Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Moj pas (zenka je) ima 16 godina, i ovo prolece je krenula da zeza sta hoce i sta nece da jede. Vise ne znam sta da joj dam. Nekada pojede najgluplju stvar koju nikada nije jela a nekada nece cak ni obareno belo meso da pojede. Ludo pseto

"Ja, pocepala tapetu? Mora da je pas.."
132cbdaca01bdf32c16d48cb3a23285f.jpg
Pas ne ulazi u kucu.

Poslednja izmena:
Malisa spavao a onda je fotosop odradio svoje :)

FB_IMG_14977301873192861.jpeg

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Zavucemo se mi tako u dupli prozor :D
049ff6c3cbfaa91884e8781c3095e7fe.jpg

Posle par sati ludovanja po kuci, mi samo klonemo :D
c89b54977e6ab11d6110f702acd31c94.jpg

Najvise voli da spava na ledjima :)
6b17da6835afe7fb58ca0845b5b50a31.jpg

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Zeno, donesi jedno ladno... :)
ddef81bb95315bf92d24bc880e42c41b.jpg

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

^To su te poze[emoji1]

95fa8ca9c8fc1ad45aec818addd04cc6.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Spasli smo dva maceta ispred zgrade. Majka im podlegla povredama :( 15 dana su u zajednickim prostorijama zgrade. Ne smem kod sebe da ih nosim/usvojim zbog mog FeLV pozitivnog macka :( Presvlacim se kad god idemo kod njih i od njih, a to je svaka 3,5h vec 15 dana. Sad ce im mesec dana...

Ima li ko ideju kako ih udomiti? Razglasili smo poznanicima uz molbu da sire dalje. Ne koristim FB, ali smo preko nekih ljudi ponudili ih i tako (nadam se)

https://cloud.mail.ru/public/J2gq/tWzCg8GRE
(sad su i porasli)

@mrmilos, kako nema poddlaku brate, pa sve pudle su nastale od lagota :) Ali hvala za savet, provalio sam da je samo 10w, znači, smeće! Moser Max 45, nema druge nego otvoriti se oko dve glave sa svim nastavcima!

Komšinicin i.d.i.o.t, koji me obožava bar koliko i ja njega.

4642b50e4781700ff339409c7813207a.jpg

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

@mrmilos, kako nema poddlaku brate, pa sve pudle su nastale od lagota :) Ali hvala za savet, provalio sam da je samo 10w, znači, smeće! Moser Max 45, nema druge nego otvoriti se oko dve glave sa svim nastavcima!

Ni pudla nema podlaku. Podlaku imaju polarne rase, ostrodlake rase i sl... Rase kao sto su pudla, bison, maltezer, pa i lagoto nemaju podlaku. Kod lagota ti se cini da je to podlaka jer je dlaka specificna.

Poslednja izmena:
@mrmilos, kako god je zvali, kao pamuk je mekana i veoma teška za šišanje. Naručio sam preko KP taj Moser Max45, profi sprava, sutra mi stiže. Neću da mučim psa čupajući ga lošim mašinama, ovo bi trebalo da bude dobro i da traje, bar sudeći po ceni. Podeliću iskustvo. Ovi lokalni grumeri su je ili istraumirali, ili drogirali onim Sedalinom, zlo mi je više od njih. Čak su joj jednom kožu sa šapice ogulili nečim. Pri tom je nikad ne ošišaju kako se dogovorimo. Jedino na psu nikad nisam štedeo, imao sam pit bula 17,5 godina (rekorderka po starosti), ali da mi je neko rekao da ću jednog dana imati kera koga moram redovno frizirati... :D

Trenutno imam 2 kera (mesanci su ne patim da imam rasnog kera), jednog zeca i 24 japanske prepelice :). Zec i kerovi su napolju a prepelice u kotlarnici. Kad dodje zima svi su u kotlarnici :) Mada kerovi ne vole da budu unutra jedino kad je bas veliki mraz onda udju... Starijeg kera sam naucio da ulazi u box kad neko dodje prstom samo pokazem i zna gde treba da ide :)
Hteo sam da kupim i zlatnog fazana ali to bi mi bilo previse zivotinja :)

Edit: Sto se tice masinica trebao si da kupis u radnji (Ima u Svetogorskoj) ta preko KP moze vrlo lako da bude kopija.

Prilozi

• Screenshot_2017-09-05-19-18-23.jpg
    Screenshot_2017-09-05-19-18-23.jpg
    614.8 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
Jel ima neko preporuku za cesalj za zeku. U pitanju je lavlja glava koja se malo linja jer ima dlaku fala bogu [emoji4]
9a0c0e92c89934afbe691c8f88d12fea.jpg

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@mrmilos, kako god je zvali, kao pamuk je mekana i veoma teška za šišanje. Naručio sam preko KP taj Moser Max45, profi sprava, sutra mi stiže. Neću da mučim psa čupajući ga lošim mašinama, ovo bi trebalo da bude dobro i da traje, bar sudeći po ceni. Podeliću iskustvo. Ovi lokalni grumeri su je ili istraumirali, ili drogirali onim Sedalinom, zlo mi je više od njih. Čak su joj jednom kožu sa šapice ogulili nečim. Pri tom je nikad ne ošišaju kako se dogovorimo. Jedino na psu nikad nisam štedeo, imao sam pit bula 17,5 godina (rekorderka po starosti), ali da mi je neko rekao da ću jednog dana imati kera koga moram redovno frizirati... :D
Svi se danas bave grumingom veruj mi. Misle volim da mazim kuce, pa sto ih ne bih malo i sisao i zaradio lepe pare. Videces i sam koji je posao osisati lagotu i zasto to mora da kosta ako se radi kako treba.

Sent via Xperia Z5

Za isčetkavanje poddlake najbolja je ručna četka: FURMINATOR. Skupa ali vredi sve pare.

PS
Kad sam već tu da prikačim najnoviju reportažu doajena našeg novinarstva, Jovana Pavličeka o poslednjema našem skupu:

https://youtu.be/PanGNhi06CE

Da li znas da li to pomaze i kod ovih sto se navodno ne linjaju a nemaju ni podlaku :p

Leni i Grejalica.jpg

Ja za takve (moj je bokser, ali je isti tip dlake) koristim one gumene cetke (metalnima i furminatorom mu mozes samo sj i dlaku i kozu), naci cu kasnije koje konkretno + rukavica za skupljanje dlake (kada hoces povrsinske da skines).

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa da on je boston ali da, dodje mu kao mini boxer. Koristim ono standardno gumeno cudo ali se pitam da li da uzmem furminator posto on treba da bude kao za podlaku a ovaj mali to nema. Nekako mi se cini da ga ovo gumeno mnogo cupa pa vadi i izbaci i vise nego sto bi trebalo. Nadji kad stignes koje koristis koristice mi info u svakom slucaju.

Furminator nije nikakva cudotvorna sprava. Nekome pomaze vise nekome manje, koristi se iskljucivo na kratkodlakim psima, i ne vise od dva do tri puta nedeljno jer je ostar i moze da povredi kozu ako se pretera. Gumena rukavica je jednako efikasna a moze se koristiti svakodnevno. Kratkodlaki psi (mops, dzek rasel, bokser) su postali skoro pa stalno-linjajuci psi, i to se ne moze zaustaviti, samo umanjiti. Govorim iz iskustva nekoga ko se time bavi profesionalno...

Sent via Xperia Z5

Potvrdjujem tvoje iskustvo, iako bi trebao da se malo ili uopste ne linja on na svaku promenu temperature izbaci sve sa sebe...nekad kratke nekad duge dlake ali stalno nesto.

Pripitomljena divljakusa, njen sincic i brat od tetke :)

Prilozi

• ladidadi.jpg
    ladidadi.jpg
    166.5 KB · Pregleda: 229
Uspela je u zivotu :)

Edit: Jedno pitanje za vlasnike macaka... Kako vam mirisu macke koje zive u kuci?
Moja je kupana nekada davno posle cega se razbolela pa je primala inekcije a i otima se rukama i nogama, ne voli pa necu ni da je maltretiram. Nema ni potrebe. Ljudi, ona mirise na baby puder, ne salim se. Ne znam kako je moguce.

Poslednja izmena:
Vrh Dno