Šta je novo?

BenchForum bira procesor godine! (predlozi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.E 8400 ubedljivo najbolji u odnosu cena /performanse
2.Q 6600
Amd necu ni da pominjem dok neizbace nesto da valja da se moze kloknuti na 4.5GHz.

...

Q6600 mislim prvi i po meni najisplativiji, ima mnozilac 9x za razliku od Q9550 koji ima 8.5... ;):D

Q6600 je u većini slučaja neiskorišćen CPU. Neko se vodi logikom da su 4 jezgra brža od 2. A i quad core je, jelte, budućnost. Dok ta budućnost gde će se benefiti quad core procesora osetiti u svakodnevnom radu (pri tome ne mislim na rendering itd) Q6600 će biti suviše spor i obsolite.

Tako da moj glas ide na C2D 8400 koji je u većini slučajeva za nas obične smrtnike brži, manje se greje i manje troši, i svaki primerak ide preko 4ghz.

E8400 (Kad sam ga kupio bio je 30-ak eura jeftiniji nego danas i stvarno je bio best buy)

Ova tema gubi svaki smisao. Svako svog konja hvali. Niste objektivni a ni realni. Barem navedite razlog(e) zbog čega baš taj procesor koji ste predložili treba da bude procesor godine. Ja sam rekao zbog čega Q6600 to ne može biti. Neki na spisak pored 8400 stavljaju 8500. Mislim stvarno... :wall:

Mislim šta je ovde kriterijum ?

Top performance
Top price
Best bang for the buck

I koja grupa korisnika? Gejmeri, njuberi, grafička i video obrada, sekretarice? :D

Dada, to bi trebo moderator stavit u prvi topic. Ja sam napiso sve objasnjenje. Ja sam u segmentu OC i moze se kazat i gamera(ne igram igrica), samo kad imas jak komp za benchmarkove, onda i igrice dobro lete.

Samo moderator nije dobro razmislio sta kuca pa je napravio pogresko vec u 1 postu.

Otvorio sam i slicne teme na drugim forumovima(vise OC) i da vidimo tamo sta se odabere. Prica ide u drugom smeru nego tu.

E 8600 je i danas neisplativ , e8500 je bio do skora , znaci e 8400 sto se tice x2 procesora...mada do izlaska 45 nm imali smo e6750 koji je bio mnooogo dobar proc za te pare , gotovo svaki je na vazduhu isao na 3.6... a e 8200 , 8400 , 8500 , 8600 su samo prepakovani 45nm ekvivalenti e 6750 i e 6850 , klok za klok jedva par procenata brzi ,a kad su se pojavili - znatno skuplji...
izvinite zbog interpunkcije bilo je u jednom dahu...

Poslednja izmena:
Q6600 je defitivno obelezio godinu za nama.

Po meni su obelezili AMD X2 (oni noviji 5000-5400+), kad su dosli letos znam gomilu ljudi koji su ih uzeli, i niko nije zaplakao zbog toga...
Intelovi procovi, koliko god bili dobri, jednostavno nisu imali toliku prodju u sirim narodnim masama,jer se tu uglavnom jos kod nas guraju 21xx-ovi, a oni su van varijante, jelte...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno