Šta je novo?

Benchmark Donators - predlog !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se mene tice, ja sam Za! Pa kakva god bila varijanta. Mada u potpunosti podrzavam Broza. U Veterniku, pored NS-a postoji ustanova za decu ometenu u razvoju, i mi smo na poslu, na mesecnom nivou, davali odredjenu kintu, za kojekakve goodiese. Ta deca su bila presrecna, sto je, barem meni, bilo vrlo vazno.

mi se raspricali na tri strane, a ni jednog moderatora sem Broza, da ucestvuje u raspravi, eventualno da predlog :)

Pa moderi nemaju veze sa time. Tu samo Peca moze nesto da kaze.

Sto nemaju veze,nek se jave ljudi da vidimo jel hoce da srede bar za ziro racun,nekako je lakse dati pare nekom ko ima neki autoritet!?
Nadam se da ce podrzati ovo,koliko sam video u onom linku,2003 je dosta njih dalo ili nov hardver ili kes pa bi i po tom pitanju bilo korisno cuti zele li da pomognu,davno bese 2003-ca?
Pozdrav ,)

Slazem se sa akcijom i ako treba dacu neku kintu ili vec nesto od hardvera.
A sto se tice starijih masina mislim da neki PII ili PIII imaju potpunu upotrebljivost u nekim srednjim skolama ili drugim ustanovama za obrazovanje dece. Pa mislim dok sam studirao na saobracajnom fakultetu (do pre 1-2 godine) studenti su na FAKULTETU radili na P1 i p2 masinama. Mislim nije to bila bas neka vesela situacija ali moglo je da se izvede.
Cak i za decu ometenu u razvoju kompjuter bi dosta znacio, ne moraju oni da postanu neki programeri ili web dizajneri ali ce im njima prilagodjen softver uz pomoc ljudi koji paze na njih pruziti ogromno zadovoljstvo...
Mislim da je bolja varijanta da se nekoj ustanovi pokloni 10xPII masina nego 2xPIV, s obzirom na kolicinu ljudi koja bi imala koristi od toga. Uostalom te masine treba da se koriste za obrazovanje dece i njihovo uvodjenje u svet kompjutera a ne za igre i divx... mada bi divx radio i na pII...
Sve u svemu ja sam za...

Lomnica_city je napisao(la):
2 dsk:
Nista lose nisam pod tim mislio i sarkazam ti nije na mestu!!Zao mi je takve dece ali moras da shvatis da se ona ne zovu bez razloga"ometena deca"i za racunare je ipak potrebna neka inteligencija,logika,bar osnovno poznavanje engleskog jezika... zato nemoj tako jer mislim da ce vise vredeti nekom drugom,kao eto deci u skolama i domovima na Kosmetu!
Dr.Tristor me pretece pa moram da editujem: Ako od 20 ljudi koji se jave njih 17-18 kaze da pristaju da pomognu ja to ipak smatram ogromnom vecinom!Sto se tice dodeljivanja,bas zato je izmenjen predlog da sada kompjutere (znaci bar 2 NOVA) dobiju deca u nekoj skoli ili domu na Kosovu,da nauce nesto pametno na casovima a njihova je stvar sta ce uciti!
Pozdrav ,)

Moj sarkazam je definitivno na mestu! Ali, da se ne raspravljemo...

Ugrozena deca ne zive samo na Kosovu, tako da akciju treba usmeriti ka ugrozenoj deci bez obzira gde ona zive na teritoriji Srbije (ukljucujuci i Kosovo). Dakle, donacija treba da stigne do najugrozenijih, a kad se to utvrdi onda cemo videti gde stanuju.

Lomnica_city je napisao(la):
Sto se tice dece ometene u razvoju,slazem se,ali je opet malo diskutabilno,ako ja mojoj devojci koja je zavrsila fakultet,znaci ima klikere,neke stvari moram da ponovim po nekoliko puta,kako ce se neko takav snaci sa racunarima i cemu ce im sluziti!?

Sram te bilo.

Dakle ti i ovaj sto se predstavlja kao Doktor Tiristor su primeri ljudi sa kojima ja NIKADA ne bih ulazio u bilo kakav poslovni aranzman.
Vama dvojici ja ne mogu da objasnim ne posle nekoliko puta nego posle milion puta. Sramno je to sto si rekao.
Sto se tice tebe 'doktore' ti si napravio neku tabelu i pokusao da nesto sumiras s predumisljajem i potpuno `ladno i opusteno si mene koji sam izasao sa konkretnim predlogom i konkretnom cifrom etiketirao kao "tera svoju pricu"?!

Ovo je jedna jalova prica i ne vodi nigde tako da od ovog momenta ja postajem posmatrac dok se i ako se ne pojavi neko respektabilan da povede sve ovo. Ja bih se prihvatio toga ali iz objektivnih razloga (lokacija) to nisam u mogucnosti.

@n 131
sto se tice polovnog hardware-a, slozili smo se sa konstatacijom da ne bude, ona narodna, "magareca usluga" :)
tacnije, ko sto obicno biva, sve radi savrseno na test-u, kod tvoje, moje, necije kuce, ali kada se odnese na prezentaciju poklona, ono neradi :)
a onda cela masina skuplja prasinu dok se nenadje drugi procesor, recimo u tom trenutku se bas pokvari Slot1 procesor!!!
Bas bi bila bruka :)

A po vama je uvek BG na prvom mestu,kad god se nesto odlucuje uvek u BG-u ovo u BG-u ono,kao da ostatak Srbije ne postoji e zato sam bas zapeo da kompove dobiju klinci na Kosmetu jer NEMA ugrozenijih od njih!A sarkazam ti i dalje nije na mestu jer nemozes od mene da pravis reinkarnaciju Hitlera zato sto sam realan!
Nesto on ovog sto je n_131 rekao bi moglo da se upotrebi,posto vec dosta nas hoce da pokloni i neki hardver,nebi bilo lose da se sklope jedna-dve solidne konfiguracije,recimo neke slabije PIV od delova preostalih od upgrade-ova,ne starih i problematicnih,za decu ometenu u razvoju a za klince na Kosmetu da skupimo pare i kupimo nove!?
Ovo nije nikakvo ponizavanje dece ometene u razvoju nego mozemo sklopiti solidne masine tipa Athloni 1600-2000 ili Celeroncici 1,6-2 Giga i slicno od provereno ispravnih stvari a za klince dole na Kosmetu od love kupimo novo zbog manjeg rizika da nesto rikne,sumnjam da ce neko od vas hteti da"skokne"do Kosova da proveri sta mu fali!?
Zamolio bih da ovaj put budete realni i da ne budem opet pogresno shvacen!
Pozdrav ,)

Ako hoces realno, sve uvek ide ili u BG ili na Kosovo. Zbog toga sam i predlozio da se prvo utvrdi ko je najugrozeniji a posle utvrdi kuda se salje oprema...

Sto se tice starog hardvera, mislim da je bolje napraviti izlozbu nego sklapati oldtimer-e.

Trenutno mislim da je najbolje da se nekako (ne znam kako) utvrdi ko ce sve to da vodi i organizuje, jer mi ovako mozemo jos dugo da se prepucavamo...

@Broz: Ajd, nemoj da ovu pricu jalovimo jos vise... Ti kao moderator imas autoritet...

Nesto bas nisam video da ste se pretrgli za Kosmet,cak nekima i smeta smo smo"zapeli"za njih!?!?Nije oldtajmer neki K7 Athlon ili PIV Celeron koji je neko kupio pre godinu-godinu i po i sad pokloni da se nekom sklopi racunar a na taj nacin bi se pomoglo i jednima i drugima,deca ometena u razvoju bi dobila par masina za neke jednostavnije poslove (normalno periferije bi kupili da ne dajemo pozutele tastature i miseve) a deca u skolama bi dobila masine koje ce im bar par godina sluziti da ne moraju da rade upgrade za koji ionako sigurno nemaju para!Broz se javio da daje $50 sto je lepo ali posto je on u USA sumnjam da moze pomoci oko organizcije pa bolje da se jave neki lokalni moderatori!?
Pozdrav ,)

Verujem da oni na Kosovu imaju daleko veće probleme nego što je nedostatak računara...

Ode mas' u propas'... :(

Ne bih se slozio sa tobom.
Pogledaj samo kolko ljudi ovo prati i chita, ali se pouceni prethodnim iskustvom ne zalecu i pustaju da se strasti malo smire.

To shto se nekima olako pokrene adrenanin u telu i stigne do jezika ne mora da ima nikakvog znachaja na ishod.

@All
Malo manje lupetanja i ponavaljanja prezvakanih stavova, pustite i druge da neshto kazu !!!

Ma da,sram MENE bilo... vidim ovde mnoooogo boljih... a mene treba da bude sramota da vama,od kojih vecina nikad nije ni videla takvo dete,ukazem da nekom jednostavno nemozes na taj i taj nacin nesto pomoci i da bi nekome drugom to vise znacilo!
Kad si takav nedokazan onda NIKAD ni ja nebih sa nekim takvim ulazio u posao,niti cu izgleda jer vidim koliko ste radi da pomognete,cast izuzecima!
Nista onda,adios!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Jao kako vas samo ne mrzi da polemisete oko bespotrebnih stvari.

Cinjenice su sledece:
1. Svaka akcija ovog tipa je dobrodosla
2. Svako ko je u stanju da izdvoji bilo kakvu sumu, bilo to 10 ili 10 000 dinara je za pohvalu
3. Takva akcija zahteva nekoga ili neke ljude koji bi je pametno organizovali
4. Niste se jos ni dogovorili da li cete davati iskljucivo pare ili stare komponente ili oboje
5. U svakom slucaju ideja je ok
...ali...
1. Svi imaju nekog preceg (imam i ja nekog rodjaka ili prijatelja da mu pomognem)
2. Nisu svi voljni da pomognu pa ce akcija da zavrsi kao i prethodna, vrlo neslavno
3. Ja bih pre dao racunar onima koji pokazuju neki potencijal i time im dao jos bolje uslove za rad. Zao mi je ometenih, ali ako vec imamo mlade koji obecavaju onda po mom misljenju imaju prednost.
4. Kosovo i ostale price - manite se politike, ovo je forum za druge teme; ljudi na Kosovu imaju prece brige od kompjutera

Ovo su moja razmisljanja na osnovu prethodne akcije ovog tipa. Svi su htel 'evo ja 2 kompa...evo ja 22 odmah' a kad je zaista pocelo... niko nista. I desilo se sto se desilo, a to je sramota. Dakle to treba i da sluzi kao dobro upozorenje i onima koji organizuju ovo kao i onima koji zele da pomognu ili da 'pomognu'.

Pozdrav svima. Mislim da je jako glupo da ovakva humana zamisao propadne zbog nekih razloga tipa: da li ce neko da zakida na parama, da li treba davati polovne tastature ili ne, koliko to deci znaci (pa njima i pocepane patike znace puno),da li ce neko da iskoristi sve ovo za licnu promociju. Pa nismo valjda tolike svinje... Prema onome sto sam nasao u searchu o prethodnoj akciji (tada nisam bio clan i neka me neko ispravi ako greshim) postojalo je vishe problema koji se lako daju ispraviti i mislim da bi akcija dala fenomenalne rezultate. Da krenem po redu: Odmah se prijavi jedan mod koji ce dobrovoljno voditi akciju i daje poslednju rec u svemu. On bira 2-3 dobrovoljca koji ce mu pomagati. Ustanova (ako da bog i ustanove) kojima se pomaze se isto tako odredjuju na pocetku mozda bi cak i bilo najbolje principom glasanja. Mislim da je glupo pricati o nekim talentovanim pojedincima (kojima skidam kapu u svakom pogledu, ali mislim da nisu ciljna grupa) u trenutku kada hiljade dece u srbiji i na kosovu gladuje i nema za elementarne potrebe, uostalom glasanje sluzi bash za to. Otvara se ziro racun i salje se mail ili pm svim clanovima benchmark foruma kojim
se obavestavaju o humanitarnoj akciji koja je u toku. Ni slucajno, ali ni po koju cenu ne treba pisati ko je koliko para dao, treba samo navesti ime (moze i thread sa imenima ljudi tj. izvestajima iz banke koji treba stavljati svaki dan da ne bi bilo milion pitanja tipa: da li je stigla moja uplata?) dakle iznose ni pod razno... I najbitnije sve to treba vremenski ograniciti jer vidim da se prosli put bas oduzilo. Dakle jave se dobrovoljci posle par dana se otvara racun, ljudima stize pm i kaze im se da imaju 2 nedelje za uplate i kraj. Ne znam sta se toliko komplikuje. Sto se tice hardvera ako neko zeli da prilozi novi hardver, javi se ljudima zaduzenim za akciju i dogovore se oko svega...
Znaci dobar plan koga se svi pridrzavaju, informisanost svih clanova bencha i fiksni rokovi u ovakvim akcijama cine cuda, a verujem da dobra volja ljudi sa bencha nece izostati... P.s Mislim da je interna komunikacija jako bitna, dakle ne treba sve ideje, stavove i predloge (tipa jel moze da se da ovo ili ono, ili ne bi bilo loshe da se promeni ono) u toku trajanja akcije iznositi javno na forumu (jer nesto od njih navodi na razlicite diskusije tipa rekla kazala, i unosi nepotrebnu nervozu, a verujte mi to ce se odraziti na akciju i doneti silne glavobolje) vec se javiti ljudima zaduzenim za akciju, koji daju poslednju rec. I naravo na kraju akcije kada se sumira prikupljen novac i hardver tekmoze da se razgovara o tome koje mashine ce biti u pitanju...

Izgleda da i ovde ima dosta "ometenih u razvoju" :)

Napustam diskusiju.
Pozdrav!

Znaci samo sam preleteo preko celog thread-a i slogirao sam se. Ne mogu da verujem koliko su se neki ljudi *beep*.

Prvo ovo da procitate...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=22000&highlight=donacija
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=30941&highlight=donacija
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=32315&highlight=donacija
... i to bas tim redosledom

Pa onda mozete da razgovarate u novom thread-u.
Inace reci cu da je od ove prethodne akcije zamalo izbio fijasko i blam, jer su svi hteli, a kada je trebalo gomila ljudi se nije "javila".

A zasto ne polovne masine... Stavite prst na celo i zapitajte se koliki je "radni vek" danasnjih komponenti, ko ce da ih odrzava i daje pare za upgrade... Toliko.

Ako neko hoce da se zeli za zatvaranje ovog thread-a moze da mi pise na pm.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno