Šta je novo?

"Bela traka" na Monitoru Aspire 7736g

P9GURU

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
309
E ovo mi je stvarno cudno.Posedujem Acer Aspire 7736g laptop od marta ove godine i dosta sam pazljiv sa njim ali kad sam ga danas ujutro palio pojavila se traka sirine nekih 100-110 piksela na gornjem delu monitora koja u pocetku je crna , a posle nekih 10 min pocne da svetli na mutnu belu boju.Nema nikakav znak fizickog ostecenja, niti bilo cega drugog.Laptop mi je jos pod garancijom ali je kupljen u Minhenu pa mi je "sex" da ga vratim tamo..... Da skratim pricu, dali postoji mugucnost da se popravi ovaj monitor , ili samo treba da se zameni.Da napomenem da monitor je 17.3" LED tft 1600x900....

Proveri da li je grafička otišla. Meni se na 5520G nešto slično pojavilo i u servisu su mi rekli da je problem do grafičke.Oko 80 evra mi uzeli i nema više linije :)

Ja bih rekao da je panel/ekran crkao. To je klasičan simptom kada je panel loš a ne grafika. Pritisni panel na vrhu ekrana sa obe strane prstima od početka do kraja. Možda se usled pritiska linije izgube. Tada ćeš biti 100% siguran u taj kvar. Ekrani se menjaju. Nađeš neki polovan istih dimenzija (skoro svi ekrani su kompatibilni), ili kupiš mrtav lap top (ekrani su im uglavnom ok) i uz malo strpljenja i znanja možeš i sam da zameniš.

I jel utvrđeno o čemu se radi? Ja sam na mom zamenio grafičku i sve super :)

Vrh Dno