Šta je novo?

Be-2300 Oc

klark

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2002
Poena
619
Evo dobio sam ovaj AMD BE-2300 umesto starog X2 3600+ i skroz se razocarao. Procesor radi na 1.9 GHz a max OC mi je 2185 a FSB nece da predje 230MHz. Na predhodnom X2 CPU je isao do 2700MHz bez problema.
Zanima me jel neko ima(o) ovaj procesor i moze li da podeli iskustva u oc sa njim.

Procesor je odlican za OC. Meni sa stock HSF-om ide na 2,7GHz sa blagim dizanjem napona. Za dalje cekam bolji hladnjak. I tvoj mora ici makar tu negde.
Zeza te ili ploca (verovatnije) ili memorija (manje verovatno, rekao bih da je dobra).
Prvo potpuno olabavi rezim meorije CL na 5 ili 6. Zatim smanji multiplikator na 3, ne dizi HT preko 1000MHz. Kad ustanovis koliki ti je otprilike max OC za procesor probaj da zaostris podesavanja za memoriju.
Na kraju ako nece verovatno te zeza maticna ploca. Googlaj malo na temu OC na tvojoj ploci, mozda dobijes neku korisnu informaciju.

Ja sam sa mojim stigao do 2.8GHz (isto BE-2300) a pritom se na leru grejao oko 40-ak stepeni, a kuler (CM Hyper TX) nije ni povecao broj obrtaja... Nisam ga cackao dalje, nikako da nadjem vremena. Ja sam ga bocnuo u GA-MA69G-S3H a drustvo mu prave 2x1 GB Corsair DDR2 667 i Antec napajanje.

probacu danas multi da stavim na 1x pa da onda vidim do koliko ide fsb.
Ako je ploca malko cu da se iznerviram :mad:

Vratio sam stari x2 3600 ... on i dalje moze do 2700MHz. Izgleda da ova moja ploca i BE procesor bas i ne idu zajedno posto sa njim ne mogu preko 2185MHz.
:wall:

Ovo kod mene je kao neka zona sumraka. Danas mi je drugar doneo njegovog kingstona i probali smo sa njim umesto sa transcendom i odmah dosli do 2565MHz... FSB 270.:cigar:
Ko je ovde lud... jel moguce da sa starim x2 3600+ i transcendom hoce da se klokuje a sa ovim BE-2300 i transcendom nece?

moguce na nekim procesorima taj transcend nece ni da radi

Nazad
Vrh Dno