Šta je novo?

beep?

cjomi

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2008
Poena
320
Desava mi se kada komp duze ne diram dok je upaljen kratko zapisti iz kucista.Cackao sam malo po biosu sve deluje ok,temperatura procesora posle igranja je 37C.

Komp je star svega par meseci...:wall:

Moze da bude mnogo toga.Prvi korak - format c:...
Ako posle reinstalacije problem ostane,jedino pomaze sistem eliminacije,provera deo po deo :D

A i ne bi bilo lose da ga malo ocistis od prasine,nekad zna dosta da pomogne:S:

Kakav crni format, to je poslednja opcija :wall:

To "pištanje" ti naj verovatnije inicira "cpu fan alert"... Elem, broj obrtaja venta na cpu kuleru, u hladnijim danima, na momente, 'oće da spadne i ispod 900 o/min, ili čak na tren i isključi ventilator ako je procesor dovoljno hladan i eto muzike :d
..provere radi, skini stranicu i prstom nežno zaustavi, ili uspori ventilator na kuleru procesora... ako zapišti, misterija je rešena...

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci da sam u pravu, samo je pretpostavka po onome kako je cjomi opisao, jer se intel, pocev od c2d+965p i athlon x2 varijante (2006.-'07) slabo greju, termometar registruje hladan cpu, vent usporava, a neuskladjeni pc health registruje 'kvar ventilatora' :crash:

pogledas koji ti je bios
pa izguglusjes:

BIOS BEEP CODE :D
da ti niko ne "mudruje" o C: format ;)

i tamo imas objasnjena tipa:
4 short beeps - bad ram
1 long, 3 short - bad mouse :D (salim se naravno)
na tu foru ti funkcionise taj zvuk biosa... I preko toga mozes SVE kvarove da detektujes (vezane za hardver)

Testiraj/optereti ram procesor gpu ....
Pa ako prodje sve kako treba onda ne obracaj paznju na to beep

tako je najbolje. Istestiraj najpre harver po mogucstvu HIRENS-om...
nadji u alatima programe koji se dizu iz biosa direktno, ne moras da dizes Windows.
kad oni daju svoju dijagnozu, ako je i tad sve ok proveri beep kodove.
a svakako postoji i opcija da ti je bios poludeo :)
E to moze da se desi:
stara verzija biosa
los CMOS
....

Nazad
Vrh Dno