Šta je novo?

Bench-Market.com review: Contrast Plan Plus 2006.

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Posle tri godine čekanja konačno se u prodaji pojavila nova verzija jednog od najpopularnijih domaćih programa – PlanPlus. Razloga za to ima mnogo. Pored mnogo detaljnijeg i obimnijeg prikaza informacija, proizvođač, firma Contrast d.o.o. je ceo program napisala od nule, u cilju implementiranja najnovijih tehnologija. Ali da krenemo od početka.

planplus-0.jpg

Gotovo tri godine nisu se pojavljivale nikakve vesti o PlanPlus-u, niti su igde mogle da se vide neke nove verzije. Mnogi su pomislili da je ovaj projekat zauvek ugašen, ali na sreću nisu bili u pravu. Daleko od očiju javnosti, autori programa su se bacili na ogroman posao izrade nove verzije koja je nedavno stigla u naše ruke. PlanPlus 2006 ne predstavlja puku nadogradnju ranije verzije programa. Već i sama činjenica da je pisan praktično od nule i da se zasniva na potpuno drugim principima u odnosu na prethodne verzije, daje nam za pravo da kažemo da je to praktično potpuno nov proizvod koji je samo nasledio ime starog. U prilog tome govori i novi slogan koji sada glasi "Srbija u digitalnom svetu". On najbolje oslikava celovitost izmena u novoj verziji programa jer to sada više nije elektronski plan gradova, već predstavlja neku vrstu elektronske auto mape Srbije.

Posetite sajt Bench-Market.com i pročitajte kompletan članak!

ne slazem se sa zakljuckom... imam i PP 2003 i 2006... nakon mesec dana smaranja sa 2006, izbrisao sam ga... izbrisao sam i PP 2003, ali samo zato sto je mnogo ulica dobilo nova imena 🙁 pogotovu mi se ne svidja zahtevnost nove verzije i prilicno bezveze GUI...

a, ne slazem se ni sa ovime: "Korišćenje vektora ubrzalo je i rad u programu. Na istoj konfiguraciji je značajno ubrzano pomeranje po mapi, jer se sada vrši mnogo manje izračunavanja pozicija. Zato je automatsko pomeranje mape kad se klikne u blizini ivice mape mnogo mekše i može se ubrzavati ili usporavati (u zavisnosti od pozicije kursora)." --- mislim da je bas obrnuto [probano na dva kompa]

ma, sta znam... za sada, ostajem na MagicMap 1.0, kao nekoj medjuvarijanti 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno