Šta je novo?

Benchmark test: Archos 70 Internet Tablet i Arnova 7 G2

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Archos 70 Internet Tablet i Arnova 7 G2

Proizvođači tableta nikako da spuste svoje cene dual-core pokretanih zveri sa Android Honeycomb operativnim sistemom, ali pojedince koje moćniji tablet računari ne zanimaju, imaju alternativu. Ta alternativa dolazu u vidu inferiornijih jeftinih modela sa operativnim sistemom namenjen mobilnim telefonima, ali prepravljenim da odgovaraju tablet računarima. Naravno, u ovakvoj niskoj klasi tablet-a ne možete da očekujete imena kao što su Samsung, Asus, Acer i druge zvučnije marke, ali možete videti marke kao što su Archos i Arnova, koje vladaju tržištem veoma pristupačnih tablet računara.

ARCHOS_70-resize.jpg

Nemojte se prevariti i pomisliti da su obe marke kineske - samo jedna od njih je kompanija locirana u Kini, tačnije Hong Kong-u, a to je Arnova. Archos je zapravo francuska kompanija, koja ima dogovor sa nezavisnom Arnova kompanijom, gde im Archos ustupa svoj dizajn i deli sa njima neke od proizvodnih postrojenja. Ovakav dogovor očigledno odgovara obema kompanijama, a takođe obe kompanije uspevaju da na tržište iznesu veoma jeftine tablet uređaje razumnog kvaliteta.

Link ka testu

previše ste zamerki našli s obzirom na cenu, koju takođe niste potrefili. 7o IT u Metrou košta 13800 a Arnova 13400

Eh sad, pa zamerke moraju da se nađu i pomenu, ne mogu da se preskoče samo zbog činjenice da su jeftini :) . Potrefili smo mi cene - moramo da stavljamo cene firme koja je ustupila uređaje, vaše je da nađete da li ima negde jeftinije.

kontam ja to sve, 7o IT je jako loš uređaj za 20k ali je za 13k i više nego dobar. između te dve cifre postoji par rezistivnih modela. arnova za malo manje para je još bolja, zbog 1080p i boljeg ekrana a o gingeru i duplo više rama da i ne pričam. naravno po tim cenama koje ste objavili uređaji nisu baš super, ali realnost je drugačija.

Da se ne lažemo, ja nisam ni gledao ove skuplje cene, već najjeftinije moguće koje sam našao pretragom, pa sam na osnovu toga pisao. Nisam džabe pominjao da su veoma pristupačni. Nemam pojma zašto se cene toliko razlikuju u određenim prodavnicama, ali to ne važi samo za konkretan slučaj i tablete, već za sve uređaje. Poenta je da svako tera neku svoju cenu, a ko kupi -kupio je.

Ja ne videh u metro katalogu da uopste ima it 70, samo su tu ovi arnova tableti. slazem se da je za 13k odlican izbor, posebno to sto je toliko tanak...

Bilo bi poštenije da ste uzeli drugi primerak arnova g2 sa ispravnim ekranom pa da uporedite koji je ekran precizniji ovako ispada da arnova g2 ima nefunkcionalan i neprecizan ekran. U svakom slučaju dobar review.

Pa ne ispada, digitajzer mu je stvarno loš na mestima i gde radi :) . Čisto sumnjam da je to povezano sa ovim problemom što jedan deo digitajzera ne funkcioniše, više mislim da je to problem do samog kvaliteta digitajtera, jer on radi, ali nije precizan i slabo reaguje.

Upravo gledam fotografije ekrana oba uređaja i nije mi jasna tvrdnja da je ekran na Arnovi bolji od Archosa. Slika na Arnovi je sa zasićenijim bojama ali detalja u tamnijim delovima slike nema nigde.
Na prvoj fotografiji na ekranu Arnove se pozadina uopšte ne vidi - npr. dve jabuke gore levo koje se vide na Archosu.
Na drugoj fotografiji lišće oko jabuke u dnu ekrana na Arnovi je skroz crno.
Na trećoj fotografiji nožice pčele se upošte ne vide na ekranu Arnove.
Na četvrtoj fotografiji se uopšte ne vidi predmet pored poslednjeg bokala u nizu na ekranu Arnove.

Da li je vidljivost detalja na ekranu Arnove bolja u stvarnosti?
Da li ste probali da smanjenjem nivoa osvetljenja i povećanjem zasićenosti boja "poboljšate" sliku na Archosu?
Koji od ova dva ekrana je "vidljiviji" kada se uređaji koriste napolju?

Pozdrav

Ja nisam toliko uporedjivao detalje (doduse, citao sam iz radoznalosti, a ne zato sto hocu da kupim), ali vecini nezahtevnih je zasicenija boja mnogo lepsa u startu po mom iskustvu :) Jesi siguran da zasicenost boja moze da se promeni na tabletima?

Upravo gledam fotografije ekrana oba uređaja i nije mi jasna tvrdnja da je ekran na Arnovi bolji od Archosa. Slika na Arnovi je sa zasićenijim bojama ali detalja u tamnijim delovima slike nema nigde.
Na prvoj fotografiji na ekranu Arnove se pozadina uopšte ne vidi - npr. dve jabuke gore levo koje se vide na Archosu.
Na drugoj fotografiji lišće oko jabuke u dnu ekrana na Arnovi je skroz crno.
Na trećoj fotografiji nožice pčele se upošte ne vide na ekranu Arnove.
Na četvrtoj fotografiji se uopšte ne vidi predmet pored poslednjeg bokala u nizu na ekranu Arnove.

Da li je vidljivost detalja na ekranu Arnove bolja u stvarnosti?
Da li ste probali da smanjenjem nivoa osvetljenja i povećanjem zasićenosti boja "poboljšate" sliku na Archosu?
Koji od ova dva ekrana je "vidljiviji" kada se uređaji koriste napolju?

Pozdrav

Hmmm, potpuno si u pravu što se tiče slike u tamnim oblastima. Kada sam prebacivao fotke na komp i video sliku sa jabukama, mislio sam da je tu fotoaparat krivac pa nije uspeo lepo da prikaže te oblasti, ali pogledao sam opet na tabletima, ekran na Arnovi jednostavno odbija da prikaže detalje tamo gde je slika tamna. Ajde da kažem da se barem naziru, ali jednostavno ih izostavi. Evo drastičnog primera u slici sa jabukama, postavio sam oba tableta na polovinu osvetljenosti, ali situacija se ne menja.

Zasićenost boja ne može nigde da se namešta u opcijama tableta, samo osvetljenost.

ima prenapucan kontrast zato slika izgleda zivlje...

ima prenapucan kontrast zato slika izgleda zivlje...

Što i nemora da bude loša stvar jedino ako se na pr. u filmovima samo nazire pozadina i ambijent onda je ...a što se tiče surfa aplikacija i igrica to je možda i +.

Ne piše nigde da nema, već nije pomenuto. 70it definitivno ima GPS, ali pravljenje specifikacija im ne ide od ruke :)

Ne piše nigde da nema, već nije pomenuto. 70it definitivno ima GPS, ali pravljenje specifikacija im ne ide od ruke :)
Imao sam ga 5 nedelja i prilično sam siguran da nema :D u svim reviewima koje sam pročitao/pogledao po netu takođe se nigde ne spominje da ima GPS.

Onda sam ja pomešao sa tim što ima Bluetooth GPS mogućnost, ali bio sam ubeđen...

U tom slucaju izmenite onaj clanak, posto mozete da navedete nekog na pogresan zakljucak...

Pričam o opciji koju sam video na tom modelu. Opcija se zove Select a Bluetooth GPS, zasivljena je i piše Bluetooth disabled, or no paired Bluetooth GPS available. To znači da može da se kupi odvojeno GPS modul i da se poveže sa ovim tablet-om preko Bluetooth-a.

Nazad
Vrh Dno