Šta je novo?

Benchmark: Tražimo nove saradnike!

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
4cfef32115d4d17358e60b084a38adf9.jpg

Kao što veoma dobro znate, Benchmark.rs (www.benchmark.rs) je najveći domaći informativni portal posvećen informacionim tehnologijama, računarima, komunikacijama, multimedijalnoj zabavi i uređajima, kao i primeni svega nabrojanog u svakodnevnoj praksi.
Potrebna su nam nova lica i nov entuzijazam! Ukoliko ga gajite i smatrate da možete da doprinesete, volite da se družite sa tehnologijama i želite da budete prvi koji će biti u kontaktu sa najzanimljivijim uređajima današnjice, ovo bi mogla biti odlična prilika za vas. Potrebne su nam osobe koje dele našu ljubav prema nabrojanim temama, kao i prema novinarstvu koje se bavi informacionim tehnologijama. Raspisujemo konkurs za sledeće radno mesto:
Novinar / web novinar
Opis posla:
- Pisanje članaka
- Pisanje vesti
- Obrada tekstova
- Aktivna kontribucija u uređivanju sajta
- Istraživačko novinarstvo kombinovano sa praćenjem dešavanja na IT sceni, domaćoj i stranoj

Kandidati bi trebalo da ispunjavaju sledeće uslove:
- Osoba odgovarajućih sposobnosti (natprosečne pismenosti i vokabulara; poželjno novinar/apsolvent novinarstva sa natprosečnim interesovanjima u domenu IT sfere, ali nije neophodno, jer će stepen sposobnosti i adekvatnosti za novinarski posao biti naknadno procenjivani na konkretnim zadacima)
- Izvanredno poznavanje IT dešavanja u svetu i kod nas
- Odlično poznavanje engleskog jezika
- Kreativnost
- Odgovornosti i sposobnost za timski rad
- Volja za daljim napretkom ...
Ceo tekst pročitajte na Benchmark sajtu

- Primer 5 aktuelnih vesti iz oblasti koje sajt pokriva (ne pisati vesti u dve rečenice) - Najmanje 1 članak/test iz oblasti koje sajt pokriva (vaš je izbor da li ćete pisati članak o Linuxu ili testirati telefon, matičnu ploču ili monitor, pišite o onome gde mislite da ste najbolji i potrudite se da to izgleda dobro)" Da razjasnim samom sebi, treba da napisem 5 aktuelnih vesti i 1 review opsirniji od tih vesti?"

I pre 2-3 godine je bio sličan konkurs, poslao sam svoje tekstove i nikada mi niste odgovorili, makar jednom jedinom rečenicom.

Danko: je napisao(la):
I pre 2-3 godine je bio sličan konkurs, poslao sam svoje tekstove i nikada mi niste odgovorili, makar jednom jedinom rečenicom.
Na proslom konkursu je bilo bezbroj prijava, oni koji su nam se ucinili interesantnim su bili pozvani na intervju. Verovatno da je kolega zaduzen za konkurs procenio da vasa prijava koju ste poslali nije bila dovoljno kvalitetna, sto ne znaci da ove godine ne moze biti bolje. Nadamo se da hoce ukoliko se odlucite da ponovo ucestvujete

Ognjen: je napisao(la):
- Primer 5 aktuelnih vesti iz oblasti koje sajt pokriva (ne pisati vesti u dve rečenice) - Najmanje 1 članak/test iz oblasti koje sajt pokriva (vaš je izbor da li ćete pisati članak o Linuxu ili testirati telefon, matičnu ploču ili monitor, pišite o onome gde mislite da ste najbolji i potrudite se da to izgleda dobro)" Da razjasnim samom sebi, treba da napisem 5 aktuelnih vesti i 1 review opsirniji od tih vesti?"
Postovani Ognjene, mi moramo da sagledamo sve prijave: nama CV i motivaciono pismo mnogo manje znace, barem na pocetku, od onoga sto ucesnici dostave kao prezentacioni rad. Na osnovu takvih sadrzaja mi procenjujemo ko ima kvalitet za drugi krug...

Da li radno mesto podrazumeva boravak u kancelariji odnosno odlazak na posao ili može i od kuće da se piše i stavljaju tekstovi? Najveća zamerka dosadašnjim vestima (dakle ne reviewovima) je nepoznavanje materije, primer umesto reči blenda koristi se apertura itd itd.

Miloš: je napisao(la):
Da li radno mesto podrazumeva boravak u kancelariji odnosno odlazak na posao ili može i od kuće da se piše i stavljaju tekstovi? Najveća zamerka dosadašnjim vestima (dakle ne reviewovima) je nepoznavanje materije, primer umesto reči blenda koristi se apertura itd itd.
Zavisi od dogovorenog modaliteta saradnje, sve opcije dolaze u obzir

Sjajna vest !!! Oduvek sam mastao da radim u IT-u, iako sam medicinski radnik. Godine citanja i citanja strucne literature iz oblasti elektrotehnike su mi mnogo pomogle da razumem svet hardwere-a, energetike, elektrostatike, elektrodinamike, elektronike u celini, itd. KOGA NESTO INTERESUJE, LAKO CE NAUCITI.

Jel mogu i ja?

Ja bih se javio ali gotovim win phones i windows 10 i ms vezane servise što me automatski diskvalifikuje :(

cybertick: je napisao(la):
Ja bih se javio ali gotovim win phones i windows 10 i ms vezane servise što me automatski diskvalifikuje
Pa takvi su bas retki da to vole, takav nam treba :)

Salu na stranu...ta tema je malo kompleksna i uopste se ne radi o tome da mi nesto necemo, vec je problem neke druge prirode, ali dobro. Mozda bas vi donesete taj kvalitet...

Ja bih na sanskritu,ako nije problem...

bez uvrede, ali realno, momci, verujem da se očekuje da ste dovoljno elokventni da sami napišete cv, a ne da ne umete ni da prevedete šta vam je neko drugi napisao.

bez uvrede, ali realno, momci, verujem da se očekuje da ste dovoljno elokventni da sami napišete cv, a ne da ne umete ni da prevedete šta vam je neko drugi napisao.

nevezano za ovo ali ja moj CV saljem iskljucivo na engleskom, ako ne znaju da procitaju to, a radimo sa softverom onda ni ne zelim da radim u toj firmi ;)

Inace sve firme traze znanje engleskog, a samo sam par puta imao intervju na engleskom i to kad su bili stranci na intervjuu, dok sam u drugim situacijama morao da pitam na intervjuu sto nije na engleskom kad je oglas na engleskom i kad se trazi rad za englesko govorno podrucje, i sveki put posle 5 minuta mi je jasno sto nije na engleskom ;)

A to da li neko zna da napise CV ili ne ... je totalno nebitno, kao sto kazes neko drugi ce im napisati...

Jel Urdu CV acceptable?

CV treba imati na srpskom i na engleskom, i slati oba, odnosno jedan ili drugi po potrebi konkursa.

Na ovakav konkurs je po meni jedino logično poslati na srpskom.

Znanje stranog jezika se ne dokazuje tako što je cv napisan tim stranim jezikom.

Poslednja izmena:
CV treba imati na srpskom i na engleskom, i slati oba, odnosno po potrebi konkursa.

Na ovakav konkurs je po meni jedino logično poslati na srpskom.

Znanje stranog jezika se ne dokazuje tako što je cv napisan tim stranim jezikom.

na ovaj oglas da ... srpski

Sto se tice dokazivanja znanja putam CVja potpuno netacno, i sam sam x puta pisao CV ljudima koji i ne znaju bas engleski ;)

Ma nije frka. Napises CV na engleskom, provuces ga kroz gugl trenslejt i posaljes. U skladu sa radnim mestom :p

pitanje: je napisao(la):
Da li je u redu da CV bude na engleskom jeziku?
Nemam komentar na ovakvo pitanje, a zakljucite sta god vam je milo iz ovog mog odgovora i radite kako mislite da je ispravno. Republika Srbija, zemlja stara vekovima, sajt na srpskom jeziku, na ulici govorimo srpski, kada ustanemo kazemo dobro jutro a ne good morning...

Nemam komentar na ovakvo pitanje, a zakljucite sta god vam je milo iz ovog mog odgovora i radite kako mislite da je ispravno. Republika Srbija, zemlja stara vekovima, sajt na srpskom jeziku, na ulici govorimo srpski, kada ustanemo kazemo dobro jutro a ne good morning...

Ok, znači može aramejski ;-)

Meni je zanimljivo kako neko koga mrzi da prevede CV Eng->Srp, ili obrnuto uopšte očekuje da ga neko pozove na razgovor za posao, i na kraju da mu da neki posao/zadatak.

Nazad
Vrh Dno