Šta je novo?

Benchmark GOTY 2011: Najbolja grafika

Najbolja grafika?

• Battlefield 3

Glasovi: 36 47.4%
  • Batman: Arkham City

Glasovi: 7 9.2%
  • Crysis 2

Glasovi: 17 22.4%
  • Killzone 3

Glasovi: 1 1.3%
  • L.A. Noire

Glasovi: 3 3.9%
  • Rage

Glasovi: 2 2.6%
  • The Witcher 2: Assassins of Kings

Glasovi: 6 7.9%
  • Uncharted 3: Drake's Deception

Glasovi: 4 5.3%

• Ukupno glasača
    76

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Dakle, koja igra je na vas ostavila najbolji utisak kada je vizuelna komponenta u putanju? :)

edit: Da preciziram....

Od vas se trazi da koliko god je moguce da ocekivanja i razocarenja zbog (ne)iskoriscenost potencijala endzina (Crysis 2 npr.) ostavite po strani i glasate za igru ciji "visuals" je na vas ostavio najbolji utisak. Moze se reci da tu spadaju i fizika, animacije, destrukcija, pa cak i umetnicki stil koji takodje znacajno moze da popravi utisak (Rage je verovatno pravi primer).

Poslednja izmena:
Crysis 2 i gura se uz njega BF3. Mada, zar nije bilo bolje da se pita za tehnicke karakteristike u igri, recimo, zvuk, fizika i jos sto sta je u pitanju? E onda se BF3 izjednacuje a po pitanju performans/prezentejsn prestize Krizu...

mozda je u trku trebalo ubaciti i trine 2 , jes da ne koristi dx11 ludila ali ima predivnu grafiku.

Po mom misljenju trka izmedju crysis 2 i bf3. Bf3 ima bolje svetlosne efekte, mnogi su i nepotrebni i napadni [onaj lens flare] i bolji view distance ali zato crysis 2 ima teselaciju i to je jedna od retkih igara koja opravdava dx11, svetlosni efekti su ok, ostali efekti na ultra podesavanjima imaju preteranu zasicenost boja, meni je extreme podesavanje najbolje. Ali ima i blura pa je dodatno izostravanje direktno iz igre meni bar bilo neophodno. Pored c2 teselacije bf3 deluje kao dx10 igra [osim osvetljenja i efekata]. Obe igre imaju prosecne destrukcije iako se od bf3 mnogo ocekivalo, mislim da po destrukcijama i bf bc2 pere bf3. Tesko sam se odlucio ali sam ipak glasao za Crysis 2.

Poslednja izmena:
Hm, zasto teselaciju u prvi plan...? realno teselacija postoji x/y godina unazad,http://en.wikipedia.org/wiki/TruForm a Crysis 2 moze imati kakvu god hoce "sarenu grafiku" kad mu ubogo drvece i zbunje.. izgleda kao da je copy paste iz Colin McRae 1. Detalji vojnika su takodje losiji neogu prethodniku.
Ma sve u svemu graficki / Crysis 1 >>>>>>>>>>>>>>> Crysis 2.

Opet, BF3 destrukcija gotovo ne postoji u SP, dok je u MP koji nisi igrao - pristuna.

Poslednja izmena:
E jeste, crysis 2 ima cmr2 zbunje :d Nemoj preterivati, meni Warhead posle posle crysis 2 izgleda bolesno plasticno ali sa vecim view distance-om. Druga stvar je to sto je ai u c2 tup i sto je igra samo prosek.

BF3 sam igrao betu mp, destrukcije su.. meh sto bi rekli :d

U svakom slucaju nisam se pokajao sto sam glasao za crysis 2 jer bar opravdava kupovinu dx11 grafickih, a to sto neki raspali homefront ima dx11 na papiru :d.. Ili ovi dirtovi koji imaju dx11 osvetljenje.. ma idi bre, nijedna igra koju sam do sada probao, pa ni bf3, ne opravdavaju dx11 osim Metro 2033 i Crysis 2.

Poslednja izmena:
Ma nisam ni pogledao ostale kandidate, svaka rec je suvisna, Battlefield 3 naravno. :)

prva kriza i meni dosta bolje izgleda od druge... a 20x je bolja i kao igra :p

Iako BF3 ima najbolju grafiku, ja ću glasati LA Noire zbog Motion Scana, iako je grafika smešna.

GTAIV iCEnhancer 1.35 modded :D

trine2 , tu negde iza njega su bf3 i crysis 2 :)

Tacno tako. Trine 2 je objasnio :)

Drago mi je da još neko ceni grafički dizajn u odnosu na sirovu snagu nekog grafičkog enginea. :)

Malo sam prelistao Benchmark GOTY 2011: Najbolja grafika post i vidim ovo

L.A. Noire

Ovo nije igra koja ima fantastične teksture, realistično osvetljenje ili odlične postprocessing efekte. Čak šta više, u pitanju je igra...

Baš nisam grammar nazi, ali bode oči.

Još jedna stvar me interesuje, a to je da li ste probali da formatirate text kao justified, a ne ovako po levoj strani?

Ispravljeno, hvala!

Što se formatiranja teksta tiče - politika firme. :)

Vrh Dno