Šta je novo?

BenQ G2222HDL i hdmi?

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Pozdrav, imam monitor BenQ G2222HDL . Ovaj monitor ima na sebi VGA i DVI ulaz. Trenutno mi je prikljucen na graficku preko VGA kabla i adaptera.
Zanima me sledece:
1. Ako kupim DVI to DVI kabl i prikacim na graficku direktno preko DVI ulaza, bez adaptera, zatim prikacim direkno drugu stranu kabla na DVI ulaz monitora , koliko ce primetna biti razlika u slici?
2. Posto moja grafiicka na sebi pored DVI ima i HDMI izlaz, da li bih dobio neko poboljsanje u slici u odnosu na opciju broj 1 , ako bih kupio HDMI to DVI kabl i nakacio HDMI izlaz na graficku a DVI na monitor?

Usput zelim da pitam i koliko ce biti primetna razlika kada primenim jednu od ove dve opcije, posto cesto radim obradu fotografija u photoshop-u?

Poslednja izmena:
Imam isti monitor.
Koristio sam vga koji sam dobio uz njega,prelaskom na DVI se videla razlika.Slika je cistija i nema treperenja.
Ne verujem da ima razlike ako uzmes HDMI to DVI adapter.

E hvala na brzom odgovoru , cekam samo da neko potvrdi da li ima razlike izmedju dvi to dvi i hdmi to dvi. :)

Nema razlike DVI i HDMI su u sustini isti samo je razlika sto HDMI osim slike ima mogucnost da prenosi i zvuk sto tebi ne igra nikakvu ulogu. Nakaci ga na DVI i uzivaj. Ja imam dva komada u dual monitor setupu i prezadovoljan sam :)

Vrh Dno