Šta je novo?

Bežična chiclet tastatura sa yu rasporedom

red baron

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
330
Ima li neka kvalitetnija bežična tastatura sa SR rasporedom?
Kupio sam pre neki dan Lodžitek K360 i razočarao se kvalitetom tastera. Predubok hod i velika visina tastera ne pružaju doživljaj kucanja kao na laptopu. Sve više počinje da me izluđuje.

Vidim da je K750 hvaljena jer ima dosta dobre tastere ali ne postoji SR verzija. Viđao sam na hrvatskim sajtovima neki hibrid sa naklepanim našim karakterima ali to nije to.

Marka mi nije bitna samo da ima plitak hod i da je bežična. Ako neko ima savet, dobro bi mi došao.

Sve tastature koje imaju plitak hod se ne mogu smatrati naročito ugodnim za kucanje.

K360 je chiclet tastatura i težište je na portabilnosti i modernom dizajnu, udobnost kucanja je u drugom planu.

Osim K750 možeš da razmotriš i K800, teško ćeš naći bolje tastature u flat kategoriji (shallow typing feel)

Poslednja izmena:
Ček, upravo je K750 blizak ovome što tražim, zar ne? Samo što nije SR verzija. Dakle K750 bi trebalo da ima osećaj kucanja bliži laptopu za razliku od K360 na kome trenutno žongliram. Ovo sam pričitao i u jednom rivjuu.

A interesantno je da su cenu K360 preko noći pojedine prodavnice digle sa 3400 na 5500 dinara! Ja se bio spremao da uzmem u jednoj radnji, kad ono prošlog vikenda za jedan dan, bup 40% veća cena. To mogu da izmisle samo ovi što imaju monopol nad uvozom Lodžiteka u Srbiju. Realno, ovo ne može da vredi 5500. Doduše ima još prodavnica koje su cenu zadržale blizu 4k pa sam tamo uzeo.

Ali kada bi postojala neka kvalitetna sa našim karakterima, to bi bilo dobro.

Meni je uvek bilo neisplativo kupovati nove tastature (obzirom da se kvalitetne izuzetno retko kvare).
U ovom trenutku što se tiče K750 imaš tri polovne na KP, 3500din, 35 i 40 evra.
Ove druge dve su u savršenom stanju, najjeftinija ima malu estetsku grešku, svi troje prodavaca su sa velikim brojem pozitivnih i bez negativnih ocena.
I ja volim yu raspored ali relativno je brzo se naviknuti na sve (pogotovo ako dosta kucaš), staviš srpski raspored u windowsu i navikneš se, nebitno koji je raspored na tastaturi, mozak se brzo adaptira.

Nazad
Vrh Dno