D
dawson
Guest
da li je normalno da na gornjoj i donjoj ivici monitora bude malo belija slika? uzeosam ovaj monitor pre dva dana i primecujem da je na ivicama malo belo...da li je to neka greska ili je to normalno kod TFT monitorA?
Izgleda da jeste i moj drugar ga ima, verovatno su mu tu postavljne lampe pa probija pozadinsko osvetljenje
ne znam moguce posto je monitor malo i topliji na gornjoj i donjoj ivici.....
dok se ne naviknema na ovu rezoluciju i uopste na TFT monitor oslepicunavikao sa na refreshrate 85hz a ovo ide na 60hz barem mislim da mi zbog toga smeta...
Inace da pitam mozda mi neko i odgovori da li TFT monitori zrace za razliku od CRT ?
Osvezenje na tft od 60Hz nema veze sa osvezenjem na crt-u,slika se stvara na drugaciji nacin i 60Hz na tft-u ne moze da ti smeta,niti slika treperi kao na crt-u na 60Hz.
Ne bi trebalo da se navikavas,vec bi u startu slika morala da bude bolja nego na CRT-u,na svakom osrednjem tft-u.
To sto je slika bela po ivicama monitora, zovemo probijanje pozadinskog osvetljenja. Ukoliko se primecuje samo na crnoj pozadini, i u nekoj normalnoj meri, uobicajeno je za tft monitore nize klase (sa tn panelom).
Sto se tice problema sa ocima, i to je relativno uobicajena pojava za tft, pogotovo za ljude sa svetlijim ocima. Taj problem mozes znacajno umanjiti ako smanjis osvetljenje i kontrast u meniju monitora. Na mom Asusu fabricki je osvetljenje bilo podeseno na 90, a ja sam ga smanjio na 50, a kontrast sa fabrickih 80 na 58.
Nije isti monitor, ali moze da ti posluzi kao orijentacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari