Ne znam za vas ostale, ali mislim da je ovaj test jedan jedini koji (možda) ne zaslužuje da bude postavljen. Barem ne u ovom obliku. Probaću da obrazložim ovo, ali molim sve da se ne shvati krivo.
Kao prvo, 90% testa je potrošeno na priču koja se može prepisati sa SONY-jevih sajtova i ne daje apsolutno nikakve usporedbe sa bilo kojom drugom igračkom konzolom (što je MOŽDA i najvažnije). Dosta ljudi je vjerovatno imalo dodira sa ovom ili onom prenosnom konzolom, počev od najobičnijeg GameBoy-a pa na dalje. Ipak, iako mi možda nismo tržište za ovakve "novotarije" (ipak je 300 eura za ovo dosta novca ovdje gdje jesmo), mislim da bilo kakvo poređenje ne bi smjelo da izostane. Ja, lično, nisam se zanimao ni sa jednom ovakvom spravicom, ali me PSP neodoljivo privlači. Prvenstveno da razdvojim zabavu od posla na kompjuteru.
Dalje, kao što Driver kaže, kakve to šake ima Branislav Bubanja? Ni na jednom mjestu gdje sam mogao naći bilo kakav komentar vezan za PSP nisam pročitao ništa negativno vezano za ergonomiju. Ako mu smeta ergonomija PSP-a kakav li mu je komentar na joypad-ove koji dolaze uz regularne PS-e?
Mislim da je čitav "test" nedovršen proizvod, zato što nedostaje one prave priče vezane za ponašanje uređaja u praksi. Čitava "Iskustva iz prakse..." se svode na DVIJE (2) prosto proširene rečenice:
Branislav Bubanja je napisao(la):
Nakon više od nedelju dana detaljnog testiranja (čitaj besomučnog igranja), stekli smo neke opšte utiske o ovoj konzoli. PSP je izuzetno moćna i zarazna stvarčica koja će vas, ukoliko nabavite neku interesantnu igru, danima držati prikovane uz nju, bez obzira na sve probleme vezane za ergonomiju.
I sad će neko da mi kaže da je ovo TEST uređaja? Ne bih se složio.
Zašto neko ne postavi par pitanja kao npr. šta je sa ponašanjem tokom igranja? Da li dolazi do nekih problema ili uređaj ima nekih svojih bubica koje se povremeno ispoljavaju? Jeste da je prenosna konzola u pitanju, ali nije nemoguće da se desi da dođe do nekog zaglavljivanja ili restartovanja zbog "uticaja viših sila"?
Možda malo karikiram (sa višim silama), ali ako 99% testa je opis pakovanja uz par slika sa konzole u toku igranja (koje su skinute sa SONY-jevih sajtova) i na kojima se može vidjeti velika razlika u kvalitetu prikaza - što očigledno nije problem do hardvera već do naslova i onoga ko je pravio igricu (možda se najbolje vidi upoređivanjem one formule i ostalih igara) - onda ovo nije test uređaja, jer je rad uređaja opisan kao što sam gore rekao sa dvije prosto proširene rečenice.
Možda sam ja malo previše kritički nastrojen što se ovog testa tiče, ali mislim da je podbacio po pitanju kvaliteta testova koji se nalaze na Bench-u i da bez ozbiljnije revizije ne bi trebao da stoji među testovima. Nije mi namjera da bilo koga vrijeđam, samo sam iznio svoje mišljenje. Ipak, mislim da sam u pravu pošto se za cijenu PSP-a može kupiti nf4 ploča i Athlon64 procesor (3000-3200+), tako da bi ozbiljno trebalo razmisliti o nabavci ovoga, a ovaj "test" nikoga ne može privući na tu stranu, jer mu jednostavno fali iskustvo iz prakse koje ovdje zapravo najviše i nedostaje.
Eto, što bi mnogi na forumu rekl: Just my 2 cents.
Pozdrav.