Šta je novo?

Bench homemade music

@mancha
Odlicno, stvarno odlicno, uzivao sam slusajuci!

@alex303
Super su ti kompozicije!

evo nesto i od mene:
http://soundcloud.com/search?q[fulltext]=rushko

Sve je radjeno pre min 10 god. u Cakwalk-u uz pomoc SB AWE64Gold i Terratec EWS64XL.

@rushko

Svo vreme slusajuci Sanctuary? sam oščekivao da krenu drums i neki do jaja bass. Ali na kraju ispade samo solo. Ali ipak fino odsvirano.
Delight u nekim momentima zvuči kao da su omašene note na nekim delovima. A i 808 drum set nikako ne ide u prilog. Ali moje kompozicije od pre 10 godina ne liče ninašta tako da je i ovo super.
Elements of Springtime Rain ova stvar MRVI !!!! Odličan drum and bass. Sviđa mi se bass. Sviđa mi se drum sekcija, piano, padovi.... ma sve ti je u ovoj u full-u. Ovu bi definitivno doradio današnjom tehnologijom. Neki debeli sine wave bass zameniti kick sa nekim koji ima jači punch. Na 3:29 se čuje neki šum. Kao da klavir klipuje. Inače kad stvar kreće onaj intro pad podseća na Sven Vath-ovu stvar L`esperanza. Jako mi se sviđaju ti padovi.

Evo na koju stvar mislim:

Poslednja izmena:
FYI Sven je samo potpisan ali nije na tom albumu ama bas nista uradio :) Ovo je covek koji je uradio ceo album -> http://www.discogs.com/artist/Ralf+Hildenbeutel?anv=R.+Hildenbeutel

I dalje tvrdim da je to jedan od najboljih albuma ikada...prosto ceo kada se slusa daje jednu divnu sliku :wave:

btw Sven je zaista poznat po tome da iza sebe ima ogromnu masineriju ali je izuzetno cenjen DJ jer je veliki zabavljach i ono sto je najbolje od svega i dan danas iskljucivo vrti sa ploca.

@rushko

Svo vreme slusajuci Sanctuary? sam oščekivao da krenu drums i neki do jaja bass. Ali na kraju ispade samo solo. Ali ipak fino odsvirano.
Delight u nekim momentima zvuči kao da su omašene note na nekim delovima. A i 808 drum set nikako ne ide u prilog. Ali moje kompozicije od pre 10 godina ne liče ninašta tako da je i ovo super.
Elements of Springtime Rain ova stvar MRVI !!!! Odličan drum and bass. Sviđa mi se bass. Sviđa mi se drum sekcija, piano, padovi.... ma sve ti je u ovoj u full-u. Ovu bi definitivno doradio današnjom tehnologijom. Neki debeli sine wave bass zameniti kick sa nekim koji ima jači punch. Na 3:29 se čuje neki šum. Kao da klavir klipuje. Inače kad stvar kreće onaj intro pad podseća na Sven Vath-ovu stvar L`esperanza. Jako mi se sviđaju ti padovi.

Evo na koju stvar mislim:

Hvala na sugestijama Alex,

Hiljadu puta mi je palo na pamet da ih doradim, ali no time, na zalost. Ovo su samo neke od stvari koje sam komponovao u perioudu od 1996 do 2007 - tad sam uradio poslednju stvar, koju nikako da zavrsim, ima i tekst. Inace, za sve ove tri stvari postoji i prica, tj. inspirisan sam bio razlicitim situacijama tako da svaka zvuci bas onako kao sto sam je zamislio. Klavir na Delight je odsvirao moj drug koji je cuo osnovu i samo smo nasnimili piano, lik je inace zavrsio muzicku akademiju tako da je odsvirano odlicno, lepo si primetio da postoji izvesna atonalnost.

Cuje se da nisam mnogo paznje posvetio produkciji, postoji clipping sigurno, sve je ovo pre par god. snimljeno ponovo ali bez originalnog hardware-a na kom je u odradjeno u startu.

Postavicu jos par stvari uskoro, pozdrav svima.

P.S Prva svar koju sam ikada uradio, odradjena je u tracker-u ako se nko jos seca toga :).

Naravno da se sećamo doba trackera. Imaš ovde na forumu mog prijatelja DJ Nick-a koji i dan danas koristi tracker. www.renoise.com Doduše ovo je savremenija verzija koja podržava VST i ostale *****rije. Čovek radi fenomenalnu muziku u njemu.

prve dve su neke od (gomile) stvari u trenucima pijanstva 'n' histerije :) treca je instrumental koji sam radio ortaku za neki festival... a i moja prica je krenula od fast trackera i krsh semplova :d

prve dve su neke od (gomile) stvari u trenucima pijanstva 'n' histerije :) treca je instrumental koji sam radio ortaku za neki festival... a i moja prica je krenula od fast trackera i krsh semplova :d

Brate, Mighty Mole ti je totalna ludaja! Fenomenalna stvar!

@alex303

Zaboravio sam da dodam da obozavam TR808 drumset, bas me zanima koji je tvoj omiljeni set bubnjeva.

Poslednja izmena:
Shox drumset. :)

But seriously, svaki kick, svaki hh, svaki clap, percusije... itd, su single hit samplovi. Za svaku stvar pravim poseban drum set. Osim u mojim sado mazo stvarima gde nema samplova i gde su sve synthovi. Kao što rekoh gore, ne volim presetove, loopove i ostala ******.

Bilo je neko takmicenje, pa smo mogli da skinemo neke semplove...

Hvala :D

Idemo Matori ima fenomenalan bass, upravo komsijama j*bem majku :D odlicna stvar

Krtica je neverovatna, kako je ispalo dobro...

Kad smo kod drum and bass-a nisam bas neki ljubitelj dark dnb-a kao ni dubstepa ali treba poslusati ovu stvar koja je kompletno radjena u Reason-u, ima cak i par dobrih tutorijala na njegovom kanalu (posebno za mastering koji je malo problematican u Reasonu, mada se to moze resiti rewire-om sa Cubase ili u Logicu), mnogo mi se dopada deo odma iza 0:44 :,,::,,:

[YOUTUBE]Wwf6dGrei3k[/YOUTUBE]

Ja inace planiram da radim neku soft liquid varijantu dnb-a.

evo da se malo pohvalim, malo sam se uozbiljio i napravio kompletan novi aranzman/produkciju/mix za ovu numeru.. ostavio sam samo originalne vokale.. glupo mi je da kacim na temu za yt linkove pa cu zato ovde... :d uzivajte :)

Vrh Dno