Šta je novo?

Benchmark test: LG Optimus 2X

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: LG Optimus 2X

Bilo je samo pitanje vremena kada će procesori sa više jezgara ući i u mobilni svet, a LG je svojim Optimus 2X telefonom prvi zagazio u te vode. Činjenica da u jednoj ruci držite nešto što ima jači hardver od standardnog desktop računara od pre par godina, čak i nas koji se bavimo tehnologijom i pratimo zbivanja ne može da ostavi ravnodušnim. Kada je prošao momenat strahopoštovanja prema pritajenoj zveri koju smo imali pred sobom, došlo je vreme da ustanovimo da li je LG zapravo uspeo da napravi i dobar telefon oko tog moćnog hardvera. LG nije prva firma koja domaćem kupcu padne na pamet kada se pomene mobilni telefon, ali je baš LG prvi izbacio na tržište mobilni telefon sa dvojezgarnim procesorom i tako obezbedio sebi mesto u analima napretka mobilnih uređaja. Optimus 2X je uz to i prvi LG telefon koji spada u visoku kategoriju Android uređaja, pa nas je naravno jako interesovalo kako će se LG snaći u toj situaciji i da li će telefon opravdati sav taj hype koji ga okružuje.

lg_optimus_2x_019.jpg

Android je, naravno, sada već provereno rešenje za pametne telefone, a kao što je i inače običaj kod proizvođača, LG je na osnovni Android interfejs dodao neke svoje elemente. Verzija Androida sa kojom Optimus 2X dolazi je 2.2 (Froyo), ali se očekuje da će u dogledno vreme biti unapređen na 2.3, tako da potencijalni kupac ne treba da brine da će ostati sa neažurnom verzijom operativnog sistema.

Ne događa se svaki dan da smo svedoci evolucije nekog tipa uređaja. U ovom slučaju, LG je svojim Optimus 2X telefonom prvi zagazio u eru višejezgarnih mobilnih telefona i sada više nema povratka nazad. Trenutno se čak postavlja pitanje da li je toliko procesorske moći potrebno u mobilnom telefonu, ali neke stvari kao što su full-hd video snimanje i 3D igranje u visokoj rezoluciji, ipak traže svoje i nisu moguće na slabijem hardveru.

Bez pravih nedostataka, osim onih kozmetičke prirode koji su više stvar ukusa, pa eventualno i problematičnog trajanja baterije kada se koristi pod punim opterećenjem, LG Optimus 2X u svemu stoji rame uz rame sa svojim rivalima na polju mobilne telefonije. U pitanju je uređaj visoke klase koji pruža odlično korisničko iskustvo. Na njemu je moguće telefonirati, čitati knjige, Office dokumenta i PDF-ove, snimati 1080p video i gledati ga, kao i igrati 3D igre, a sve to u zaštićenom softverskom okruženju koje nadgleda F-Secure softver. Zaista ogroman broj mogućnosti koje ovako jak hardver pruža u sprezi sa rapidno rastućom bazom softvera za Android platformu, čini ovo telefonom koji svaki korisnik koji može sebi da ga priušti treba ozbiljno da uzme u razmatranje.

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_lg_optimus_2x/

eee ooovaj test (iako jos nisam procitao) valja, a ne kao oni zakasneli testovi od telefona koji su pre 6 meseci izasli s izgovorom: TEK SMO SAD DOBILI DA TESTIRAMO 😉

skidam kapu za ovaj LG, bacam se na citanje :*

edit:
hajde neko ko zna (ko je imao kontakt sa ovim telefonom,ili ko je radio ovaj test) da kaze vezano za onu stavku sto se tice osetljivosti ekrana....to sam na mnogo mesta procitao, i video sam par youtube klipova gde momci sto rade review, krenu preko ekran prstom levo/desno (zadaju neku komandu) i tacno se vidi kako ne reaguje telefon, tj kako treba jace...
posle svih "neznih" telefona, interesuje me da li bi ovo bio problem, tj primetna stavka ili nije niposto nesto sto treba zameriti LG-u..

Poslednja izmena:
eee ooovaj test (iako jos nisam procitao) valja, a ne kao oni zakasneli testovi od telefona koji su pre 6 meseci izasli s izgovorom: TEK SMO SAD DOBILI DA TESTIRAMO 😉

skidam kapu za ovaj LG, bacam se na citanje :*

Pa kao da mi to ne zelimo?

Dodje sempl, ode u neki lifestyle casopis, pa urednica pozeli da ga ima u dzoranje za reklamu, ili agencija zavali par semplova po popularnoj ceni, pa nas vozaju nedeljama. Eh...da je sve to tako lako, nama bi lak zivot bio

Ovo je stvarno izvanredan primer i svi mi bi bili jako srecni da ovih lastavica bude jos puno da bi imali lepo prolece. Nemojte zamerati uvek, kazem, da je do nas, sve bi bilo na vreme

Polako, ide ka boljem. Evo jos jedan primer da smo FPR 3D televizore testirali sa minimalnim kasnjenjem u odnosu na ostatak sveta i pre nego sto su se pojavili kod nas. Kao sto Peca kaze, to zavisi od ljudi koji trebaju da nam ustupe neki hardver 🙂

Bojane, svaka cast za test. Mogao si da mi kazes da ti je LG Optimus 2X na testu, znas da volim uvek da procackam nove stvari, a tu smo blizu 😀

hajde neko ko zna (ko je imao kontakt sa ovim telefonom,ili ko je radio ovaj test) da kaze vezano za onu stavku sto se tice osetljivosti ekrana....to sam na mnogo mesta procitao, i video sam par youtube klipova gde momci sto rade review, krenu preko ekran prstom levo/desno (zadaju neku komandu) i tacno se vidi kako ne reaguje telefon, tj kako treba jace...
posle svih "neznih" telefona, interesuje me da li bi ovo bio problem, tj primetna stavka ili nije niposto nesto sto treba zameriti LG-u..
Evo da ti "ko je radio ovaj test" kaže iz prve ruke 😉
Nije nikakav problem, već je prosto stvar navike. Treba ti bukvalno par minuta kada pređeš sa nekog drugog telefona sa osetljivijim ekranom na njega, da naučiš koliko treba da pritisneš.
Sa druge strane, mnogo puta mi se desilo da se iznerviram jer nehotice skrolujem ili startujem nešto kada pipnem hiper senzitivne ekrane. Ne bih ovo naveo ni kao manu ni vrlinu, prosto je drugačiji 🙂

Mogao si da mi kazes da ti je LG Optimus 2X na testu, znas da volim uvek da procackam nove stvari, a tu smo blizu 😀
Eh, nisam baš ni ja imao previše vremena da ga čačkam, al' imaću te u vidu za ubuduće 🙂

napreduje se na temu ovog LG,nema sta...Dandy koliko dugo si testirao ovaj fon?

@dandy: hvala na odgovoru 🙂

@peca: ma znam bre ja to 😉
al zezam se malo, pogotovo sto vas kolega bymax u jednoj temi skoro pre mesec dana kaze kako KORISTI malo galaxyS2 i kako je luda spravica (a ja vec dugo cekam da vidim nesto novo,neki novi review...)

😉

Imao sam par dana da se igram sa njim, uz sve ostale obaveze, tako da efektivno ne baš toliko dugo.
Nažalost, taj Galaxy S II kojim se Maksa igra, nije nama dostupan za test.

max shkrtica...
pirotjanac...

LG nije tako popularan medju korisnicima-ali recimo ja licno sam imao nekolicinu LG telefona sa kojima sam bio i vise nego zadovoljan. Ovaj model pretenduje da udje veoma skoro u moje vlasnistvo i samo 1 razloga Samsung previse "duva" cene. Galaxy ll zvuci fenomenalno no cena ce isto biti fenomenalna

ja sam vec zacrtao, ovo je moj sledeci fon.. razlozi? galaxy s2 i xperia arc su prelaki, previshe lagani za svoju velicinu i deluju nekvalitetno, drugo, cena galaxyS2 ce biti ogromna,a xperia arc i ako nije preskupa se baguje kao sto neki clanovi foruma pishu.... evo3D, sensation i optimus 3D ce biti PRESKUPI, i realno,ne treba mi 3D,koliko god da mi se svidja...
najbolji mi je izbor ovaj optimus 2x zbog tezine telefona, dimenzije, cene kod nas, tegre2 (tegra zone) ergonomije baterije... za sad je sigurno best buy... (kad se sve,pa i cena uzme u obzir)

cenu cega? galaxyS2? pa to se zna vec da ispod 550 nece biti nov SIGURNO,a optimus 2x moze za 450 vec sad da se uzme, a mozda ce moci i do 400 za mesec-dva dana kad dodje kod nas galaxyS2 (bice to velika razlika u ceni tad)

^sto si ti dokazao na preskupoj HTC maskici ;D

550e za gs2 nije preskupo...ako cemo realno to je bila cena i za gs ili desire hd kada su se pojavili.

Preko 300e za svaki telefon, pa makar kuvao rucak, timario stoku i cuvao decu (istovremeno) - jeste preskupo.

prvi SGS kad su je pojavili bili su preko 600e...sto je i bilo realno za to vreme..

otac poznaje prave ljude 🙂 pa verujem da vec sad moze da nadje optimus 2x ispod 400e...

LG nije tako popularan medju korisnicima-ali recimo ja licno sam imao nekolicinu LG telefona sa kojima sam bio i vise nego zadovoljan. Ovaj model pretenduje da udje veoma skoro u moje vlasnistvo i samo 1 razloga Samsung previse "duva" cene. Galaxy ll zvuci fenomenalno no cena ce isto biti fenomenalna

Potpuno se slazem, ista iskustva, a samsung je poceo da forsira politiku koju radi Nokia pa svi vidimo do cega ih je to dovelo.

Highl1@ Sto se ti druze cudis? Govorim da kad se SGS pojavio da je u to vreme i vredeo 600 eura sa obzirom sta je sve od novina doneo na trziste,sta je tebi tu cudno ne razumem? al ajd

Nazad
Vrh Dno