Šta je novo?

belo je ljubicasto!

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
pozdrav ljudi!
znaci ovako, danas sam malo cistio komp iznutra, neke komonente sam skidao i vracao (graficku) i kad sam vratio komp na mesto imao sam sta da vidim. znaci komp se butuje ali umesto belim slovima sve pise ljubicasto! pustio sam ga lepo da udje u win, sve sljaka ali sve vuce na jako ljubicastu bolju. kad sam prebacio monitor na drugi dvi sve je bilo ok i sad tako drzim.
da nije riknuo dvi ili nesto slicno? sta bi drugo moglo biti u pitanju?

Nesto slicno se meni desavalao sa CRT monitorom.
Verovatno je u pitanju sam kabl ili neki kontakt kod kabla.
Malo ga promrdaj i ispomeraj pa ces videti da li se slika menja.

Poslednja izmena:
I ja sam imao sličan slučaj. Kod mene je mesto belog sve bilo plavo. Pošto imam monitor bez DVI priključka, probao sam sa drugim adapterom i sad sve šljaka.

Ma samo nije imao dobar kontakt sa DVI priključkom. Vrati natrag, dobro stegni kabl i trebalo bi da bude sve OK.

HaHa da ti ne stajem na muku ali me naslov podsetio na reklamu za deterdzent "Zasto moje belo nije belo". 😀

Pa sigurno je najlakse da probas kabl posto se desilo posle ciscenja ali mozda i sam prikljucak. Ja sam imao problema sa CRT monitorom (slika se tresla) i mislio sam da je on pokvaren. Kad sam uzeo novi TFT sa i prikljucio ga na isti prikljucak i tu je bio problema dok na DVI izlazu iz graficke nije bilo problema.

pa kabl i prikljucak rade korektno na drugom izlazu tako da kontam da kabl nije sigurno 🙂
uzecu od druga onaj adapter dvi na analog pa cu da vidim, mozda se on malo izlizao ili sta vec pa pravi slabiji kontakt...
hvala ljudi!

Nazad
Vrh Dno