Šta je novo?

Benq 222W(a)

Creaven

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
304
Kupujem monitor vec duze vreme pa mi je ovaj Benq zapao za oko.Interesuje me kakvi su se pokazali kod prosechnih korisnika i na kakvom je glasu firma Benq,poshto vrlo malo znam o njoj.Ako neko ima ovaj monitor molim ga da iznese mishljenje i utiske o kvalitetu monitora i neka kaze kako se pokazao sa mrtvim pixelima i da li ima garanciju na 0 bad pixel.Meni bi monitor pretezno sluzio za filmove,igrice i internet ali poshto sam korisnik u razvoju (naglom) sigurno cu mu kasnije promeniti primenu.Hvala unapred.

P.S.-znam za bench-test ovog monitora ali ipak bih da chujem vasha mishljenja :type:

pa imash tamo dosta mishljenja,za te pare je najbolja kupovina,po meni jedina mana je shto nema DVI...

pa imash tamo dosta mishljenja,za te pare je najbolja kupovina,po meni jedina mana je shto nema DVI...

To je jako velika mana. Mada mozda cena to opravdava :)
Licno nisam odusevljen BENQ monitorima, ali pogledaj ga negde u
nekoj prodavnici pa donesi svoje misljenje, ono je jedino merodavno.

pa s obzirom da ne mozesh krshtenu 19-icu maltene da kupish za te pare (mislim na one malo jace) ne mozesh ni da ocekujesh da bude ne znam ni ja kakav...

ja sam bio zagrejan za njega skroz i odustao sam,jer cu ipak sacekati da se skrpim za 226BW,kad vec kupujem da znam za shta sam dao pare...

Mislim da vredi te pare, ako ne i vise.
Sto se tice odsustva DVI izlaza, mislim da neces primetiti njegov nedostatak u svakodnevnom normalnom radu.

Monitor je dobar,ima ga moj drugar i super je zadovoljan sa njim.Probavao je sve vrste igara na njemu ne bi li proverio kako rade na 8ms,ali mu mane nije nasao.Sto se tice mrtvih pixela,naisao je na jedan ali se jedva vidi,znaci moras bukvalno da priblizis glavu na 2CM od monitora da bi video.Inace dobio je garanciju na 4+ mrtvih pixela

BenQ generalno uopste nije losa marka. Kod nas je do sada bio jako malo zastupljen pa većina na njega gleda kao na neku no name kompaniju sto nije tacno, na svetskom nivou je itekako name.
Sto se tiče konkretnog modela citao sam da se dosta ljudi žalilo na boje i slabe uglove vidljivosti.

Kako da bude losa marka kada je u kooperaciji sa Siemensom,a i generalni je sponzor Real Madrida :)
Sto se tice tih uglova vidljivosti neka covek ode u radnju i lepo sve pregleda.Pa ako mu se ne svidja stav vidi neka ne uzima

Ne znam samo gde da počnem.. mislim da uglavnom preterujete.. da ne upotrebim neku "srpsku" reč. Za te novce, bolje nema... a verujte mi da sam tražio.. Ako patite da vam na stolu stoji monitor čiji je dizajn potpisao neki od poznatih svetskih studia, ovaj preskočite, ako vam nije mrsko da potrošite 15 minuta na podešavanja i ako prihvatite postojanje probijanja pozadinskog svetla na crnoj podlozi, onda je to monitor za vas. Ja se svakako nisam pokajao što sam ga kupio.

Edit: DVI ... zavisi od monitora do monitora.. na mom bivšem Aceru nije bilo neke velike razlike pri povezivanju d-sub/DVI

Poslednja izmena:
Monitor je extra za te novce! Mislim da trenutno na nasem trzistu nema bolje da se nadje kada je u pitanju odnos cene i performansi, a koliko vidim cena mu i dalje pada :D . Mali problem jeste u prenaglasenoj beloj, ali uz 15-20 min. provedenih na setovanju, resi se i taj problem ;) . U svakom slucaju preporucujem ovaj monitor svakom ko hoce da uz relativno mali novac dobije EXTRA 22'' WIDE :smoke: ;)

ja sam se za njega odlucio pre mesec i nesto dana,odziv je 5ms,treba 15min da se nasteluju boje a onda mozes da gurnes tv u cosak!

Vrh Dno