Svaka rasa nosi sa sobom svoje probleme. Ide se do toga da su granule cak odredjene velicine i oblika za odredjenu rasu... Moj npr. sa obicnim RC ili Eukanubom se cesto polu-gusio jel alavo jede zbog oblika granula i to kod skoro svakog obroka, dok kod RC za Boxere u oko 2 godine ni jedan jedini put. Takodje imaju jos razne stvari pojacane (odnos) poput D3, gvozdja, L karnitina, i sl jer boxeri imaju jako cesto problema sa srcem i kicmom. Uglavnom ako pogledas za specijalizovane rase, videces da se poprilicno razlikuje sastav od rase do rase (cak i omer proteina/masti/uh).
Ako hranis nekog psa bolje je hraniti univerzalnom a ne specijalizovanom hranom za drugu rasu. Mala je sansa da ce ista uticati, ali ipak postoji, a isto tako ako koristis bas namenjeno toj rasi postoji mala sansa da ces mu spreciti ili eventualno umanjiti potencijalne probleme, a za mene moj pas nema cenu.
Ako neko zna neku bolju hranu, neka predlozi... Ja koliko sam upoznat eukanuba za boxere je medju boljima, ali se u Srbiju ne uvozi jer je mnogo skuplja od obicne Eukanube...
Sent from my iPhone using Tapatalk