Šta je novo?

BenQ 22" LED monitor G2222HDL

miloso

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2004
Poena
609
Da li ima neko iskustva sa ovim monitorom (i uopsteno o BenQ)......sta mislite o ovom modelu???? (16.000 din.)

Ja sam ga uzeo pre nekih 20ak dana. Jer mi nije trebao veci od 22,a trebao mi je cisto za surf,i bio je najjeftiniji.

Relativno je ok,cena i dizajn su plus,ali minus mozda los ugao vidljivosti,specijalno po vertikali.u igrama nisam primetio duhove itd.

Mada imam problem sa treperenjem slike,sitnim.Kao da se muti. Vidi se recimo kad je mnogo slova ili kad si blizu.
Ne mogu da provalim da li je do kabla ili do graficke. Na VGA kablu je trenutno,nemam DVI,a probao sam sa vise VGA.
Nemam vremena da instaliram drugu staru ati grafiku i da menjam i drivere i sta ti ja znam.

Moze li jos neko da iznese neka iskustva sa ovim monitorom osim Neukog Seljaka???

Ja imam monitor vec nekih 10-ak dana. Iskreno od gorepomenutog nista nisam primetio (lose), i iskustva su ok. Postoji jedan lep review na benchu, uporedni test monitora, i mislim da je logicniji izbor u odnosu na viewsonic-a (2450-led). Boje su fenomenalne, senseye lepo radi svoj posao, mada se mozda pri prejakim kontrastima oseca prezasicenost. Fabricki preseti su lepo odradjeni, slika u generalnom smislu fenomenalna. Pogledajte zakljucak ljudi na bech review-u.

Probijanja boja na ivicama koje se pominju nema, kod mene nema mrtvih piksela. Jedina stvar koju mu mogu zameriti je probijanje pozadinskog osvetljenja koje je blago, ali seprimeti kada gledate tamnije filmove. Crna nije bas crna (kada detaljisemo maksimalno o tome). i zamerka ide na tastere menija, koji su tako pozicionirani da mogu stvarati probleme nocu za podesavanje parametara slike. Meni se to licno ne dopada. Inace je jako stabilan, pravih 24", tanak okvir, jednostavno stvarno prelep monitor. Sve preporuke.

EDIT: moja greska, radi se o monitoru G2420HDBL, ali moze da posluzi jer su im ekrani isti..:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno