Da li moze savet za neki forum ili sajt gde bih mogao da potrazim stene za kupovinu? Ne bih bas kupujemprodajem 👍😇.
Nije pas za tebe cim ti trazis sajt/forum za kupovinu steneta. Idi u najblizi azil pa udomi.Da li moze savet za neki forum ili sajt gde bih mogao da potrazim stene za kupovinu? Ne bih bas kupujemprodajem 👍😇.
Mogao bi i isti tvoj Arpad 😇🥰Koja rasa je u pitanju?
Jel je od onih sa pravim ledjima ili spustenim dupetom?Moja dvanaestogodisnja zverka, ime mu je Hans i mnogo je lud. 🐶
Pogledajte prilog 354588Pogledajte prilog 354589
OK, u toku je jedna prevelika popularnost AST-a kao rase, koja traje zadnje dve decenije, tu stvarno ima svega i svačega, posebno imaš sa cenom od 100e do milion E bukvalno svega. Sama rasa je i te kako ugrozena izlozbama u lepoti, a o zdravlju pasa se najmanje brine, bitna je lova....Ljudi hvala za savete, i ovakve ..i onakve. Uvek sam imao psa, tj. dva, dok sam bio u kuci sa dvoristem. Nemacki ovcar i bretonac. Deceniju pre toga avlijanera... Sada u stanu, sa sinom i suprugom, bi da imamo jos jednog clana da ga mazimo i pazimo. Ja bas volim pse, od onih sam koji sa njima "pricaju, maze ih i ceskaju ne samo u prolazu...itd. Neko kaze da uzmem bilo koju rasu. Mogu da kritikuju ovakve kao ja, ali na primer nismo za tipove pasa pudlice,maltezeri ili na primer ruski hrt,doga i sta ti ja znam . Jednostavno sinu i meni se svidja blue staford, citali smo o karakteru,gledali svasta po youtube... A sto se kupovine tice, zato i pitam ... od nekuda moram da pocnem, nisam u tome . A i ne trazim ja neke vrhunske "papire" i slicno : samo da cuuukoo kad ga vidimo, odmah bude nas drugar 💟
Mogao bi i isti tvoj Arpad 😇🥰
Ja nisam pominjao cenu, ne trazim po principu samo da je sto jeftinije. Nismo ni neka fensi porodica pa da ga vadamo po gradu i kaficima,da nas ceka dok pijemo kafu...mislim sve suprotno tom razmisljanju. Hocemo drugara da ga mazimo i pazimo kao clana porodice. A imamo uslove, bice setan bar 2 x dnevno po 1h, plus izleti i slicno. Najvise bih voleo da sam i dalje u kuci sa velikim dvoristem ali...tada bih imao nekoliko 💖💘🤗Postavio si pitanje kao sto mnogi postavljaju i pitaju, traze da kupe psa za male pare a onda krenu da kukaju, te vakcina, te pas ima problema itd, zbog toga je moj odovor i bio malo grublji. Da se razumemo umem da budem i mnogo grubji i bezobrazniji kada su zivotinje u pitanju.
Staford je odlican izbor jer moze u stanu ali su aktivni i traze rad. Za blue sam cuop price pre desetak godina da su ludi u glavu od ljudi koji cuvaju staforde, da su imali problema sa plavima. Meni iskreno najlepsa boja je ta blue kako za stafa tako i za pita. Za pocetak vidi kada je u tvom mestu izlozba (CAC ili CACIB) ili nalblize mesto tvome mestu.
Odes i vidis pse raspitas se malo.
Posto je staford bas popularna rasa u samoj setnji mozes da sretnes nekog pa pitas vlasnika gde ga je nabavio.
Jel je od onih sa pravim ledjima ili spustenim dupetom?
Nazalost imamo dozivotnu terapiju, displazija kukova... Inace sve dimezije su u okviru propisa rase, setali smo svakodnevno po 15km, nisam mogo da se otkacim od ljudi, davali mi brojeve da ih zovem kad resimo da ga parimo. Odustao sam od parenja iz prostog razloga jer ne zelim da zbog genetike neko drugi prozivljava ovo sto i mi. Prava steta za ovakvog psa...Jel je od onih sa pravim ledjima ili spustenim dupetom?
Pamtim jednu setnju pre 10ak godina, naletim na sudiju i ladno mi je lik reko "samo se pojavi na izlobi i dobijas pehar"... al nikad me to nije interesovalo. Ima ih jos uvek u vojsci, ne mora da znaci da ker ima displaziju ukoliko ledja nisu ravna. E sad za 100e nemas regularan rodovnik, sa snimcima kukova 3 generacije unazad. Naishof kenel ima dobre ovcare, pokusaj da nadjes sliku Bethovena.Kada sam izvodio svog psa na lokalni CAC , pridje mi covek i kaze imao sam istog takvog muzjaka kao tvoj sto je (Japanska Akita), dosta agresivan i zastitnicki pas, izvodio ga na izlozbu i gledao ga sudija kome ta FCI grupa nije primarna, lagano doso kod njega i da mu pogleda zubalo krene ka psu i pas ga ujede.
Sudija poludi, diskvalifikacija, kakav je to pas, dodje sudija koji ne glavni za izlozbu(zaboravio sam tiulu), o cemu s eradi, objasni mu vlasnik, ovaj pogleda kolegu i kaze ja bih ga diskvalifikovao da te nije ujeo. Danas odgajivaci gledaju da uzgajaju Akite koje nemaju tu ostrinu, jer takvi psi nisu pozeljni.
Zadnjih 20 godna video sam dva Nemacka ovcara ravnih ledja u Nisu, dva , ogromna psa, jedan je u mom komsiluku i uginuo prosle godine sa 15 godina, ja sam 175cm taj pas kada je imao 18 meseci uspravi se na zadnje noge, stavi mi prednje na ramena i njegova njuska gleda moje celo.
Ne znam vojska da li i dalje uzgaja NO zbog problema sa kukovima, cuo sam da se prebacuju na Malinoe.
Jaoooo, pa on samo sto ne kaze nesto : prva slika : " ajd´slikaj kad si zapeo, druga slika:" pfff, koji smor"... treca:" a sad neka grickalica za good boi..."
Sve mi je jasnoLepota jedna ! Nije "stancic" a i nas je troje..ima prostora da se mlati koliko hoce a i okolo imamo jzerce sa parkice, jos jedan parkic... 2 puta na dan ce biti bar po 1 h napolju, vikendom i vise . Shvatamo da je pas kao malo dete ! Mi smo trazili njega-a ne on nas . @zmanic nam je dao neke pocetne instrukcije,knjige..na cemu mu hvala ! Ne zurimo samo da ga kupimo . Ziva dusica ulazi u porodicu !
Jaoooo, pa on samo sto ne kaze nesto : prva slika : " ajd´slikaj kad si zapeo, druga slika:" pfff, koji smor"... treca:" a sad neka grickalica za goo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari