Šta je novo?

Benchmark klan

bas dobijanje bota i nije neki skill .. losa ti ilustracija :)

Misha je napisao(la):
a shto se tiche ut-a, evo igracu sa morbius-om 1vs1 pa ko dobije neka igra za bench :pp ...

Ako moze kladjenje, kladim se na Mishu :). Problem je samo sto UT eventa vise nema, a izgleda da ih nece ni biti, a malo ljudi pika UT2k3...

P.S. Misho, sto se tice selekcije...ma ako nas se skupi 5 za CS to je chudo, ljudi su uvek jaki na recima, u praksi...

Q3 i UT turnira vise nema tako da ostaju samo wc3 i cs, turnir u voznjama mozete naci samo ako ga sami organizujete i to je to.

Nesho, nema vishe kladjenja shto se tiche ut-a, barem ne za moje mecheve :D

inache, bice uskoro ut turnir, i to 2vs2... no ono stoji da je q3 i ut scena mrtva...

Nesho, ma mozemo da skupimo 5 ljudi, jedino shto ti hocesh mozda neke xtra igrache... videcemo kad prodju ispiti...

Nesha ni ne zna shta hoce...ovo ce biti bench tim, i ovde nema xtra igracha, osim nas :)

lepo vreme ce biti za vidend pa se lepo skupite na ušću i eto turnira :beat:

Misha je napisao(la):
Nesho, nema vishe kladjenja shto se tiche ut-a, barem ne za moje mecheve :D

inache, bice uskoro ut turnir, i to 2vs2... no ono stoji da je q3 i ut scena mrtva...

Nesho, ma mozemo da skupimo 5 ljudi, jedino shto ti hocesh mozda neke xtra igrache... videcemo kad prodju ispiti...

Ma necu bre extra igrace, ne tripujem se ja da cemo nesto mi igrati mnogo sa G-jem, Forumom ili GcV-om, nego zezanje, turniri i tako to...
A sto se tice kladjenja na tebe, znao sam da ce Vlasta dobiti, samo sto je neprevazidjena dileja, samo takvi mogu tako da prodju :).

Ja ovako postavljam problem:
1. ima dosta zainteresovanih (ili bar pristojan broj) za RAZNE igre
2. bar pola ljudi NIJE iz Beograda
3. igraonice se placaju
4. u igraonicu treba otici (vreme i novac potreban da se do nje dodje + vidi pod 2.)
5. sta ako se coveku ne dopadne ono sto igraonica nudi ...

1+2+3+4+5=igrajmo se OnLine (modem, kabli, satelit ... ko sta ima)
Objasnjenje:
- i to kosta ali kosta i igraonica i put do nje
- ne gubis vreme za setnju do nje i resavamo problem ljudi iz drugih gradova
- udobnost sopstvenog doma i sopstvenog kompa je zagarantovana
- broj potencionalnih ucesnika je bar duplo veci (ono, da bar polovina nije iz Bg-a)
- iz gore pomenutih razloga statisticki gledano i veca je sansa da uvek bude veci broj prisutnih fanova nego kod fizickog dolaska

Realni problemi:
- losa internet veza ... ebi'ga, ovde nema pomoci. Srbija bato, Srbija.
- skupa mi je OnLine veza ... pa kosta i ono gore (vidi pod 3. i 4.)
- nemamo Glasovnu komunikaciju: to mozemo imati pomocu "Roger Wilco" ili "Teamspeak 2" javnih servera (ne placa se nista). Naravno kompromis postoji u odnosu na "dranje u igranici" ali ne zaboravite na prednosti (reseni problemi pod 2. 3. 4. i 5.). U ovakvoj glasovnoj vezi, pravilo je jedan prica ostali slusaju i tako u krug a pricas pritiskom na taster pa ako hoces da psujes onog sto te upravo rasturi, ne moras zbog toga da opterecujes link i svojim kompanjonima. Svaka Strana u sukobu ima svoj privatni govorni link i protivnik ne moze da je cuje. Sto je prednost i to Velika. Sa protivnikom uvek se moze dopisivati kroz game chat.
- brzina tj. kvalitet u OnLine igranju nije kao u Lan-igraonici. Tacno ali vecini nas ce kvalitet veze biti "slican" manje - vise. Uostalom pogledajte samo svetsku scenu, pa svi igraju online. Koliko samo Klan servera (sa lozinkom) ima u mojoj omiljenoj FPS OnLine igri "Vietcong" a isto je koliko sam informisan i u ostalim multiplejer igrama. Ako meni ne smeta ping od 280 sto bi "tebi" smetao.

Eto kako ja na ovo gledam. Brate pa cemu sluzi ova tehnika ako je ne upotrebljavamo. Umesto da telefoniram ja trknem 200 metara do komsije da ga pozovem na karte. To je moje poredjenje za OnLine igranje i odlazak u igraonicu.

nesharm je napisao(la):
...
A sto se tice kladjenja na tebe, znao sam da ce Vlasta dobiti, samo sto je neprevazidjena dileja, samo takvi mogu tako da prodju :).
a kako si to znao da ce on pobediti?

[edit] shto se tiche ovog predloga da se igramo online, to nece da fercera ako planirate/mo da idemo na neke turnire ... tako da nazalost vecina ljudi koji nisu u bg-u otpadaju ... osim ako nisu u fazonu da dolaze stalno ovamo, a sigurno nisu...

Misha je napisao(la):
...shto se tiche ovog predloga da se igramo online, to nece da fercera ako planirate/mo da idemo na neke turnire ... tako da nazalost vecina ljudi koji nisu u bg-u otpadaju ... osim ako nisu u fazonu da dolaze stalno ovamo, a sigurno nisu...

1. Ne vidim kako si izvukao taj zakljucak. Ja sam naveo da osim problema sa "duzinom i kolicinom pricanja" u OnLine varijanti sve ostalo je resiv problem ili prihvatljiv.
2. U OnLine igranju ili uvezbavanju uvek ima mnogo vise ucesnika i raznovrsnijih protivnika (i vestina i kolicina).
3. Jer se "mi" to spremamo za osvajanje 100.000 $ i treniracemo svaki dan po 5 sati ili ...
4. Ako je tako ozbiljna situacija, tvoj komentar je na mestu u suprotnom mislim da je "preteran" ili "preozbiljno si ovo shvatio".
5. Sta bi falilo da imamo i OnLine servere ("nase") gde bi se izigrali-trenirali-ludovali-zezali-isl. do mile volje.
6. Sve ovde navedeno ne odbacuje tvoju ozbiljnu "varijantu", naprotiv moze samo da "ozbiljnom benchmark timu" pruzi mogucnost za proveru svojih sposobnosti ... :mrgreen:

itd...

ih bre, pa nisam mislio nishta loshe ali ajde ovako da krenemo:
1. koliko ljudi ce realno hteti da igra sa modemom na netu, da ima ping >200 i da se pritom nervira, kad moze da ode u igraonicu i da svi imaju iste uslove...
2. gde cemo da nadjemo servere za sve to? Ne moze to po principu ja cu da dignem server a vi dodjite da se igramo...
3... ... ima tu josh neshto, nego je sad suvishe kasno da bih pisao...

U principu nemam nishta protiv net igranja ali tek kad budemo imali net kao u shvedskoj ...

igranje sa modemom i sl ?
u kojoj ti zemlji zivis,svedskoj :)
samo lan dolazi u obzir sigurno..

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):

Ako si mislio na mene, jok - ja zivim u Zajecaru (na moju zalost).

Evo vec ce godinu dana, da igram Vietcong (demo a zatim i full) i UT2003 (demo) preko analognog modema (U.S. Robotic 56K Faxmodem, pri download-u napr. avi fajla konstantno drzi 6056 Bytes/sec.).
Ping mi je 180 do 280 i bez problema razbijam one sa ping-om od 50 do 100ms.
Ne vidim u cemu je tu problem. Ako mogu 5 sati da igram Vietcong i da budem skoro sve vreme najbolji tj. prvi na listi ... u cemu ti tu vidis problem.
Boj ne bije LAN mreza vec Vestina i znanje.

P.S.
Bez lazne skromnosti, da navedem i ovo: cesto mi se desava na Vietcong serverima da udjem u igru i za 5 min. napravim desetak ubistava. To onda izazove reakciju Administratora ili nekog ko se je nasao vise puta na mom nisanu, da pogleda ukupan skor igraca i kad vidi moj rezultat i toliki ping, odmah posumnja da ja varam. I onda sledi cuveno: Jeste li za to da Babarogu (moj nick) izbacimo iz igre Yes/No ... bre ljudi najcesce ne glasaju ili kazu "No" posto mi se desilo da me izbace samo jednom ili dva puta. Posten i ne uobrazen igrac vidi da ne varam vec znam svoj posao i ne uzbudjuje se mnogo sto imam visok ping a mnogo killing_a.
E sad ako mi ne verujes ili ti ovo izgleda kao neko prepotentno sr@nje ... mozes uvek da se okusas sa mnom u Vietcongu na net-u.
Ovo pisem cisto da vidis da govorim iz licnog iskustva od skoro godinu dana modemskog igranja.

You've got my knowledge !

Vazi se, naravno za wc3/cs/generals...
Mislim da su Q3 i UT vecina ljudi batalili - pa sta da kazem kada za CS vise nema toliko turnira... :rtfm:
Sto ne znaci da to nisu legendarne igre !

Donekle se slazem sa maxerom ali ipak mislim da je to ipak neostvarivo za vecinu nasih ljudi jer znamo koliko nas jos uvek visi na analognoj centrali ... sa ostalim stvarima koje si rekao se slazem ctp;

P.S. Ima li ovde jos neko ko bi igrao Diablo 2, uxvatila me nesto nostalgija...

Pozdrav i dobru igru vam zelim

cheers

Misha je napisao(la):
...

a kako si to znao da ce on pobediti?

[edit] shto se tiche ovog predloga da se igramo online, to nece da fercera ako planirate/mo da idemo na neke turnire ... tako da nazalost vecina ljudi koji nisu u bg-u otpadaju ... osim ako nisu u fazonu da dolaze stalno ovamo, a sigurno nisu...

Pa pazi, znao sam da ce pobediti, em je ishao taktiku chuchanj/snip, em je imao mnogo boljeg misha (za tu taktiku). Sa druge strane, ti si bio brate, uh, bleeeeed, bleeed, imam utisak da je krv malo odshetala od tebe, on je bio smireniji (kazem ti ja da je dileja, i ja bi se ukakio za 50€).
Nemoj misliti da je nesto bilo namesteno, sve je bilo ql, video si i na liandri mapi. Btw, on je ove dve ceo dan svaki dan vezbao sa Mahom kod njega kuci dok niste odigrali mech.

Ljudi, za CS dolaze u obzir samo ljudi koji se nalaze u BG-u, jer je timska igra i ona zahteva LAN (nikakve modeme, tu je neigrivo). UT/Q3 ne morate biti u BG-u, mozete samo dolaziti na turnire, tu je znanje i ovako individualno...

Misho, jel imas ti koga za taj UT 2na2 ili igras sa Ayom?

Highlanderu, zao mi je ali nemam dobru vezu pa da igam preko neta, a nigde ne mogu da nadjem ekipu sa kojom bih igrao u igraonici, tako da su mi godlike botovi plafon, sto se ilustracije tice obrati paznju da je u pitanju Gael mapa na kojoj NEMA heltha i powerupova, tako da mislim da je kakav takav skil ako ti godllike botu skines 1000 heltha a on tebi nista.
Ako mislis da mozes bolje to se da lako proveriti :beat:

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):

znas i sam da war3 moze preko modema i to bez problema, a plus vidim da postoji i neki domaci server koji radi odlicno kako neki kazu...
samo je cs problem preko neta i to treba igrati u igraonici(znaci samo bg freekovi)...

vuk204 je napisao(la):
Highlanderu, zao mi je ali nemam dobru vezu pa da igam preko neta, a nigde ne mogu da nadjem ekipu sa kojom bih igrao u igraonici, tako da su mi godlike botovi plafon, sto se ilustracije tice obrati paznju da je u pitanju Gael mapa na kojoj NEMA heltha i powerupova, tako da mislim da je kakav takav skil ako ti godllike botu skines 1000 heltha a on tebi nista.
Ako mislis da mozes bolje to se da lako proveriti :beat:
prvo prijatelju ja sam se shalio,nisam nikad igrao ut/ut2k3 igrao sam q3 a sada wc3,tako da ni ne znam kakvi su botovi u ut2k3,nhf
Ser_Zile je napisao(la):
znas i sam da war3 moze preko modema i to bez problema, a plus vidim da postoji i neki domaci server koji radi odlicno kako neki kazu...
samo je cs problem preko neta i to treba igrati u igraonici(znaci samo bg freekovi)...
moze da se igra,mozes i cs sa pingom od 700 da igras,sve moze ali kako
ja znam npr kad sam na bnetu bio oko 18-19lvl-a da vec ne mozes da dobijas jache od sebe,jer jednostavno zaostatak od 3-4 sekunde kolko imas je prevelik
tesko je kontrolisati i same heroje,a kamoli male jedinice ko shto so ghoul,archerka i sl,koji umru dok trepnes a ti ne mozes ni da ih pomeris

slazem se u potpunosti sa neshom,cs ekipa treba da bude iz beograda,a sto se tiche ostalih moze da se igra preko neta ali to nije bas idealno resenje

A frpovi i kvazi-frpovi ?

Recimo Neverwinter Nights i slicno ?

Da li ima zainteresovanih za Commandos 3?! Stizu za desetak dana i multiplayer na dvojci je bio fantastican. Na zalost tim moze da igra samo protiv kompjutera, tako da propada ideja klana, ali posto je vec ovaj thread izrastao u thread o multiplayeru i postao popularan, pretpostavljam da ce se naci zainteresovani ljudi. U multiplayeru commandos je duplo bolja igra.

Ljudi, drzimo se samo poznatih igrara, ko jos igra Commandos u igraoni???

nesharm je napisao(la):
...

Ako moze kladjenje, kladim se na Mishu :). Problem je samo sto UT eventa vise nema, a izgleda da ih nece ni biti, a malo ljudi pika UT2k3...

P.S. Misho, sto se tice selekcije...ma ako nas se skupi 5 za CS to je chudo, ljudi su uvek jaki na recima, u praksi...
.

Evo ja cu biti "jak na delu", samo mi je potrebno par dana da se vratim u formu...
:wave;

Ua CS!
UT je bila igrica zbog koje sam resio da kupim racunar. Mogao bih da je igram bar 4 zivota. Kako klinci mogu da igraju to CS smece.

Samo mala napomena...mishu i highlija ne primajte u klan rupe su isuvise velike :)
A za CS samo vi pustite Ji-a i to je to :)

morbius je napisao(la):
Ua CS!
UT je bila igrica zbog koje sam resio da kupim racunar. Mogao bih da je igram bar 4 zivota. Kako klinci mogu da igraju to CS smece.

Nikada nisam razumeo ovakve ljude.

igor2 je napisao(la):
Samo mala napomena...mishu i highlija ne primajte u klan rupe su isuvise velike :)
A za CS samo vi pustite Ji-a i to je to :)

Ovog coveka obavezno primite...To vam je chuveni Igor iz Deusa, poznat i kao Serbian Fatality, profi igrach q3 i desert eagle master. :D Takodje, razbija Computer(Normal) u war3 i jedan je od nasih najboljih igracha Natural Selectiona. :D

Vrh Dno