Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Ljudi ajde neki saveti za hranu, gde, sta i kako? Uzeo sam cane corso i sad hrana (kvalitetna) za te velike rase je 15 kg 6500, problem je sto tih 15 kg nije dovoljno za ceo mesec. Dajte neki savet sta da ubacim itd. Unapred hvala..

Je l' mu daješ i kuvano ili samo granule?

Svi psi koji se hrane na granulama uglavnom daleko kraće žive od onih koji jedu i kuvano i granule.

Generalno psima možeš granule da preliješ supom, da dodaš klot pirinač, neki stavljaju i kuvana jaja... ali najbolje je da izguglaš malo o tome.

Ukucaj npr. "kuvana hrana za pse" i izaći će ti gomila linkova, a možeš i pitati tvog veterinara ili odgajivača ako si psa uzeo iz odgajivačnice ili kako već, oni će najbolje znati da te posavetuju, pogotovo ako možda tvoja rasa ima neke posebne "preferencije", što kažu.

A što se tiče granula i ostalih potrepština iz pet šopa, ukoliko si motorizovan, isplati se skoknuti do Segedina u nabavku i za ljude i za ljubimce, može dosta da se uštedi, a hrana istih brendova je veoma moguće kvalitetnija nego ova kod nas, isto kao što je slučaj sa hranom za ljude, kućnom hemijom itd.

Poslednja izmena:
Hvala. Smislicu nesto. ***. ja jedem po spec. rezimu (piletina, krompir, pirinac, salata, sir i jaja) i to svaki dan, piletina tri obroka (manja) i to me izadje 5-6000 mesecno, a za kuce je preko 7000 .. Stvarno nisu normalni.

Pravac segedin ako mene pitas. Sramota je kolika ume da bude razlika u hrani za zivotinje ovde i tamo. I cenovno i sto se kvaliteta tice.

Hvala. Smislicu nesto. ***. ja jedem po spec. rezimu (piletina, krompir, pirinac, salata, sir i jaja) i to svaki dan, piletina tri obroka (manja) i to me izadje 5-6000 mesecno, a za kuce je preko 7000 .. Stvarno nisu normalni.

OT:
Kako bre toliko malo? Msm za tebe, ne za kera.
Celokupna ishrana 5-6000?
...
Sta god da jedes, zbog toga sto jedes, savetujem ti da, ubacis i semenke, od oraha do suncokreta, itd...i jos mnogo drugih stvari, da ne sirim sad temu.
I crveno meso. U nedostatku boljeg, moze i svinjsko, izaberes sa malo masti.
+pirinac je malo bolji od psenice, koja je naslabija zitarica, prava zita su ovas, proso, i jecam. Raz je tu negde izmedju.
Sve najbolje!

Pa dobro mrzelo me sad sve da nabrajam a i skrecem sa teme, idu tu i ovsene pahuljice, orasi ubacujem i ribu, svinjetinu malo, malo govedine itd.. Mislim znam sta hoces da mi kazes, omega 3, vlaknasti hidrati itd. sve je dobro ukombinovano i ne izlazi me skuplje od te cifre, mada imam i nesto domaceg, ali opet glavnica se kupuje.

Pravac segedin ako mene pitas. Sramota je kolika ume da bude razlika u hrani za zivotinje ovde i tamo. I cenovno i sto se kvaliteta tice.

Kolika je razlika u ceni hrane za pse kod nas ili u segedinu? Recimo neki royal canin, hills i slicno? Kod nas je recimo dzak royal canina oko 60e, koliko je u Madjarskoj? Ne znam jel mi se isplati da idem po 2 dzaka, nemam gde da lagerujem vise....
@ steamroller jel to samo za psa ili obojica to jedete, ne izgleda lose :D.

Svaki put kada skuvam, dođe mi da dodam samo so i da i ja jedem malo.

A ako ne stavljaš so, zašto stavljaš beli luk i đumbir?

Je l' smeju kerovi da jedu te jače začine, pogotovo đumbir, pogotovo svež?

Baš sam izguglao malo i vidim da se negde to ne preporučuje, a negde baš suprotno, pa sam sad u zbunu malo, npr. za luk i beli luk.

Nađoh sad npr. ovo:

http://www.best-dog-treat-recipes.com/foods-toxic-to-dogs.html

Ali i ovo:

http://ottawavalleydogwhisperer.blogspot.com/2012/11/good-beneficial-and-bad-dangerous-herbs.html

Ako si istraživao malo više, Stimi, daj neki konkretniji info. Baš me zanima sad šta im se zaista sme davati, a šta ne, a šta može u nekim malim količinama.

Poslednja izmena:
Ma pusti rolera, baca buve kao pravi hranu za kera,a u stvari pravi za obojicu :D. voli covek djumbir, pa mora i ker da jede zbog njega :D.

Ma pusti rolera, baca buve kao pravi hranu za kera,a u stvari pravi za obojicu :D. voli covek djumbir, pa mora i ker da jede zbog njega :D.

Pa zato i pitam, da li mu smišljeno daje beli luk i žumbir ili ker to mora da klopa jer je niži u lancu komande. :d

Mislim, ne treba se tu zezati svakako. Trebalo bi dobro istražiti šta ljubimac zaista sme i u kojoj količini da klopa od tih malo jačih i "posebnijih" namirnica, kako da se izrazim.

Zato sam ga i pitao da malo pojasni sutuaciju, pogotovo ako je više vremena proveo čitajući o tome.

^
Zivi beli luk pas msm da ne bi ni pojeo, nek proba neko, sad nemam nijednog psa.
Tako da msm da taj ceshnjak, spada u urbanu legendu...

^
Zivi beli luk pas msm da ne bi ni pojeo, nek proba neko, sad nemam nijednog psa.

Baš sam negde pročitao na nekom našem forumu beše da je nečiji pas baš pojeo živi beli luk, koji je gazdarici pao na pod.

Bem li ga, pitaću kevu baš šta ona misli o svemu ovome, pošto ona samo i visi po kerećim i mačećim forumima, pored igranja Bejeweled u pauzama od posla naravno... :d

^

Zavisi koji pas, labardor bi bez problema pojeo i kamen. :)

Evo primjer menija entuzijasta za sirovu ishranu pasa: http://goo.gl/ZbI8vP

I jedna slika za primjer:

lqhSYV_PYyQyVNgQIQc56n-w1ubNRRtyO8pLQvcagnqq9A8TQWw69_rB2rwFDfd1OitpDEAw27irnrRr39IhGQROj3l42t-iuZJJAhX4H6RbRm57Cg

Ja psa hranim pretežno dehidratom.

Crni luk za kerove izbegavati u svakoj formi. Ne stavljati ga u supu, hranu, nigde. Ni živo ni skuvano.
Slano im nikad nisam davao, mislim da je i to dobro izbegavati, kao i sve ostale "ljudske" začine.
Beli luk stavljam u čorbu kad im kuvam, stavim 1-2 čena... a đubrim koristim u prahu kao začin. To za đumbir sam iskopao na netu,
ako i za beli luk... beli luk provereno vole kao začin. :)

Znači u principu im stavljaš samo beli luk i đumbir.

Mada bolje onda koristi svež đumbir, pošto je ovaj u prahu inače teško *****, a i mnogo je ljući nego kad uzmeš svež i mlad đumbir. Deluje ovako skup, ali nije, jer se malo stavlja i traje baš dugo.

Od začina samo ta dva.... Sastojci su mi uvek šargarepa, zelen i pirinač. Osnova mi ponekad bude junetina, a ponekad i piletina. Odem do mesare gde se bave samo sa pilećim stvarima i kupim leđa sa vratom, 190 din kilogram. Raskomadam i skuvam prvo supu sa povrćem i pred kraj ubacim pirinač. To im naravno mešam sa granulama.

Jel pirinac nekad menjate sa recimo jecmom i ovsom? U zrnu isto.
Nisu preterano skuplji, cak msm da nisu uopste, brze se kuvaju od integralnog pirinca, a imaju daleko jaci sastav od pirinca.
...
Onaj beli pirinac, je inace glaziran cistim secerom, jos u procesu prerade.

Meni je npr. vet rekao da nije protiv kuvane hrane ali ako kombinujem granule i kuvano da nikako to ne dajem u isto vreme jer su granule teske i treba im dosta vremena da se svare itd...

Meni je "veterinar" da treba da jedu samo granule. Drugi mi reko da ne mešam granule sa tečnostima (jogurt, supa..) jer granule nateknu.... A isto će pas da pije vode pole suvih granula... Vidiš šta odgovara tvom psu, gledaš da ima tvrdu stolicu uvek i to ti je odprilike to.

Od začina samo ta dva.... Sastojci su mi uvek šargarepa, zelen i pirinač. Osnova mi ponekad bude junetina, a ponekad i piletina. Odem do mesare gde se bave samo sa pilećim stvarima i kupim leđa sa vratom, 190 din kilogram. Raskomadam i skuvam prvo supu sa povrćem i pred kraj ubacim pirinač. To im naravno mešam sa granulama.

Pa to je skroz okej. Svakako ishrana ne bi smela da se bazira isključivo na granulama, tj. suvoj hrani.

Od sirove hrane šta prokuvate a šta dajete čisto, odnosno sirovo?

super cute :)

Juce je palo i prvo plivanje tj nekoliko uletanja u jezero :) (SS iz videa)

Inace ima 4 meseca.

Adorable!

Nazad
Vrh Dno