Šta je novo?

Benchmark test: LG 3D BD660 i BD670 Blu-Ray plejeri

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: LG 3D BD660 i BD670 Blu-Ray plejeri

Kada pogledamo par godina unazad, Blu-Ray plejeri su bili dosta jednostavniji i generalno su imali samo jednu ulogu - reprodukciju Blu-Ray filmova. Danas kada pogledamo modele koji se nalaze na tržištu možemo videti da oni uključuju dosta više mogućnosti do te tačke da ih više ne smatramo samo Blu-Ray plejerima, već kompletnim multimedijalnim uređajima sa internet mogućnostima. Modeli koji nam je LG ustupio, BD660 i BD670 imaju upravo takve mogućnosti i možemo ih nazvati Smart Blu-Ray plejerima. Oba modela su 3D ready, tako da ako ste nedavno kupili vaš 3D televizor ili planirate njegovu kupovinu, oni će zbog svojih odličnih mogućnosti i još bolje cene biti pravi izbor za vas.

BD670-resize.jpg

Blu-Ray diskovi postaju sve više i više zastupljeniji i već neko vreme su praktično izgurali DVD format iz trke kao zvaničan medij skladištenja filmova, a DVD diskove polako i gazi vreme tako da ćemo veoma uskoro videti potpunu smenu standarda. To je samo pitanje vremena, a zbog omasovljanja televizora visoke definicije, Blu-Ray disk se nameće sam po sebi zbog većeg kapaciteta, a znamo da filmovi u visokoj definiciji zauzimaju dosta više prostora nego njihove varijante u standardnoj definiciji. Kupovina HD televizora i gledanje SD materijala na njemu nema prevelikog smisla, tako da je kupovina Blu-Ray plejera nad običnim DVD plejerom itekako opravdana. Istina je da su Blu-Ray filmovi još uvek veoma slabo zastupljeni kod nas, ali ako posedujete kreditnu karticu, veoma lako ih možete naručiti preko interneta. Jedan od primera je upravo sajt Amazon.com koji šalje Blu-Ray diskove u Srbiju, a njihova cena se kreće između 15$ i 20$, što kada malo bolje razmislite uopšte i nije prevelika cifra za vaš omiljeni film koji ćete imati u kolekciji i to u Blu-Ray formatu. 3D Blu-Ray filmovi su nešto skuplji i mogu ići do 35$, ali u većini slučajeva oni će se kretati u rasponu od 20-25$, pa čak i manje u zavisnosti od toga kada je film izašao na Blu-Ray disku. Ako ste možda pročitali naš test LG 3D FPR televizora i planirate njihovu kupovinu, definitivno će vam odgovarati jedan od ova dva modela Smart Blu-Ray plejera BD660 ili BD670, koji će se lepo uklopiti uz vaš LG televizor.

http://multimedia.benchmark.rs/audio_video_plejeri/test_lg_3d_bd660_i_bd670

I dalje ne verujem da niste imali nijedan BR disk da isprobate... Pošaljite plejer ovamo da uradim test, imam gomilu naslova, svih regiona :)

I da li su ova dva modela region free ili samo region 2? Bitno je znati.

Poslednja izmena:
Kao da su testirali najnoviju grafičku ali nisu imali nijednu igru pa su igrali solitaire :)

Multimedija sekcija tek pocinje ozbiljnije sa radom, treba vremena da se pribavi potreban filmski materijal za rad, eto nesto u nasu odbranu, nemojte biti odmah prestrogi :) . To sam cisto pomenuo da se ne bi pitali zasto nema utisaka o reprodukciji Blu-Ray diskova, a smatram da je bilo iskreno sa moje strane. Ja bih rado zatrazio i 3D televizor da mi isporuce na kucnu adresu kad vec testiram 3D plejer, ali shvatite da to nije izvodljivo. Ja sam svejedno imao brdo 1080p BR ripova dobrog kvaliteta koje sam pustao kroz mrezu, tako da nije toliko katastrofalno kao sto mislite.

Testiranje Blu-Ray plejera bez Blu-Ray diska nije toliko ozbiljno kao sto vam se cini i svakako da ne odgovara ovoj poredbi sa testiranjem grafickih karti :) . Kao sto rekoh isti efekat sam dobijao pustanjem 1080p filmova kroz mrezu . Bilo kako bilo ova dva modela smo dobili cim je to bilo moguce i testirali smo ih kako smo najbolje mogli. Delimicno sam i ja kriv zato sto nisam imao nijedan Blu-Ray film pri ruci ali sta je, tu je, nadam se da mozete da razumete.

Teško da bi u nekom ozbiljnijem mediju prošao ovakav test. Zaista skandalozna greška, koja se, nadam se, neće ponoviti.

No, malo na temu. Sviđa mi se ovaj jači model.

Nije testiran loading time BR diskova, to ne može da se zameni sa puštanjem ripova preko mreže.

Poslednja izmena:
Svestan sam toga, ali vremena za pripremu je bilo jako malo. Plejeri su kod nas bili samo tri dana, jer su trebali da se vrate LG-u za neku njihovu prezentaciju.

Sve u svemu za ove pare tesko da ima nesto bolje da se pazari trenutno, ko planira da pusta bluray diskove i jos bolje ako planira 3D televizor, nece naci sigurno nista bolje, oba modela su bestbuy.

Mislim da nisam strog kada kažem da je za recenziju bluray plejera esencijalno da se pusti neki bluray disk.

Razumem ja sve, da nisi imao disk trenutno, ali bolje da je recenzija kasnila dva-tri dana nego da je napravljen ovakav propust.

I tri dana je sasvim dovoljno da se istestira lepo. Ovako smo dobili jedan lep test network i dvd mogućnosti :wave:

ja bih ga za sat vremena istestirao i za još sat napisao tekst. kako mogu da se prijavim za tu multimedia sekciju da postanem recezent? znanje nije problem razumem se u te stvari a imam i alat :D
da neko ne shvati pogrešno, ne omalovažavam nikog već mi dosadno kući. diplomirao a posla nema, pa hoću da se zanimam sa nečim a ovo mi je zanimljivo

Poslednja izmena:
Ne znam, moraš da kontaktiraš Pecu da vidiš za to. Ja sam u tu priču upao i ponuđen mi je posao najviše zbog HDTV televizora u koje sam dosta više upućen. Moj prethodnik je odustao od Multimedija sekcije pa sam ja došao kao zamena i pokrivam celu oblast trenutno. Nije da su mi Blu-Ray plejeri manje bitni, ali zaista nisam imao previše kontakta sa njima, otuda i nemanje BD diskova kod sebe, obično skidam 1080p ripove na kompu.

Da, verovatno lako to izgleda, "sklepaću ja to za sat vremena, izfotografisaću i istestiraću svaku funkciju na oba Blu-Ray plejera" i misliš da ćeš tekst od 10000+ karaktera otkucati veoma lako, ali kada otvoriš Dreamweaver i kreneš da kucaš i uklapaš, utisci ti se drastično promene. Takav pogled nas stvar sam i ja imao pre nego što sam krenuo da radim za Benchmark, ali sam vrlo brzo uvideo da to nije nimalo naivno kao što se čini.

Tu je takođe posao da svoje utiske sročiš u novinarski oblikovanu formu, a ja tekstove ovakvog tipa nikada nisam kucao u prošlosti niti imam taj novinarski stil još uvek, proći će malo više vremena dok treba da se ispraksiram. Ipak sam ja sa svoje 22 godine najmlađi među svojim kolegama.

@Ninoslav1983

Koliko bi više utisaka o Blu-Ray plejeru dobio da sam zapravo imao jedan film kod sebe? Loading times i ništa više, korisnički interfejs je isti, metoda premotavanja je ista samo je slika većeg kvaliteta od DVD diska. Ja se izvinjavam ali ipak preteruješ.

Ma test ti je odličan čoveče, dobro si ti to odradio. Čak mi je bio zanimljiviji za čitanje nego dosad što su bili tako da si pogodio bit.
A jedino mi je zasmetalo kad sam pročitao ovu prvu reč u rečenici: "Opet nismo bili u mogućnosti da pustimo Blu-Ray film jer trenutno nismo imali nijedan disk u svom posedu ..."
I onda sam pomislio pa pobogu zašto opet, jer ako je opet znači da se već desila ista stvar.
A i napikirao sam taj 660 model i onda kad sam video da ne piše ništa o onome čemu je namenjen, reprodukciji BD-a, onako sam odreagovao sa komentarom.

I ja se slažem da je ostatak testa dobro uradjen, of course :)

Ako neko kupi 660 ili 670, neka napiše iskustva.

Btw, gizmore, network opcije sve rade sa UK podešavanjima? Tipa BBC i ostalo?

Jedino BBC iPlayer nije hteo da pušta klipove, ali nije izbacivao "Not available in your area" kao što izbacuje kada se ode preko sajta odavde, već nešto tipa Not available at this time, svejedno nije radilo. Ostale aplikacije su sve radile, mada ne znam da li bi radilo iznajmljivanje ili kupovina filmova na ovom AceTrax-u ili Viewster-u, pretpostavljam da bi radili kada bi dodao kreditnu karticu i kupio, ne verujem da su gadljivi na pare. Traileri su radili.

Nazad
Vrh Dno