Šta je novo?

BenchForum bira internet provajdera godine! (predlozi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Dragi forumaši,

Kao i na kraju svake godine, Benchmark redakcija bira najbolje proizvode ili proizvode koji su na neki način obeležili proteklu godinu i to u većini kategorija koje obrađuje testovima. U svakoj od soba na forumu, a koja je vezana za kategoriju u kojoj tražimo komponentu ili "proizvod godine" možete pronaći "sticky" temu u kojoj ćete, za sada, dati do tri predloga u vidu konkretnog proizvoda. Molimo vas da proizvode izdvojite i boldujete, date njihove pune i tačne oznake, kako bi nam bilo lakše da iz ogromnih tema izvučemo 10 do 12 proizvoda u svakoj od kategorija, koje ćemo kasnije staviti na oficijelno glasanje (poll) i izglasati najbolje. Želja nam je da na osnovu ovih podataka napravimo novogodišnji članak na temu "Najbolje u 2008.", ali upravo na osnovu vaših glasova.

Mislim da je svakom jasno šta treba da predloži :) Može biti samo jedan...

Hvala na učešću i - ne zaboravite da pogledate i druge kategorije!

1. SBB
2. PTT Net
3. Telekom Srbija

SBB, evo i razloga.

Prvo, je povecao brzine iako to uopste nije morao da uradi zbog konkurencije, a konkurencija je jedini razlog zbog cega nesto, neki proizvod, neka usluga pojeftine.

Znaci jako velikodusno, i plus sto ADSL kad je povecao nije bilo ni blizu SBB-ove brzine, pogotovo sto se tice upload-a.

Takodje, meni internet savrseno funkcionise, svi p2p programi, brzine je uvek ona koju sam uplatio, nema prekida veza (na irc-u ostanem konektovan 7 dana bez prestanka).

Po meni je SBB apsolutni sampion, svaka im cast.

1. SBB (nema sta da se objasnjava, daju najvise za ulozen novac)
2. Telekom (novi servisi)
3. SezamPro (mada su sada pred kraj uprskali sa P2P, ali se nadam da je ipak u pitanju mailfunction, a ne namera).

Poslednja izmena:
1. SBB
2. SezamPRO
3. Telekom

Poslednja izmena:
SBB

Druge nisam ni koristio ali po iskustvima drugih korisnika sbb koliko god da je los i dalje je bolji od konkurencije.
-Lokal
-Brzine( prvi je povecao )
-Stabilnost ( tu i tamo)

Sezampro

glasam samo zbog jedne lepe devojke koja tamo radi (NS).

1. SBB iako nisam na njemu, shiju po Telekomu
2. Telekom uz speed up XD

1. SBB preokretac nasih sudbina
2. PTT najjeftiniji ADSL provajder

Zadnje 20 mesto Sezampro- pokvarenost sedimentna, primena lukavosti ka svojim korisnicima, radi nizih interesa.

SBB

;)

1. SBB - bez premca
2. IKOM - solidne ponude
3. PTT - najjeftiniji adsl

Korisnik sam Eunetovog adsl-a i smatram da su oni tek na nekom 6, 7 mestu.
Pozz

1. sbb (performanse - cena)
2. eunet (2speed paket - kod mene bez vecih problema od maja prosle god do sada)
3. telekom (nema agregacije - pisalo na njihovom sajtu i daje maximum od adsl bez obzira na monopol)

SBB- odmorio sam dusu od kako sam presao sa wireless-a.

Poslednja izmena:
Nijedan provajder ne sasluzuje "titulu", od sledece godine, ako se istinski liberalizuje trziste mozemo pricati od NAJBOLJIMA.

1 i 2 Mts, Telenor
Sa novim, skoro pa povoljnim 3G paketima, zapravo jedina novost ove godine na trzistu
3. Sbb najvece ubrzanje i to jos pre konkurencije

1. SBB - jer daje najvise za ulozeni novac
2. Niko :d - jer su svi za jedno mesto dalje od SBB-a
3. Telekom - jer je za mene cudo nevidjeno od kako sam se otarasio sugavog wireless-a!

1. SBB - ima lokal i 2:1 DL:UL flat pakete
2. MTS i Telenor - što su ponudili pristupačne 3G internet pakete
3. PTT - najjeftiniji ADSL

1. Telekom ..svi ostali ispod. Verovatno će me proglasiti ludim ali da ukratko objasnim. Svi provajderi nas tretiraju kao stoku..kao da živimo na drugoj planeti a ne u srcu Evrope. Vređaju nam intiligenciju i dostojanstvo, te u skladu sa tim, sve izrečeno na ovom forumu o kvalitetu internet usluga u Srbiji a u poređenju sa drugim državama, apsolutno podržavam. Telekom je po mom ubeđenju najmanje zlo. Stabilnost i "kupujmo domaće" su me opredeleli za ovakav izbor. Što se SBB-a tiče, i pored pozitivnih komentara, ja g.Sorošu nimalo ne verujem. To je moj lični stav i zadržavam pravo na to mišljenje. :D PS: Mislim da bi rangiranje u ovoj temi moglo komotno da počne od 101 mesta, obzirom na kvalitet ponude svih provajdera...

Poslednja izmena:
Pošto se glasa svakako je da će biti izglasana tri najbolja provajdera. Ali u ponudi se ove godine nečim pozitivnim jedino SBB istakao (ja nisam siguran da li 3G spada u Internet provajding ili u sektor provajdera mobilne telefonije). Ostali se možda razlikuju po ovome ili onome, ali ne vidim da je iko drugi zaslužio da uopšte zbog nečega bude nominovan.

Što se SBB-a tiče, i pored pozitivnih komentara, ja g.Sorošu nimalo ne verujem. To je moj lični stav i zadržavam pravo na to mišljenje. :D
Valjda i "lični stav" treba da se zasniva na nekim činjenicama? Naime, "g. Soroš" je svoj udeo u SBB-u prodao još pre nekoliko godina.

Poslednja izmena:
Telekom

Onaj sto trenutno uvodi 20000 optickih prikljicaka u Beogradu.Ime mu jos nisu saopstili.
Za njega glasam. :banana:

1. Telekom ..svi ostali ispod. Verovatno će me proglasiti ludim ali da ukratko objasnim. Svi provajderi nas tretiraju kao stoku

Ja ne znam kako su tebe tretirali, ali mene su tretirali odlicno. Jednom cak, dok sam cekao da uplatim internet pred sam kraj radnog fremena (a paket mi je isticao to vece), doslo je do greske neke i sistem im je pao. Posto nije bilo vremena vise da se ceka zbog kraja radnog vremena, jedan covek je uzeo podatke od svih kojima internet istice to vece, da bi kasnije mogao za 1 dan da im produzi. To je bilo jako fer od njih, iako verovatno to nisu morali da urade, i takve gestove, takvu brigu o korisnicima treba ceniti.

Ne znam stvarno o kakvom tom "tretiranju kao stoku" pricas. Cak mislim da je dosta nezahvalno kritikovati SBB pored svega sto su uradili, a NISU morali da urade, tu pre svega mislim o povecanju internet brzina iako nemaju apsolutno razloga za to sto se tice konkurencije (a to je JEDINI razlog zbog cega se povecavaju brzinu kod nas i u svetu, to je jedinir azlog zbog cega neka roba ili usluga postaje jeftinija). Konekcije im rade savrseno (meni barem), kad uplatis 2048k dobijes tu brzinu, a ne tipa 1682k ili slicno.

Sigurno da mnogi imaju problema sa SBB-om, ali nista vise nego sto imaju problema sa drugim provajderima. Kakav crni telekom, pa TELEKOM DRZI TAJ GLUPAVI monopol, zbog kojeg TEK SAD dobijamo skoro normalnu brzinu interneta. Samo jos treba da im damo priznanje za "PROVAJDERA GODINE". More nek se gone u....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno