Šta je novo?

BenQ E2200HDA - kakav je?

Nikolaus

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus ROG Strix B550-F Gaming
RAM
2x Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX
GPU
ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming
Storage
KINGSTON SHFS37A120G + ....
Zvuk
integrisana
PSU
Chiftec 750w
Kućište
Chiftec big tower
Ima li neko ovaj monitor. Vredi li realno veća rezolucija? Komentari me interesuju iz prve ruke, jer se razmišljam o novoj dvadesetdvojci.

Video sam ga uzivo i dizajn i kvalitet izrade su izvanredni za tu cenu , ima veoma malo probijanja *skoro neprimetno, a i boje su bolje od uobicajenih TN jedino neznam kakva je ostrina posto je u radnji bio zakacen na spliter i nije bio u native rezoluciji

Korisnik extra zadovoljan, izgled je josh bolji kada se odlepe svi celofani, kada se stavi 1920x1080 sve je lepo rasporodjeno, boje zive, malo probijanja samo sa gornje ivice skoro neprimetno, ali ato HD rip je od ivice do ivice i stvarno je extra .. Licno misljenje, naravno ako imamo u vidu koje su pare u pitanju ;)

Ја сам узео G2200WA, али сам видео и овај E2200HDA . Добар дизајн и мислим да има и антирефлективни премаз као и G2200WA. Гаранција на мртве пикселе за сав Benq, је била до 5 одвојених или 3 груписана, тако нешто. На мом примерку нема ни једног мртвог пиксела, све у свему задовољан сам Benq-om.

Kupio sam monitor, veoma sam zadovoljan, boje su mi malo neobicne, ali verujem da cu se navici, nisam stigao detaljnije da ga testiram, nema bad pixela. Jedino sto mi slika treperi pomalo kada graficka jace radi, na primer 3D i vide se pomalo duhovi kada je prikacen na Ati X800 ali kada je na laptopu slika je ok i ne treperi... Ovo mi se nije desavalo sa Nokia 500Xa koji je na slici do BenQ E2200HDA.

attachment.php

Prilozi

• 10102008.jpg
    10102008.jpg
    259.8 KB · Pregleda: 1,226
Korisnik extra zadovoljan, izgled je josh bolji kada se odlepe svi celofani, kada se stavi 1920x1080 sve je lepo rasporodjeno, boje zive, malo probijanja samo sa gornje ivice skoro neprimetno, ali ato HD rip je od ivice do ivice i stvarno je extra .. Licno misljenje, naravno ako imamo u vidu koje su pare u pitanju ;)

Kakva je situacija u igrama? Da li prepoznaju HD rezoluciju ili moraš da igraš na 1680x1050? U Novom Sadu imaju u Telixu, ali ne daju da se proba. Monitor mi se nije uzimao na neviđeno, pa sam na kraju u Novelu uzeo LG W2241 na akciji. Ipak još sam zainteresovan za ovaj monitor zbog drugara (a ko zna možda pomoću nekih varijanti i za mene).

Ja sam video na Spensu ovaj monitor i hteo bih da ga kupim, ali me malo brine to sto je on ipak 22inca a rezolucija je veca...odnosno, kako ce se to manifestovati u svakodnevnom desktop radu, surfovanje, text editing, photoshop, igrarije...Jel mnogo sitnije u odnosu na neki klasican 1650x1050? Pitam prevashodno da ne bi zamarao oci. I da li kad se smanji rezolucija slika gubi mnogo na ostrini i kvalitetu? Hvala unapred na pomoci.

Ma podesiš u windowsu DPI na 120 ako ti je 96 sitno i uživaš ;)
Razmišljam se da naručim ovaj monitor ali ne bih mogao da ga vidim pre kupovine jer sam iz niša pa se premišljam...

Poslednja izmena:
Evo ja ga gledam vec mesec dana, i nemam nikakve zamerke... Ponovo sam pregledao sve HD Ripove jer je stvarno uzivanje, a i svi noviji divx filmovi i serije savrsheno se uklapaju, za surf je takodje dobar, lepo citljiva slova, dosta prostora, lepe boje.Photoshop, CAD paketi, sve odradjujje dobro, ima dosta mesta, u igrama takodje dobar. Mislim ja sam zadovoljan, ako mozete pogledajte, ali moja svaka preporuka, ali nekome se mozda i ne svidi pa da ne bude posle, zato pogledajte ako mozete pre. :)

Evo ja ga gledam vec mesec dana, i nemam nikakve zamerke... Ponovo sam pregledao sve HD Ripove jer je stvarno uzivanje, a i svi noviji divx filmovi i serije savrsheno se uklapaju, za surf je takodje dobar, lepo citljiva slova, dosta prostora, lepe boje.Photoshop, CAD paketi, sve odradjujje dobro, ima dosta mesta, u igrama takodje dobar. Mislim ja sam zadovoljan, ako mozete pogledajte, ali moja svaka preporuka, ali nekome se mozda i ne svidi pa da ne bude posle, zato pogledajte ako mozete pre. :)

Koji si monitor koristio pre ovog? Ako si imao neki sa DVI-jem zanima me primećuješ li razliku zbog analognog ulaza? :type:

Videh E2200HD u PCCentar-u za sumu od 11.900,00 RSD.Mada slika je bila uzasna jer su par monitora prikacili na jedan laptop, pa nisam mogao dobro da ga osmotrim.

Bezveze monitor... imam ga u radnji,povezao,pustio 1920x1080... monitor je suvise wide.. za takvu rezoluciju treba 24"
Inace visina mu je kao 17" monitor ko nije znao.Stavio sam ih jedan pored drugog.

Bezveze monitor... imam ga u radnji,povezao,pustio 1920x1080... monitor je suvise wide.. za takvu rezoluciju treba 24"
Inace visina mu je kao 17" monitor ko nije znao.Stavio sam ih jedan pored drugog.

Degustimus non diskutabre. Meni je fenomenalan

u odnosu na philips 20 dvi slika malo manje ostra ali rezolucija i velicina pixela po meni bolja , preglednost veca a i ne deluje tako sitno kao 16 10 na 20ici.... inace boje i uglovi puno bolji....

Pozdrav svima, imam par pitanja u vezi ovog monitora i nadam se da ce mi srecni vlasnici (a i ostali) odgovoriti.
Ovih dana bi trebalo da uzmem neki 22" monitor, i vec neko vreme gledam Samsungov T220. Iako mi se svidja dizajn ipak mi se chini da je on pored svojih odlichnih karakteristika malo previshe fancy za moju sobu. Vishe mi deluje kao da je za neku modernu kancelariju ili tako neshto. Onda sam video Benq E2200HDA i odmah mi se svideo zbog full HD-a i sasvim pristojnih karakteristika a o ceni manjoj 100e da ne govorim.

Ono shto sam hteo da pitam je:
1. Da li ste primetili lag-duhove u novijim igrama i da li ima velikih razlika u kvalitetu izmedju njegove native i manjih - konkretno 1680*1050 rezolucije (nisam siguran da bih mogao da igram novije igre u njegovoj native rezoluciji zbog zahtevnosti)
2. Da li DivX (DVD-rip) filmove takodje prikazuje preko celog ekrana - bez crnih strafti gore i dole?
3. Da li neko na ovom forumu zna hoce li se ovaj super monitor pojaviti kod nas u DVI+HDMI (E2200HD) varijanti? Vidim da je nov model i kod nas ga nema u ponudi, samo u Listu ima HDA, a bash mi se ne prelazi na analog posle Samsunga 740BF na DVI .

Hvala unapred za odgovore

Ja sam takođe ozbiljno razmišljao da uzmem ovaj monitor ali sam na kraju odustao od toga. Prvo mi se svideo njegov izgled, zatim full HD rezolucija, a i kakakteristike su mu sasvim solidne. Ono što me je odvratilo do kupovine su njegove dimenzije. Iako bi se iz njegove oznake reklo da je u pitanju 22"monitor, on ipak ima 21.5". Tome treba dodati da je razlika sledeća u odnosu na klasičan 22" wide monitor - po visini je manji za čak 2cm, a po dužini je širi za 1cm. Sve u svemu, monitor izgleda "mali" pored klasične 22-ojke.

