Šta je novo?

benchmark program

• Začetnik teme Začetnik teme OxyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
treba mi neki manji koji ce brzo izracunati unapredjenje kad klokujem komponente. ne svidja mi se futuremark, nekako mi je preglomazan, a i treba mu dosta vremena, pa ako ima neki drugi(naravno ne sandra)

P.S. probao sam onaj sa freshdevicea, ali mi izgleda nekako lose

Pa oc procesora i memorije kao ces najbolje i najbrze uociti u q3 (timedemo 1), a interesantno je da q3 skoro i ne redistruje oc graficke.

MarkoS je napisao(la):
a interesantno je da q3 skoro i ne redistruje oc graficke.
Totalno netacno!!!
Na q3 ces najlakse videti dali si preterao sa o/c GPU-a tako sto ce Q3 da ti "smrzne" masinu. Ako si preterao sa memorijom, videces gadne anomalije u 3D prikazu (iskakanje piksela i poligona, mrljanje i brljanje...)

Nedjo je napisao(la):
...

Totalno netacno!!!
Na q3 ces najlakse videti dali si preterao sa o/c GPU-a tako sto ce Q3 da ti "smrzne" masinu. Ako si preterao sa memorijom, videces gadne anomalije u 3D prikazu (iskakanje piksela i poligona, mrljanje i brljanje...)
Nisam mislio na to. Hocu da kazem da se dobijaju podjednaki rezultati u q3 demoima, ili sa minimalnim razlikama, za razlicit clock i gpu-a i memorije. Bar je tako kod mene na ti4200.

MarkoS je napisao(la):
...

Nisam mislio na to. Hocu da kazem da se dobijaju podjednaki rezultati u q3 demoima, ili sa minimalnim razlikama, za razlicit clock i gpu-a i memorije. Bar je tako kod mene na ti4200.

Pa razlog je dosta glup!
Mnoogooo vise dobijas sa memorijskim protocima tj chip-om na ploci zvanom "Juzni most" ..! To znaci da ti klokovanje kartice i nece pomoci vec da treba da unapredis plocu...

U takvim slucajevima "usko grlo" nije graficka vec ploca.

Kakve veze ima "južni most" sa memorijskim protokom?

WoyKhan je napisao(la):
Kakve veze ima "južni most" sa memorijskim protokom?

Fleshujesh juzni most najnovijim firmware-om i dobijes dual channel memorijski kontroler umesto single channel kontrolera ;P

dejandj je napisao(la):
...

Pa razlog je dosta glup!
Mnoogooo vise dobijas sa memorijskim protocima tj chip-om na ploci zvanom "Juzni most" ..! To znaci da ti klokovanje kartice i nece pomoci vec da treba da unapredis plocu...

U takvim slucajevima "usko grlo" nije graficka vec ploca.

Ne, ozbiljno, stvarno mene zanima

gladiac je napisao(la):
...
Ne, ozbiljno, stvarno mene zanima
Pa, ocito se Q3 vise oslanja na CPU, odnosno, sirovu brzinu u MHz-ima nego na graficku kartu. Dakle, sto vise CPU snage, to vise frejmova... a na stranu i piksel i verteks sejderi, i DX 9.0 podrska, i 128/256 mega DDR-a...

Sto i nije cudno, s obzirom na to kad je igra izasla...

Nazad
Vrh Dno