Šta je novo?

Belgrade College of Computer Sciencies

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Nisam bas siguran da ovaj thread ide uz ovu sekciju na forumu ali ajd' da pokusam:

Procitao sam net prezentaciju Belgrade College of Computer Sciencies, koji se nalazi u Zemunu. Poprilicno ozbiljno deluje, ali bih zeleo da znam nesto vise o tome, tj iskustva onih koji su ili pohadjali ovu skolu ili na neki nacin imaju detaljnije informacije o radu, uslovima, validnosti diplome (ako je uopste validna) i naravno cene skolarine.

Koja je adresa? (prezentacije)

cvijovic je napisao(la):
najbolje ti je da odes kod njih i sve lepo ispitas.

pogledaj i ovo

www.vets.edu.yu

o vets-u znam, pa ako ti treba pitaj
hvala za link. sto se tice onoga da odem i da ispitam, znas da svaki ciga svoga konja hvali, tako da ce oni samo najbolje da pricaju.
jedino ako bih nahvatao nekoga ko tamo studira.
po onome sto sam video na njihovoj prezentaciji rekao bih da su OK ali reklama prodaje proizvod.
ustvari, najvise vih voleo da saznam cenu jer je ona jedan od presudnih faktora ali kad sam ih pozvao rekli su mi da ne mogu da mi kazu koliko ce biti ove godine jer jos uvek cekaju kako ce se kretati cene u ostalim slicnim institucijama. kad sam pitao koliko je bila cena prosle godine ni to nisu hteli da mi odgovore. bezveze.

mikle je napisao(la):
hvala za link. sto se tice onoga da odem i da ispitam, znas da svaki ciga svoga konja hvali, tako da ce oni samo najbolje da pricaju.
jedino ako bih nahvatao nekoga ko tamo studira.
po onome sto sam video na njihovoj prezentaciji rekao bih da su OK ali reklama prodaje proizvod.
ustvari, najvise vih voleo da saznam cenu jer je ona jedan od presudnih faktora ali kad sam ih pozvao rekli su mi da ne mogu da mi kazu koliko ce biti ove godine jer jos uvek cekaju kako ce se kretati cene u ostalim slicnim institucijama. kad sam pitao koliko je bila cena prosle godine ni to nisu hteli da mi odgovore. bezveze.
cena je bila 30000-75000din
u zavisnosti od smera
govorim o VETS

Ispravka:moglo je i za manje pare!
Polazes prijemni i upadnes u budzet
A narocito sad kad su i na RT omogucili da se vecina predmeta bira

interesuje me da li smer "Nove racunarske tehnologije" predstavlja nesto najblize IT administraciji ili postoji nesto sto se konkretno odnosi na mreze?

mikle je napisao(la):
interesuje me da li smer "Nove racunarske tehnologije" predstavlja nesto najblize IT administraciji ili postoji nesto sto se konkretno odnosi na mreze?
A sta je IT administracija?Meni zvuci kao sef racunovodstva& gomila sekretarica u nekoj IT firmi!
Ako mislis na administraciju mreza....imas neke predmete u vezi toga na NRTu,npr.racunarske mreze, klijent-server sistemi, protokoli u racunarskim mrezama, internet tehnologije, informacioni sistemi u internet okruzenju, bezbednost racunarskih mreza pa ti u gomili izbornih predmeta(oko 45kom)mozes da odaberes sta te zanima.
S druge strane i na racunarskoj tehnici imas rac.mreze, klijent-server sisteme, protokole u racunarskim mrezama, internet tehnologije i sigurnost racunarskih mreza koji su takodje izborni u 4 i 5 semestru pa bi tu mogao da prodjes jeftinije - manja je skolarina a postoji u varijanta iz budzeta
Od ove godine su poprilicno izjednacili plan&program NRTa i RTa a omogucili su i gomilu izbornih predmeta.Na oba smera imas <10 obaveznih i jos bar 30tak izbornih
Svaki predmet ti donosi odredjen broj poena(zavisi od broja lab i racunskih vezbi) a da bi diplomirao moras skupiti 180,s tim da diplomski donosi 20 i strucna praksa jos 10(za ovu praksu nisam siguran da li ce ti skola organizovati ili ces sam morati)
S trece strane - NRT ces lakse zavrsiti.Niko nece da obori studenta koji plati 1500e godisnje skolarine pa koliko god on znao/ne znao i kako god se on odnosio prema svojim obavezama i nastavi,a i vecina obaveznih predmeta su na elementarnom nivou upoznavanja sa "materijom",)

Obavezni za NRT su
-inzenjerska matematika
-osnovi elektrotehnike
-osnovi rac.tehnike i programiranja
-programiranje 1
-engleski 3
-projekat 1
-engleski 4
-projekat 2
ne pitaj me kakav projekat.
Za RT
-matematika 1
-osnovi elektrotehnike 1
-programiranje 1
-matematika 2
-osnovi elektrotehnike 2
-osnovi elektronike
-engleski 3
-engleski 4

Tako da ako imas 4-5000e viska, a ne uci ti se bas(ne kazem ja da treba puno uciti - mislim da je kolicina truda koju moras da ulozis i na jednom i na drugom smeru poprilicno mala i neuporediva sa onim koliko moras da se potrudis da polozis nesto na ETFu ,pmfu ili saobracajnom)onda znas sta ces!
Da napomenem da ne pricam napamet - radim na VETS a znam da ce se sad javiti neki koji ce me pljuvati.
Pozdrav

Filo je napisao(la):
Da napomenem da ne pricam napamet - radim na VETS a znam da ce se sad javiti neki koji ce me pljuvati.
Pozdrav

Hhhhhrr PUU sljap (pljuvanje :D :p :))

Filo je napisao(la):
Tako da ako imas 4-5000e viska, a ne uci ti se bas(ne kazem ja da treba puno uciti - mislim da je kolicina truda koju moras da ulozis i na jednom i na drugom smeru poprilicno mala i neuporediva sa onim koliko moras da se potrudis da polozis nesto na ETFu ,pmfu ili saobracajnom)onda znas sta ces!
Pozdrav

cini mi se da si me shvatio kao nekog kome je potrebna neka diploma da bi mogao da se njome sepuri po komsiluku.
nije mi namera da dam 4-5000e (koje usput nisam ni video u zivotu na jednom mestu) i kupim diplomu jer mi doticna nije neophodna, imam vec jednu fakultetsku (isto je VET... sa nastavkom ...erinarskog fakulteta), tako da ucenje nije problem vec je sustina u tome da li u toj skoli (a prevashodno u onoj za koju sam prvobitno postavio thread) moze nesto konkretno da se nauci a da to nije samo cerupanje maminih i tatinih sinova, odnosno njihovih roditelja.
nemoj da se uvredis sto ovako pisem ali nije mi se bas dopao tvoj stav u vezi onoga sto sam pitao.
pozdrav

Filo je napisao(la):
Ako mislis na administraciju mreza....imas neke predmete u vezi toga na NRTu,npr.racunarske mreze, klijent-server sistemi, protokoli u racunarskim mrezama, internet tehnologije, informacioni sistemi u internet okruzenju, bezbednost racunarskih mreza pa ti u gomili izbornih predmeta(oko 45kom)mozes da odaberes sta te zanima.
S druge strane i na racunarskoj tehnici imas rac.mreze, klijent-server sisteme, protokole u racunarskim mrezama, internet tehnologije i sigurnost racunarskih mreza koji su takodje izborni u 4 i 5 semestru pa bi tu mogao da prodjes jeftinije - manja je skolarina a postoji u varijanta iz budzeta
Od ove godine su poprilicno izjednacili plan&program NRTa i RTa a omogucili su i gomilu izbornih predmeta.Na oba smera imas <10 obaveznih i jos bar 30tak izbornih
Svaki predmet ti donosi odredjen broj poena(zavisi od broja lab i racunskih vezbi) a da bi diplomirao moras skupiti 180,s tim da diplomski donosi 20 i strucna praksa jos 10(za ovu praksu nisam siguran da li ce ti skola organizovati ili ces sam morati)
S trece strane - NRT ces lakse zavrsiti.Niko nece da obori studenta koji plati 1500e godisnje skolarine pa koliko god on znao/ne znao i kako god se on odnosio prema svojim obavezama i nastavi,a i vecina obaveznih predmeta su na elementarnom nivou upoznavanja sa "materijom",)

Obavezni za NRT su
-inzenjerska matematika
-osnovi elektrotehnike
-programiranje 1
-engleski 3
-projekat 1
-engleski 4
-projekat 2
ne pitaj me kakav projekat.
Za RT
-matematika 1
-osnovi elektrotehnike 1
-programiranje 1
-matematika 2
-osnovi elektrotehnike 2
-osnovi elektronike
-engleski 3
-engleski 4
Pozdrav

ovo je trebalo da bude iznad!

hvala puno za iscrpne informacije!

pozdrav!

mikle je napisao(la):

Pa najbolje pitaj ko tamo predaje, na sajtu koji je inace prilicno bedan pise:

U skladu sa osnovnim ciljevima koji se odnose na kvalitetnu nastavu, ljubazan odnos prema studentima i permanentno unapređenje kvaliteta studija, izabrali smo uspešan tim stručnjaka iz oblasti računarskih nauka.

Njihovo iskustvo, profesionalni rejting i lične osobine su osnove na kojima BCCS gradi svoj uspeh.

Predavači na BCCS-u su doktori nauka, magistri i inženjeri, koji su dosadašnjim radom i rezultatima dokazali umeće da svoje dragoceno znanje i iskustvo prenesu drugima.

U toku studija, na našem koledžu, organizovali smo niz gostovanja poznatih predavača iz agencija za edukaciju i Univerziteta u Beogradu

Program je OK, mada s obzirom da taje ko predaje, kolika je cena, i s obzirom da im je sajt los ne obecavaju previse...

kad sam pitao koliko je bila cena prosle godine ni to nisu hteli da mi odgovore. bezveze.

Ma što se ljudi patite bezveze.
Završite neki od ovih buđavih državnih fakulteta dok je još džabe, a posle upišete MSCA kurs za soma rkema i gotova stvar. 'Em imate diplomu relativno uglednog fakulteta (FON, TMF i slično), 'em imate papir da ste stručni u Microsoft-u. Nema glava da boli (osim od puno učenja, ali znate kako je "bez muke.... )

mikle je napisao(la):
cini mi se da si me shvatio kao nekog kome je potrebna neka diploma da bi mogao da se njome sepuri po komsiluku.
nije mi namera da dam 4-5000e (koje usput nisam ni video u zivotu na jednom mestu) i kupim diplomu jer mi doticna nije neophodna, imam vec jednu fakultetsku (isto je VET... sa nastavkom ...erinarskog fakulteta), tako da ucenje nije problem vec je sustina u tome da li u toj skoli (a prevashodno u onoj za koju sam prvobitno postavio thread) moze nesto konkretno da se nauci a da to nije samo cerupanje maminih i tatinih sinova, odnosno njihovih roditelja.
nemoj da se uvredis sto ovako pisem ali nije mi se bas dopao tvoj stav u vezi onoga sto sam pitao.
pozdrav
Znas kako.Za te pare upisi i polozi neki MS kurs za administratora(MCSE,MCSA) ili jos bolje,raspitaj se o kursevima na Cisco akademiji pri RCUBu
Mislim da je u obe skole "samo cerupanje maminih i tatinih sinova, odnosno njihovih roditelja", kao sto si rekao.
A i predlog da upises neki drzavni koledz,dok je skoro dzaba, je definitivno na mestu
U svakom slucaju ce ti vise postovati i vrednovati diplomu ETFa il PMFa nego VETS ili Belgrade college.... iz Zemuna

koliko vidim... ovde niko nema informaciju od tom famoznom Belgrade College of Computer Sciencies, iz Zemuna:D

cvijovic je napisao(la):
kazi mi bar na kom spratu ti je laboratorija
Nekad sam na 3. a nekad na 4. spratu

da, trebalo bi uskoro da zavrsim.

koji drugi, sad se ne secam vise :)

ako treba uskoro da zavrsis onda me ne znas
ja sam se relativno skoro zaposlio u VETS

Jeste li culi da VETS postaje Visa-Visoka Elektrotehnicka Skola. Sta im znaci to Visa-Visoka? Nisu fakultet, a nisu ni visa skola :?
Koliko sada ima semestara na smeru RT?

Nazad
Vrh Dno