Šta je novo?

Belkin F5D8233-4 i slab signal???

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Imam Belkinov wireless ruter iz naslova ( http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=372043 ) i desavaju se neke u najmanju ruku cudne stvari.
Namesten je da radi u b/g/n standardu, ali iz nekih razloga u mojoj sobi (~7m od predsoblja gde stoji ruter) je signal prilicno slab tacnije varira. Izmedju tog predsoblja i moje sobe gde mi je komp ima jos jedna prostorija, ali signal prakticno ne prolazi kroz zidove, nego kroz jedna vrata. Ako treba mogu napraviti neku skicu i uploadovati.
Jacina signala varira jako od 54mbs-240mbs (najcesce je oko 108mbs sto je oko 35% signala). Tih teoretskih 300 nema sanse da uhvati, osima ako nisam u krugu od 2-3m oko rutera.
Probao sam sa laptopom koji naravno podrzava n standard, zatim na mom desktop pc-ju, sa belkinovim usb n adapterom. Rezultat je isti. Takodje iPhone je jedva hvatao signal.

***Napomena: na tom mestu je do pre par dana stajao TP LINK WA601G sa kojim sam u istoj toj sobi imao stalno full signal na svim uredjajima!

Poludecu, pomagajte.

PS:pokusao sam sa menjanjem kanala - rezultat je isti.

Imam Belkinov wireless ruter iz naslova ( http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=372043 ) i desavaju se neke u najmanju ruku cudne stvari.
Namesten je da radi u b/g/n standardu, ali iz nekih razloga u mojoj sobi (~7m od predsoblja gde stoji ruter) je signal prilicno slab tacnije varira. Izmedju tog predsoblja i moje sobe gde mi je komp ima jos jedna prostorija, ali signal prakticno ne prolazi kroz zidove, nego kroz jedna vrata. Ako treba mogu napraviti neku skicu i uploadovati.
Jacina signala varira jako od 54mbs-240mbs (najcesce je oko 108mbs sto je oko 35% signala). Tih teoretskih 300 nema sanse da uhvati, osima ako nisam u krugu od 2-3m oko rutera.
Probao sam sa laptopom koji naravno podrzava n standard, zatim na mom desktop pc-ju, sa belkinovim usb n adapterom. Rezultat je isti. Takodje iPhone je jedva hvatao signal.

***Napomena: na tom mestu je do pre par dana stajao TP LINK WA601G sa kojim sam u istoj toj sobi imao stalno full signal na svim uredjajima!

Poludecu, pomagajte.

PS:pokusao sam sa menjanjem kanala - rezultat je isti.

Ja sam se dvoumio pri kupovini izmedju tog Belkina i Linksysa WRT160N cena im je bila tu negde ista oko stotke na nagovor druga odlucio sam se za Linksys WRT160N u pocetku sam bio razocaran jer max brzinu koju sam ostvario bezicno bila je 85Mbps i to na malim rastojanjima odprilike 4m do 7m bez prepreka sve preko toga je drasticno opadala brzina protoka i signal je bio slican kao i kod tebe spao je na 35% i nikad nisam uspeo da postignem 150Mbps a kamoli tih famoznih 300Mbps.Kablom sam uspeo da guram do 110-120 Mbps.Citajuci po forumima ta brzina od 300Mbps je sarena laza.Kazu sve preko 100Mbps je super za N draft.Tako da sam digao ruke od tih merenja bitno mi je da mi dobaci kroz zatvorena vrata i zidove iz jedne sobe u drugu na 6-7m i da lepo radi.Pokusaj da promenis kanal a ne standard.Sto ga ne isprobas kod nekog druga,tako ces znati da li imas nekih smetnji.Jel moze taj Belkin da radi na 5Mhz.

Pa stani, hoces da kazes da bi mi bilo bolje da sam ostao na tom starom tp-linku od 54mbita, jer je stabilnija veza? Pojma nemam sta da radim, investirao sam dodatne 4000 u ovo cudo, misleci ako je ono radilo, ovo ce da bude jos bolje, a ispada obrnuto?

i jugo ide 160 al samo nizbrdo.
navato si se na reklamu postizanja velikih brzina koje tebi ne piju vodu jel su gospoda u vakuumu bez ikakvih drugih smetnji sa optichkom vidljivoscu i daljinom od metar postigli na 1 sec tu brzinu.
Nigde ne pise da ako signal prolazi kroz ovaj ili onaj materijal gubi toliko i toliko tj nema tabele pada signala. Koje kad bi bilo niko ne bi kupio nove rutere..

Pa ok je to, jasno mi je sve, ne moram ja imati tih 300 megabita stalno, fora je u tome sto me cudi da on ni tih 108 megabita ne moze da drzi stabilno. I nije mi jasno kako je moguce da dok sam imao taj tp link, ajfon je imao pun signal u istoj prostoriji u kojoj sad JEDVA hvata. Dakle je moguce da ovo go**o od sto evra ne moze da da baci signal makar jacinom nekog prosecnog uredjaja?

Imam Belkin Wireless G+ F5D7231-4 ruter koji vec dve godinu radi perfektno. Nikakvog gubitka signala, prekida, male brzine... Jednom je zaglupeo, ali se to resilo jednostavno - restartom.

Sto se razdaljine tice, signal je moguce bilo uhvatiti najvise na oko 25 metara kroz tri zida.

Ne znam sta bi mogao biti problem kod tvog rutera. Jesi li probao sa nekim novijim firmware-om, npr. ?

Poslednja izmena:
Probao sam, naravno. Trenutno je najnoviji firmware ubacen. Sad je inace malo bolja situacija nego na pocetku.

Nazad
Vrh Dno