Šta je novo?

BenQ E2200HDA - kakav je?

Nikolaus

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus ROG Strix B550-F Gaming
RAM
2x Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX
GPU
ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming
Storage
KINGSTON SHFS37A120G + ....
Zvuk
integrisana
PSU
Chiftec 750w
Kućište
Chiftec big tower
Ima li neko ovaj monitor. Vredi li realno veća rezolucija? Komentari me interesuju iz prve ruke, jer se razmišljam o novoj dvadesetdvojci.

Dve zadnje fotke su DivX, u pitanju je Sensation zurka, kao shto vidite nema onih crnih traka gore i dole. Isto vazi i za Assasins creed i Bionic commando-rearmed. Fotoaparat je Cannon a520. Na nekima izgleda kao da je gornja ivica monitora malo mrachnija, ali to je do aparata, u stvarnosti nije tako. Vertikalni uglovi su bolji nego na starom Samsungu 730BF, horizontalni mnoooogo bolji, a probijanja svetlosti ima jako malo. I da , crna je crna :)

Extra fotke, sve stvarno super izgleda !
Nista idem da ga potrazim po radnjama da vidim za koliko para u dinarima sada ide i gde mogu da ga uzmem ovde u Su :D

Hvala ti jos jednom za sav info !

Jos da se dzonika javi sa njegovim gaming utiscima ;)

Svaka cast za fotke. Meni se cini da su uglovi vidljivosti (pogotovo vertikalni) nesto bolji nego sto je to inace slucaj sa 22" monitorima. Mada mozda sam subjektivan ko ce ga znati...

Ja imam takodje ovaj monitor i zaista je sjajan ali...
Kome treba monitor za svaki dan od svega po malo on je super. Npr ja ga najvishe koristim za AutoCAD i zahvaljuci rezoluciji radna povrshina je ogromna.

Takodje sam zeleo da mi monitor bude i lep a ovaj to jeste, i da ima zvicnike, i ima ih al su katastrofa.
Surfovanje je OK, razvuce se stranica skroz i stane puno teksta u jedan ekran.
Inace nema duhova, ni u native ni kada skalira, boje i kontrast su dobri. Iskljucio sam dinamicki kontrast jer iritira kad gledam film da mi stalno menja sliku u zavisnosti od osvetljenja scena. Takodje predifinisani modovi su bzvz i namestio sam manuelno i sada je super. Ima malo probijanja osvetljenja uz gornju ivicu ali nishta strasno, za ovu klasu monitoru cak i manje od ocekivanog. Slika je stvarno dobra i ostra i stavio sam brightnes na 50% jer bela boja u total cmd. vristi kako svetli. Takodje treba namestiti i sharpnes bar na 3 (podela od 0 do 5) jer na 0 recimo je slika malo mutna.

Mane: Ko uzima ovaj monitor i 50%+ vremena se igra a ostatak sve ostalo onda neka ga zaobidje.
Nije monitor los za igranje, shta vishe slika je odlicna, nego shto za 19x10 igranje treba imati i odgovarajuci hardver, a ne vidim potrebu za kupovinom ovog monitora da bi se u igrama obarala rez. na 16x10 pa skalirala ako vec moze da se kupi ista dijagonala za iste pare kojoj je native 16x10. Ponavljam, to samo ako ste vishe od casual gamera.

Takodje ona prica o pucketanju je istinita i ako sam tvrdio da nije a samo iz razloga shto monitor i ja ne "spavamo" u istoj sobi pa ga nocu ne cujem. Ali par puta kad ga iskljucim i josh se muvam po radnoj sobi cujem ga da pucketa i verujem da to moze da iritira ako spavate u istoj sobi.:)

Sve u svemu ja sam se dvoumio zbog te "velike" rezolucije samo zato sto nemam (niti cu skoro imati) konfiguraciju za igranje u 19x10 ali je prevagnulo to shto mi u svakodnevnom radu prija veca radna povrshina a meni omiljen PES radi u 19x10 opusteno i izgleda brooka!
A i lep je monitor bre!:D

"Nije monitor los za igranje, shta vishe slika je odlicna, nego shto za 19x10 igranje treba imati i odgovarajuci hardver, a ne vidim potrebu za kupovinom ovog monitora da bi se u igrama obarala rez. na 16x10 pa skalirala ako vec moze da se kupi ista dijagonala za iste pare kojoj je native 16x10. Ponavljam, to samo ako ste vishe od casual gamera."

Moram da se slozim sa chovekom u vezi ovoga, da ne bude da samo hvalim monitor, video sam da je chini mi se Roksab pitao da li da menja 930BF za ovaj monitor. Mislim da chovek ima 7600gt i ovo shto kaze gos'n Sam Fisher se odnosi na njega i ljude sa slabijom grafikom. Ja iskreno imam instaliranu gomilu igara ali sam monitor uzeo prvenstveno zbog visoke rezolucije, filmova/serija i neta i nije da se nisam dvoumio izmedju njega i daleko skupljeg t220. Ali mi je drago da sve shto mi treba shljaka odlichno i shto sam dobar cca 80 evra :D

Edit> Vala bash je lep monitor...a jel sam vam rekao kako dobro izgleda PES na 1080p? :)

Poslednja izmena:
Ja i graficku menjam uskoro, da li kupio monitor ili ne. Stvarno je zanimljiva ponuda, jos kada si postavio slike....+ ona cena iz Metroa 10.300din... sada je oko 13k po prodavnicama, ako zna neko gde ima za nizu cenu neka javi.

Joj samo da mi ovaj Pin vrati graficku i odma kacim sve i svasta... Cekam graficku jos od 15 decembra... :(

Nego mozete li mi vi reci kako ste podeslili monitor? Gde, sta kako... Ovo mi je prvi tft pa iskreno meni slika i ana automatskim podesavanjima deluje super! I da kako si ugasio din. kontrast kada je meni zatamljena ta stavka i ne moze da se menja! I da za sta sluzi senseye?

Ja sam toliko odusevljen monitorom da je to strasno! Devojka ima LG 226WTQ, bolestan monitor, 2ms, i ovaj sam stavio pored njega.... Verujte mi meni jenslika na BenQ mozda i lepsa...

Poslednja izmena:
Evo ja mogu da kazem da sam i dalje prezadovoljan kao kad sam ga uzeo, ako ne i vishe. Krckanje je prestalo posle nekih mesec dana, pikseli su svi zivi i zdravi, u medjuvremenu sam nabavio gomilu HD (1080p i 720p) filmova i serija, a moja 9600GT i dalje bez problema izvlachi sve nove igre (osim GTA 4 naravno :p) u 1920*1080. A posle njega izadje josh masa monitora sa 16:9 odnosom, izgleda da ce to ipak biti standard. Meni odgovara ,)

Nazad
Vrh Dno