znaci. Dosta brze promenite color preset. Imam problem sa Video snimcima na you tube, mislim da to cak nema veze da li je full hd ili manje, seckaju malo i to se primecuje.
Ne znam sta je problem, verujem da nema veze sa monitorom, ali nisam stigao da se bavim i sa time, a i zeleo bih da ga spojim na hdmi, pa da onda eksperimentisem jos.
Sve u svemu za sada sam vise nego zadovoljan, monitor mi je na udaljenosti od 50 cm i ne smeta mi. koristim ATi 6870.Cini mi se da bi mogao da imam i 32 , sa iste ili mozda 10-20 cm vece udaljenosti.

Poslednja izmena:
Da li je neko presao sa Benq G2420hdb na ovaj G2750 ? Zanima me da li je kvalitet slike isti?

ja sam svojevremeno imao 2420hd verziju sa hajdemi
i predjos na ovaj 2750 cini mi se cak da je slika jos bolja

U "svemu", prvi je tn a drugi va panel ;).

da...pronadjoh na netu. Malo mi smeta jer nijedna radnja ga nema u "izlogu" pa nisam mogao nista ni da vidim konkretno osim velicine jer su imali pomenuti g2750. Porucio sam ga pa javljam utiske cim stigne za par dana.

Jel bi nesto od monitora? :p

Ma bruka i sramota na sta su se ove radnje svele! Pazi ovako...ja porucim monitor od neke firme (necu da je imenujem), oni kazu u redu. Onda oni zovu generalnog distributera i kazu, imamo porudzbinu za 1 (!!??) monitor. Onda distributer kaze u redu i onda tek on svojim kanalima uvozi monitor negde iz evrope! Bruka i sramota! Ovlasceni distributer narucuje po 1-2 komada i to po porudzbini maloprodajnih lanaca! Narucio sam ga u ponedeljak i evo proslo je tacno nedelju dana..ako danas ne bude ima da se usija telefon od napusavanja!

Ako je tako, usijaces se i ti, ne brini, takve porudzbine se u proseku cekaju najmanje 15-20 dana, spremi se na vreme.
A to je jednostavno zemlja u kojoj zivis, prihvati realnost, opet na vreme, bolje ti je.

Zamisli situaciju da ti uvezu pogrešan monitor, tek bi se onda usijali telefoni ;)

Posiljka se zaglavila u Hrvatskoj! Reko' nemojte da pricate da su jos zavejani! kao hehe pa ne nego neki problemi ovako..papirologija! Pozvacemo vas!
Oterao bih i u tri lepe samo da dobavljac za sve nije isti!

Srecno, jedva cekam utiske :), gde uzimas monitor?

Imam ga zlaaatooo :D
Monitor je uzet u emiju i posle sat vremena mogu samo da kazem J...TE! :D igrao sam se sa stelovanjima, nasao kako mi otprilike odgovara mada mislim da ce brajtnes malo jos da se smanji. Elem, probao sam ga u par filmova, slika izgleda fenomenalno. Ukljucio sam neke rendere sto sam radio u maji i tek sad vidim greske, odstupanja od boja koje sam zamislio i sl. Za pocetak toliko..pitajte sve sto zelite. Za sada utisak..prezadovoljan! :)

Nazad
Vrh Dno