Šta je novo?

BeamNG DRIVE

Jel ovo sa ostalim vozilima samo u alfa demou, posto tech demo ima samo ovaj sandbox sa jednim vozilom i par prepreka?

Inace, pravi "next-gen" realtime simuliranja fizickih sila sudaranja, generacija ispred svega do sada vidjenog u igrama. Takodje moglo bi se isto reci i sa fizicki model upravljivosti, koji je isto odlican.

Inace, pravi "next-gen" realtime simuliranja fizickih sila sudaranja, generacija ispred svega do sada vidjenog u igrama. Takodje moglo bi se isto reci i sa fizicki model upravljivosti, koji je isto odlican.

Bas tako samo mi nije jasno kome je u ovom raspalom instant svetu u interesu da se pravi bilo sta slicno (visokobudzetno/ozbiljno)..

Mislim da su ostala vozila samo u alfa verziji. Nisam još probao da vozim, samo sam gledao par klipova. Tu sam zapazio da fizički endžin povremeno ima iste probleme kao i Euphoria u GTAIV, dešava se da auto poleti sam od sebe a nekad je kao žele.

Ko ne zna (već sam pominjao u drugim temama), ovo je ona soft body physics tehnologija koja je prikazana u CE pre nekoliko godina. Očigledno je da nemaju lovu za CE licencu, pa su se okrenuli alternativama. Prva alternativa je bio Outerra/AnteWorld ali to nije ni izbliza gotov endžin (fali gomila ključnih stvari) pa su modifikovali open source Torque3D endžin. Koji nije baš najnapredniji kao što se da primetiti po osvetljenju ali napreduje solidnom brzinom. Bar rastinje izgleda pristojno.

Ovo je jedna od retkih vožnji gde okolina izgleda bolje od samih vozila i nadam se da će ponuditi neki editor/importer koji će ljudima omogućiti da ubace kvalitetnije odrađene modele vozila. To bi bio pun pogodak. Najbolji primer je Spintires (simulacija blata u kojoj voziš ruske kamione), od kako su ubacili editor vozila pre mesec dana pojavilo se na hiljade modova. Nadam se da će i sa DRIVE biti isti slučaj.

Edit: Dobra stvar je što je fizički endžin dostupan kao plugin i može se koristiti i u drugim igrama.

Poslednja izmena:

Znam da smaram sa ovim, ali ovaj video je odličan iako je u pitanju montaža:

Zbog ovakvog razbijanja vozila volim ponekad da se malo zezam sa Rigs of Rods. Ovo mi bas dobro deluje. :)

Nisam nista kacio bas dugo vremena, a ova kompilacija sudara je bas fina pa reko da okacim:

Igra je jos uvek u alfa fazi.

[YOUTUBE]RaV7YAFrUpg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]dN-5ZXKETic[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]8LtfuHwGy5Y[/YOUTUBE]

Pisi peticiju da naprave WRC igru od BeamNG DRIVE :p

Dace bog da se neko konacno potrudi :) Mada imam ovo i uopste nije lose, samo nemam s'kim da vozim jer ne moze da se igra MP uz modove a jurenje vremena protiv ai-a je odavno izgubilo smisao.. takodje fale i 10-20km staze, ovde je prosek oko 4,5-5km mada je i to duplo vise od bilo cega slicnog danas :d

NE znam za vas, ali fizika mi deluje tako pure, cak preko ovih klipova mi se veoma svidja osecaj. A i kako ne bi, kada fifika simulira vesanje do detalja.

Snimak eksperimentalnog dev builda:

Ne znam da li je do mape ili su oni drasticno unapredili grafiku? U svakom slucaju, mnogo bolje nego ranije i uz bolje teksture i dizajn staze ovo moze da se nosi sa konkurencijom. Samo je pitanje sta je konkurencija posto je ovo izgleda simulator voznje svega i svacega, od auta, preko kamiona, tenkova, aviona, svega. Jos kada bi sredili skripu guma da ne bude iritantna kao na snimku gore...

[YOUTUBE]FLHAs-vEJZQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]RQBq4EjMRi4&list[/YOUTUBE]

Damage model je ok, ali sve ostalo je ispod proseka imho. Ne znam ko je vozac Audija, ali je mogao nabaviti neki volan, ako ce da testira voznju.

Fazon je sto svi testiraju damage model tj. sudare i izletanja van staze. Ekstremno je tesko naci krstenu voznju na tjubu. Ovako kako on vozi ni volan mu ne bi pomogao.

Edit: Ima na primer ovo, ali ni ovaj lik ne zna da vozi. Nazalost vecinu vremena vozi iza auta jer je model nezavrsen i nema modeliranu unutrasnjost.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno