Ja imam takodje ovaj monitor i zaista je sjajan ali...
Kome treba monitor za svaki dan od svega po malo on je super. Npr ja ga najvishe koristim za AutoCAD i zahvaljuci rezoluciji radna povrshina je ogromna.
Takodje sam zeleo da mi monitor bude i lep a ovaj to jeste, i da ima zvicnike, i ima ih al su katastrofa.
Surfovanje je OK, razvuce se stranica skroz i stane puno teksta u jedan ekran.
Inace nema duhova, ni u native ni kada skalira, boje i kontrast su dobri. Iskljucio sam dinamicki kontrast jer iritira kad gledam film da mi stalno menja sliku u zavisnosti od osvetljenja scena. Takodje predifinisani modovi su bzvz i namestio sam manuelno i sada je super. Ima malo probijanja osvetljenja uz gornju ivicu ali nishta strasno, za ovu klasu monitoru cak i manje od ocekivanog. Slika je stvarno dobra i ostra i stavio sam brightnes na 50% jer bela boja u total cmd. vristi kako svetli. Takodje treba namestiti i sharpnes bar na 3 (podela od 0 do 5) jer na 0 recimo je slika malo mutna.
Mane: Ko uzima ovaj monitor i 50%+ vremena se igra a ostatak sve ostalo onda neka ga zaobidje.
Nije monitor los za igranje, shta vishe slika je odlicna, nego shto za 19x10 igranje treba imati i odgovarajuci hardver, a ne vidim potrebu za kupovinom ovog monitora da bi se u igrama obarala rez. na 16x10 pa skalirala ako vec moze da se kupi ista dijagonala za iste pare kojoj je native 16x10. Ponavljam, to samo ako ste vishe od casual gamera.
Takodje ona prica o pucketanju je istinita i ako sam tvrdio da nije a samo iz razloga shto monitor i ja ne "spavamo" u istoj sobi pa ga nocu ne cujem. Ali par puta kad ga iskljucim i josh se muvam po radnoj sobi cujem ga da pucketa i verujem da to moze da iritira ako spavate u istoj sobi.
Sve u svemu ja sam se dvoumio zbog te "velike" rezolucije samo zato sto nemam (niti cu skoro imati) konfiguraciju za igranje u 19x10 ali je prevagnulo to shto mi u svakodnevnom radu prija veca radna povrshina a meni omiljen PES radi u 19x10 opusteno i izgleda brooka!
A i lep je monitor bre!