Šta je novo?

benq fp222wa 22 inch

• Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja
D

dawson

Guest
da li je normalno da na gornjoj i donjoj ivici monitora bude malo belija slika? uzeosam ovaj monitor pre dva dana i primecujem da je na ivicama malo belo...da li je to neka greska ili je to normalno kod TFT monitorA?

Izgleda da jeste i moj drugar ga ima, verovatno su mu tu postavljne lampe pa probija pozadinsko osvetljenje

Izgleda da jeste i moj drugar ga ima, verovatno su mu tu postavljne lampe pa probija pozadinsko osvetljenje

ne znam moguce posto je monitor malo i topliji na gornjoj i donjoj ivici.....
dok se ne naviknema na ovu rezoluciju i uopste na TFT monitor oslepicu :) navikao sa na refreshrate 85hz a ovo ide na 60hz barem mislim da mi zbog toga smeta...

Inace da pitam mozda mi neko i odgovori da li TFT monitori zrace za razliku od CRT ?

ne znam moguce posto je monitor malo i topliji na gornjoj i donjoj ivici.....
dok se ne naviknema na ovu rezoluciju i uopste na TFT monitor oslepicu :) navikao sa na refreshrate 85hz a ovo ide na 60hz barem mislim da mi zbog toga smeta...

Inace da pitam mozda mi neko i odgovori da li TFT monitori zrace za razliku od CRT ?

Osvezenje na tft od 60Hz nema veze sa osvezenjem na crt-u,slika se stvara na drugaciji nacin i 60Hz na tft-u ne moze da ti smeta,niti slika treperi kao na crt-u na 60Hz.
Ne bi trebalo da se navikavas,vec bi u startu slika morala da bude bolja nego na CRT-u,na svakom osrednjem tft-u.

Poslednja izmena:
Osvezenje na tft od 60Hz nema veze sa osvezenjem na crt-u,slika se stvara na drugaciji nacin i 60Hz na tft-u ne moze da ti smeta,niti slika treperi kao na crt-u na 60Hz.
Ne bi trebalo da se navikavas,vec bi u startu slika morala da bude bolja nego na CRT-u,na svakom osrednjem tft-u.

ne znam inace nosim naocare i malo me iritira slika mozda zatosto su slova sitnija ili nemam pojma...ko da me malo vise iritira nego na crtu ali to je bilo 17 inaca ovo je 22 wide mozda smeta malo sto je i slika velika...ba kad me ona belina opi.i....ne znam gde sam....sem sto je na ivicama malo bela slika na crnoj pozadini ne vidim drugi tehnicki problem sa monitorom...pa ne znam sto mi malo smeta :( :wall:

To sto je slika bela po ivicama monitora, zovemo probijanje pozadinskog osvetljenja. Ukoliko se primecuje samo na crnoj pozadini, i u nekoj normalnoj meri, uobicajeno je za tft monitore nize klase (sa tn panelom).

Sto se tice problema sa ocima, i to je relativno uobicajena pojava za tft, pogotovo za ljude sa svetlijim ocima. Taj problem mozes znacajno umanjiti ako smanjis osvetljenje i kontrast u meniju monitora. Na mom Asusu fabricki je osvetljenje bilo podeseno na 90, a ja sam ga smanjio na 50, a kontrast sa fabrickih 80 na 58.
Nije isti monitor, ali moze da ti posluzi kao orijentacija.

To sto je slika bela po ivicama monitora, zovemo probijanje pozadinskog osvetljenja. Ukoliko se primecuje samo na crnoj pozadini, i u nekoj normalnoj meri, uobicajeno je za tft monitore nize klase (sa tn panelom).

Sto se tice problema sa ocima, i to je relativno uobicajena pojava za tft, pogotovo za ljude sa svetlijim ocima. Taj problem mozes znacajno umanjiti ako smanjis osvetljenje i kontrast u meniju monitora. Na mom Asusu fabricki je osvetljenje bilo podeseno na 90, a ja sam ga smanjio na 50, a kontrast sa fabrickih 80 na 58.
Nije isti monitor, ali moze da ti posluzi kao orijentacija.

da smanjio sam kontrast i osvetljenje i jos uvek malo smeta ali znatno manje a glupo mi je da smanjujem jos kontrast bice jako mracna slika....i da imam svetlije oci ... tj plave.odakle ti to da ljudima svetlijih ociju to smeta?

Nazad
Vrh Dno