mikle je napisao(la):
interesuje me da li smer "Nove racunarske tehnologije" predstavlja nesto najblize IT administraciji ili postoji nesto sto se konkretno odnosi na mreze?
A sta je IT administracija?Meni zvuci kao sef racunovodstva& gomila sekretarica u nekoj IT firmi!
Ako mislis na administraciju mreza....imas neke predmete u vezi toga na NRTu,npr.racunarske mreze, klijent-server sistemi, protokoli u racunarskim mrezama, internet tehnologije, informacioni sistemi u internet okruzenju, bezbednost racunarskih mreza pa ti u gomili izbornih predmeta(oko 45kom)mozes da odaberes sta te zanima.
S druge strane i na racunarskoj tehnici imas rac.mreze, klijent-server sisteme, protokole u racunarskim mrezama, internet tehnologije i sigurnost racunarskih mreza koji su takodje izborni u 4 i 5 semestru pa bi tu mogao da prodjes jeftinije - manja je skolarina a postoji u varijanta iz budzeta
Od ove godine su poprilicno izjednacili plan&program NRTa i RTa a omogucili su i gomilu izbornih predmeta.Na oba smera imas <10 obaveznih i jos bar 30tak izbornih
Svaki predmet ti donosi odredjen broj poena(zavisi od broja lab i racunskih vezbi) a da bi diplomirao moras skupiti 180,s tim da diplomski donosi 20 i strucna praksa jos 10(za ovu praksu nisam siguran da li ce ti skola organizovati ili ces sam morati)
S trece strane - NRT ces lakse zavrsiti.Niko nece da obori studenta koji plati 1500e godisnje skolarine pa koliko god on znao/ne znao i kako god se on odnosio prema svojim obavezama i nastavi,a i vecina obaveznih predmeta su na elementarnom nivou upoznavanja sa "materijom",)
Obavezni za NRT su
-inzenjerska matematika
-osnovi elektrotehnike
-osnovi rac.tehnike i programiranja
-programiranje 1
-engleski 3
-projekat 1
-engleski 4
-projekat 2
ne pitaj me kakav projekat.
Za RT
-matematika 1
-osnovi elektrotehnike 1
-osnovi rac.tehnike i programiranja
-programiranje 1
-matematika 2
-osnovi elektrotehnike 2
-osnovi elektronike
-engleski 3
-engleski 4
Tako da ako imas 4-5000e viska, a ne uci ti se bas(ne kazem ja da treba puno uciti - mislim da je kolicina truda koju moras da ulozis i na jednom i na drugom smeru poprilicno mala i neuporediva sa onim koliko moras da se potrudis da polozis nesto na ETFu ,pmfu ili saobracajnom)onda znas sta ces!
Da napomenem da ne pricam napamet - radim na VETS a znam da ce se sad javiti neki koji ce me pljuvati.
Pozdrav