Pozdrav svima. Mislim da je jako glupo da ovakva humana zamisao propadne zbog nekih razloga tipa: da li ce neko da zakida na parama, da li treba davati polovne tastature ili ne, koliko to deci znaci (pa njima i pocepane patike znace puno),da li ce neko da iskoristi sve ovo za licnu promociju. Pa nismo valjda tolike svinje... Prema onome sto sam nasao u searchu o prethodnoj akciji (tada nisam bio clan i neka me neko ispravi ako greshim) postojalo je vishe problema koji se lako daju ispraviti i mislim da bi akcija dala fenomenalne rezultate. Da krenem po redu: Odmah se prijavi jedan mod koji ce dobrovoljno voditi akciju i daje poslednju rec u svemu. On bira 2-3 dobrovoljca koji ce mu pomagati. Ustanova (ako da bog i ustanove) kojima se pomaze se isto tako odredjuju na pocetku mozda bi cak i bilo najbolje principom glasanja. Mislim da je glupo pricati o nekim talentovanim pojedincima (kojima skidam kapu u svakom pogledu, ali mislim da nisu ciljna grupa) u trenutku kada hiljade dece u srbiji i na kosovu gladuje i nema za elementarne potrebe, uostalom glasanje sluzi bash za to. Otvara se ziro racun i salje se mail ili pm svim clanovima benchmark foruma kojim
se obavestavaju o humanitarnoj akciji koja je u toku. Ni slucajno, ali ni po koju cenu ne treba pisati ko je koliko para dao, treba samo navesti ime (moze i thread sa imenima ljudi tj. izvestajima iz banke koji treba stavljati svaki dan da ne bi bilo milion pitanja tipa: da li je stigla moja uplata?) dakle iznose ni pod razno... I najbitnije sve to treba vremenski ograniciti jer vidim da se prosli put bas oduzilo. Dakle jave se dobrovoljci posle par dana se otvara racun, ljudima stize pm i kaze im se da imaju 2 nedelje za uplate i kraj. Ne znam sta se toliko komplikuje. Sto se tice hardvera ako neko zeli da prilozi novi hardver, javi se ljudima zaduzenim za akciju i dogovore se oko svega...
Znaci dobar plan koga se svi pridrzavaju, informisanost svih clanova bencha i fiksni rokovi u ovakvim akcijama cine cuda, a verujem da dobra volja ljudi sa bencha nece izostati... P.s Mislim da je interna komunikacija jako bitna, dakle ne treba sve ideje, stavove i predloge (tipa jel moze da se da ovo ili ono, ili ne bi bilo loshe da se promeni ono) u toku trajanja akcije iznositi javno na forumu (jer nesto od njih navodi na razlicite diskusije tipa rekla kazala, i unosi nepotrebnu nervozu, a verujte mi to ce se odraziti na akciju i doneti silne glavobolje) vec se javiti ljudima zaduzenim za akciju, koji daju poslednju rec. I naravo na kraju akcije kada se sumira prikupljen novac i hardver tekmoze da se razgovara o tome koje mashine ce biti u pitanju...