Još jedna napomena, kod nas nema nigde da se uzme 2200HD, već samo 2200HDA. Čak i u onim radnjama gde piše u cenovniku da je u pitanju 2200HD to nije tačno - znači u pitanju je 2200HDA. A moja pretpostavka je i kad bi ga bilo da bi bio bar 50e skuplji od ovog trenutno dostupnog.

Ne zam zašto toliko opljuvašte monitor jer je meni zaista odličan. Mala visina. Pa kome je mala visina neka priključi komp na 40incha ili više TV pa će biti dobra. Monitor za 12.000 je za svaku preporuku, + što niko do sad nije imao mrtvih pixela, a svi znamo, a ja takođe znam da je Samsung po tom pitanju uvek bio mačka u džaku.

Meni iskreno visina ne smeta, vishe mi se svidja shto je full HD. Na poslu imam 4 Benq 22" i ni sa jednim vec godinu dana nema problema, mrtvih piksela i toga. Skoro je nestalo struje na sekund i jedan Dell 22" je riknuo dok se ovi Benq nisu ni ugasili :D
Brat je pre par dana kupio nekog 22" Samsunga i prvi dan su se pojavila 3 zabagovana pixela, sutra dan je zamenio za Benq i prezadovoljan je.
@Goxy
Mozesh li da mi odgovorish na prva 2 pitanja iz mog prethodnog posta?
Hvala unapred

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1359320
Na ovom forumu ima dosta informacija u vezi ovog monitora, ali sa DVI i HDMI ulazima. Bila je neka kao nagradna igra i 4 usera su dobila ove nove 16:9 monitore u 22" i 24" verziji od Benq-a na testiranje. Nagrada je bila u tome da ih dobiju upola cene posle testa.

Ova slika je zanimljiva, vidi se da monitor iako nema visinu 16:10 22" monitora ipak prikazuje HD na vecoj povrshini. Na slici je poredjenje 24" modela (16:9 E2400HD i standardna 16:10 dvadesetchetvorka) ali naravno isti je sluchaj i za 22" model.

Meni iskreno visina ne smeta, vishe mi se svidja shto je full HD. Na poslu imam 4 Benq 22" i ni sa jednim vec godinu dana nema problema, mrtvih piksela i toga. Skoro je nestalo struje na sekund i jedan Dell 22" je riknuo dok se ovi Benq nisu ni ugasili :D
Brat je pre par dana kupio nekog 22" Samsunga i prvi dan su se pojavila 3 zabagovana pixela, sutra dan je zamenio za Benq i prezadovoljan je.
@Goxy
Mozesh li da mi odgovorish na prva 2 pitanja iz mog prethodnog posta?
Hvala unapred

Ne mogu na žalost obzirom da nemam naviku da gledam filmove na kompu a što se igara tiče igram samo RTS na kompu a ne znam da li će biti duhova pošto trenutno skidam Red Alert 3. Što se ostalih igara tiče x360 je keva. Valjda ja nisam jedini koji je kupio ovaj monitor, mada kad bih opet kupovao monitor opet bi kupio isti, mada nisu morali nigde da stavljaju ovu piano cabinet plastiku jer je to nešto najgore što je svet izmislio jer privlači prašinu samo tako.

@sikili tu sliku sto si stavio to je poredjenje 16:10 monitora,a zaboravio si da je ovaj 16:9,dakle jos manji je po vertikali.
Veruj mi tacno mu je visina kao 17" obican monitor,vise verujem svojim ocima nego slikama.

Da Jerry u pravu si, visine je kao 17" 5:4, samo shto je skoro duplo shiri od istog i shto prikazuje full HD za razliku od klasichnih 22" wide monitora i kao shto vidish iz mog prethodnog posta slika je u tom formatu na njemu za nijansu veca i +je od ivice do ivice. Ovaj monitor je sigurno odlichan za filmove i konzole kojima je native 16:9 sudeci po tome shta kazu ljudi po stranim forumima, a mene zanima kako se ponasha ova "nasha" varijanta sa analogom poshto preko svi imaju DVI verziju. :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno