Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Ako moj vidi da sam to kupio, nece da jede granule dok ne pospem to po njima (ali ja sipam citavu kesicu). Mozes onda zamisliti koliko im pojaca to ukus kada najskuplje granule nece [emoji23]

Samo sto ja onda naj* pa rokam 2 te kesice dnevno na jos oko 350-400g royal canina za boxere.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo sto ja onda naj* pa rokam 2 te kesice dnevno na jos oko 350-400g royal canina za boxere.

A i Royal je pun pojačivača ukusa sam po sebi. Vrlo precenjena hrana kod nas.

Sent via Xperia Z3

Nedelja, 02. oktobar, RTS-2, vreme : 10.30,
emisija: Moj ljubimac.
Autor: Jovan Pavliček
Mala Reportaža sa devetog skupa u organizaciji APBT KUBA SRBIJE.

A i Royal je pun pojačivača ukusa sam po sebi. Vrlo precenjena hrana kod nas.
Mozes malo da pojasnis - meni je bitno da li je sadrzaj sam po sebi kvalitetan za psa. Sto se tice ukusa naci cemo nesto da mu bude lepse lako :D
Ja sam uvek mu kupovao samo Royal ili Eukanubu.

RC je najprecenjenuja granula na Svetu. Nije čufo što toliko polažu u marketing,

Orijen kanadska hrana je trenutno najbolja na tržištu,80 % mesa,20 % povrća i voća.Po kvalitetu je duplo bolja od royal canina i sličnih hrana.

Sent from mTalk

Ja prosto ne mogu da verujem da ljudi kupju granule od 400, 500 pa i vise RSD/kg.
Pa ljudi toliko je kg svinjskog buta, ajde da vidim psa koji ce izmedju buta i granule izabrati granulu.
Inace pse, koji su mesojedi uveliko kljukate granulama ciji su osnovni sastojak zitarice...
A tek je Royal Canine pobedio sa "tipskim" granulama...ej granula za Boxera, a sta se desava ako Civavu nahranis tom granulom? :D

Svaka rasa nosi sa sobom svoje probleme. Ide se do toga da su granule cak odredjene velicine i oblika za odredjenu rasu... Moj npr. sa obicnim RC ili Eukanubom se cesto polu-gusio jel alavo jede zbog oblika granula i to kod skoro svakog obroka, dok kod RC za Boxere u oko 2 godine ni jedan jedini put. Takodje imaju jos razne stvari pojacane (odnos) poput D3, gvozdja, L karnitina, i sl jer boxeri imaju jako cesto problema sa srcem i kicmom. Uglavnom ako pogledas za specijalizovane rase, videces da se poprilicno razlikuje sastav od rase do rase (cak i omer proteina/masti/uh).
Ako hranis nekog psa bolje je hraniti univerzalnom a ne specijalizovanom hranom za drugu rasu. Mala je sansa da ce ista uticati, ali ipak postoji, a isto tako ako koristis bas namenjeno toj rasi postoji mala sansa da ces mu spreciti ili eventualno umanjiti potencijalne probleme, a za mene moj pas nema cenu.

Ako neko zna neku bolju hranu, neka predlozi... Ja koliko sam upoznat eukanuba za boxere je medju boljima, ali se u Srbiju ne uvozi jer je mnogo skuplja od obicne Eukanube...

Ne zavisi izbor hrane od rase psa već od načina života, treninga i ostalih aktivnosti tog psa.
Znam da su boxeri upropašćeni selekcijom, i da pate od svega i svačega.
Ja sam uvek za BARF hranu, granule su nužno zlo savremenog čoveka koji nema vremena ni za sebe.

Tema hrane pasa je mnogo kompleksnija od par redova na tech forumu...
Royal canin je prosečna hrana, ako je i u proseku.
Orijen, taste of the wild, i ND su najbolje hrane koje se kod nas mogu naći, a i na svetskom nivou.
To da su psi mesojedi stoji, ali hrani psa samo mesom pa da vidimo kako će to ispasti... Ako ćemo realno, u prirodi on bi pojeo celog - biljojeda, sa sve sadržajem želuca istog samim tim bi dobio sastojke biljnog porekla a koji su mu svakako potrebni.

Sent via Xperia Z3

Ja samo kazem da je suludo porediti BARF ishranu i granulu bilo kog tipa i bilo kog proizvodjaca.
n1tr0, prebaci psa par meseci na BARF ishranu pa ces videti koliko ce bolje izgledati, kakva ce mu biti stolica, dlaka, zubi, a mozes i da mu uradis krvnu sliku pa da uporedis.
zormanic, u potpunosti se slazem sa vama.

Poslednja izmena:
Jel ima kod nas da se kupi kao napolju sto sam negde video sladoled za pse? Moj pas obozava sladoled (ne dajem joj cesto) ali kada mi jedemo u dvoristu mora i ona da dobije jer ne moze covek da zivi od nje.

Poslednja izmena:
Moji obožavaju tamno nikšićko pivo

Moj cepa duvan, otvori pljugu sazvace duvan i pljune. Redovno uzima pikavce na ulici, cak i neugasene, stavi na jezik da izvuce aromu i onda je pljune. Ja kao nepusac to mrzim i da vidim, a pogotovo da osetim smrad iz usta nakon toga. Ne moze da mu se dokaze, to mu je jedini porok :smoke::smoke::beat:

Jel ima kod nas da se kupi kao napolju sto sam negde video sladoled za pse? Moj pas obozava sladoled (ne dajem joj cesto) ali kada mi jedemo u dvoristu mora i ona da dobije jer ne moze covek da zivi od nje.
Ja znam u puli i u trstu. Nije bas kod nas :) kontam da neki prirodni sladoled sa manje šećera ne moze da skodi

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Trebao bih da odem na neko vreme u Madjarsku sa psom, u pitanju je buldog star 5 godina, zdrav, sa papirima i redovno vakcinisan. Sta mi treba od potvrda i taksi i koliko to sve vremenski traje, zna li neko ?

Ideš kod veterinara i sve može da ti završi, treba da je pas čipovan, dobije pasoš i eventualno da se vadi krv. Gotovo za dan ili dva.

Sent from 640

Znaci, nema karantina i sl ?
Da se ceka mesec, dva ...
Tako sam nesto nacuo pa da proverim sa vama koji ste imali iskustvo.

Moraš imati odrađen titar test. On se, koliko znam radi minimum tri meseca posle primljene vakcine protiv besnila. Nije baš dan-dva.

Trebao bih da odem na neko vreme u Madjarsku sa psom, u pitanju je buldog star 5 godina, zdrav, sa papirima i redovno vakcinisan. Sta mi treba od potvrda i taksi i koliko to sve vremenski traje, zna li neko ?
Za zemlje eu treba titar test da se uradi. To je procedura od čini mi se dva tri meseca, i košta oko 100 eura.

Sent via Xperia Z3

Jel ima neko shemu da se to ubrza ? Moze na PM. ;)

Kažu da je teško moguće to ubrzavanje izvesti, jer je procedura komplikovana. Referentna je samo laboratorija u novom sadu, i sve ide preko ministarstva.

Sent via Xperia Z3

Mislio sam na kompromis sa granicarima, u duhu novogodisnjih praznika sto predstoje ... :d ;)

Mislio sam na kompromis sa granicarima, u duhu novogodisnjih praznika sto predstoje ... :d ;)
Za grčku na primer znam da tokom sezone ne traže uopšte ništa od papira. Za hrvatsku sam čuo da su beskompromisni na granici po tom pitanju.

Sent via Xperia Z3

Mene zanima Madjarska, nije mi problem da predjem na bilo kojem granicnom prelazu, nisam emotivno vezan za Horgos :d

Ja isto za grčku, Bosni i CG nisam radio titar test, već samo pasoš. Hrvati poslovično prave probleme za sve što se srba tiče, pa verujem da bi i za psa. U mađarsku nisam vodio psa.

Sent from 640

Nazad
Vrh Dno