Šta je novo?

Bešumni kuler za Athlon Thunderbird 1.1 GHz

Stvorenje

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2004
Poena
649
Da li uopšte ovog Athlona može da rashladi neki bešuman kuler?

Procesor nije OC. Trenutno hladi Titan ~ 50 °C ali mi smeta buka koju proizvodi. Podmazivanje ventilatora nije opcija koja rešava buku.

Koji kuler predlažete!

Uzmi bilo koji Speeze i resices se muka. Okrecu se na ~2300 o/min i "besumni" su. Prodaje ih neko cini mi se u sobi Hot HW a cena im je ccc 10e

Mozes da koristis i zalman-a 6000 AlCu. Stvarno je besuman. Hladim Athlon-a 1.2 GHz bez problema sa 1450 rpm.

Pozdrav!

Da li može još neki predlog?

Treba mi tiha i jeftina varijanta tako da Zelman otpada jer nije jeftin.

Inače trenutno sam lociran u Budapest.

spire whisperrock 4, speeze raptor cool 1, speeze vultura, tr2-m4 :)

Speeze Vulture Spin

Pronašao sam ovde Spire WisperRock IV i na osnovu onog što sam pročitao na netu (2300 rpm = 21 decibel) mislim da ću verovanto da pazarim ovaj kuler.

Speeze kulere nisam našao po cenovnicima kod lokalnih dilera.

Hvala na odgovrima!

usput, bilo bi dobro da ga ispoliras pre nego sto ga stavis na tih 60W...

Stvorenje je napisao(la):
Da li uopšte ovog Athlona može da rashladi neki bešuman kuler?

Procesor nije OC. Trenutno hladi Titan ~ 50 °C ali mi smeta buka koju proizvodi. Podmazivanje ventilatora nije opcija koja rešava buku.

Koji kuler predlažete!
Takvu "zver" tesko moze da hladi bilo koji kuler besumno. Predlazem vodeno hladjenje. :wall:
P.S. Ako je to skupa varijanta, preporucujem meki veci heatsink (bakarni) bez ventilatora. Buka =0, a za to maksumce to je dovoljno. :party: :smackbum:

spire whisperrock iv ce raditi posao i to veoma dobro.
t-bird 1.1 ima manje od 60w a to je mnogo manje od recimo xp 3000+ (73w) koga isti taj qler hladi kod mene...
samo ga treba ispolirati i evenetualno mu obezbediti jednu dodatnu osmicu da izvlaci topao vazduh iz kucista...

Poslednja izmena:
Slobodno nabavi nesto od ova dva - ako mozes drugi:
Cooler Master DP5-7JD1B, ili
Cooler Master CP5-8JD1F...

Grejanje možeš smanjiti tako što ćeš spustiti voltažu CPU-u. Moj bivši Tbird 1.2 je hteo da radi na 1.4Ghz pri samo 1.65V. Verovatno će i tvoj CPU (pogotovo ako ga ne overklokuješ) raditi uspešno sa nižom voltažom, a samim tim i značajno smanjiti grejanje, a time ti je proširen izbor tihih kulera.

Stabilnost CPU-a u takvim uslovima možeš ispitati sa Prime95.

Nadji neko dobro telo (najjevtinije je SpireFridgeRock) i stavi odozgo 8-icu koju cesh vezati tako da radi na 5v ili 7v. Svidece ti se, veruj mi :d
A kao shto Alexandarreche, obavezno se poigraj sa voltazama!

Da li se voltaže menjaju u BIOS-u ili ...?

Ploča je MSI K7T266 Pro (VIA 266 bez A), alfa ploča koja meni radi bez problema i zakucavanja već više od dve godine.

Najverovatnije uzimam WhisperRock IV.

BTW ovi lokalni prodavci imaju problema sa informisanošću pa poneki zaista izgledaju smešno kada mi ponude neki kuler. :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno