Šta je novo?

Belinea TFT monitor cudan problem...

shone

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
609
Monitor je star par meseci, u pitanju je 15" TFT, ono sto sam primetio je da je pokupio obrise od pozadine/wallpaper. Tamo gde su bili neki svetliji prevoji na toj slici sad su ostali zakucani na bilo kojoj jednobojnoj pozadini...Cak su ostali uslikano i obrisi ikonica koje standardno stoje na tim mestima. Znam da je to moglo da se desi na prastarim CRT i da je zato izmisljen Screen saver, ali otkud na novom TFT?!?

Ima li neko neka slicna iskustva?:zgran:

Nosi to sto pre na reklamaciju ako je pod garancijom.
Ako nije, tesko da mu ima spasa.
Pusti mu neki test za mnitore koji mu ciklicno menja r/g/b/y/m/c full screen boje na svakih 0,5-1sec i nek vrti to nekih pola sata - sat, pa javi da li se bilo sta popravilo.

Monitor je star par meseci, u pitanju je 15" TFT, ono sto sam primetio je da je pokupio obrise od pozadine/wallpaper. Tamo gde su bili neki svetliji prevoji na toj slici sad su ostali zakucani na bilo kojoj jednobojnoj pozadini...Cak su ostali uslikano i obrisi ikonica koje standardno stoje na tim mestima. Znam da je to moglo da se desi na prastarim CRT i da je zato izmisljen Screen saver, ali otkud na novom TFT?!?

Ima li neko neka slicna iskustva?:zgran:
Ja imam potpuno isto iskustvo sa obrisima ikonica i mestima gde je wallpaper bio svetliji tj. na mestima gde se spajala svetla i tamna boja sa wallpapera i to u slucaju da je taj wallpaper bio postavljen duze vremena,ali videces da kada promenis wallpaper ti obrisi nestaju u roku od 24h i manje (bar je tako kod mene-SONY sdm-hs75) Nemam pojma da li je ovo defekt ili normalna pojava

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno