Šta je novo?

BDplayer ili PS3

miamia

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
319
Ovako... :)
Postao sam ( pre ) srecni vlasnik Sony Bravia KDL-40W4000 i imam dilemu - player ( oko 300-400 eura ) ili ( ekvivalent, samo po ceni ) PS3...
Igre me ne zanimaju ( preterano ) i vise me interesuje gledanje BR filmova, DVD filmova ( da vidimo sta se desava sa upscale-om na 1080p itd ).
Vidim dpar drugara se zale na crkavanje lasera na PS3 ( kao jedna od nedoumica i mozda - za PS3 )...
Nisam pametan ( kao sto neka rece u jednoj temi :D ) pa bih vas molio za pomoc, obrazlozenje ili tako nesto.
Hvala unapred
:)

Poslednja izmena:
Pre svega, ljudi će ti reći kako su negde čitali neki test na kome PS3 nije ocenjen kao najbolji što se kvaliteta slike za BD filmove tiče. Ne kažem da nije tako, ali ti kažem da je to poslednja stvar kojoj treba da brineš, jer razlike mogu da budu u 5% maksimum, nikako preko toga...

Što se tiče lasera. Vidi, znam dosta ljudi kojima nije crkao laser na PS3. Ne znam nikoga kome jeste, ali sam čuo primere. To što je tu ti tamo nekom PS3 crkao laser, ne znači da neće crći stanalone BD plejeru. Ono po čemu se standalone BD plejeri i PS3 razlikuju jeste u tome da je laser na PS3 veoma dostupan i lako zamenjiv.

Ako ti treba ohrabrenje da uzmeš PS3 za gledanje filmova, imaš moju podršku. Ja je koristim za to jednako koliko i za igranje. Ali na ovo moram da dodam da je HTPC (ili u prevodu, sklopljen PC sa media programom koji stoji ispod televizora) ipak bolje rešenje - možda i o tome da razmisliš.

Ono na čemu PS3 pobeđuje, jeste multimedija. Na primer slike - PS3 je daleko najbolje parče hardvera na svetu koje služi za pregled fotografija. Ni jedan PC ni sa jednim softverom ne može da mu priđe. Tu je i puštanje muzike - ok, svi plejeri puštaju i muziku, ali ono što drugi ne mogu, a PS3 može, jeste da PS3 vuče preko mreže i media servera muziku sa tvog PCa... recimo (isto je i za slike i za filmove)...

PS3 može i na Net - ok, nije 100% praktično, ali recimo, oćeš da gledaš neki poduži snimak koji ima samo na youtube ili google video... Pomoću PS3, eto ti to na TVu, a to drugi plejeri ne mogu.

Kažeš da nećeš da se igraš, ok... ali vidi ovako, PSN (playstation network) ima gomilu nekih sitnih igara i zezalica, koje možda tebi neće da budu zanimljive, ali ni ne odmet imati par komada u šteku, što za zabavu od 10 minuta... što da se uvale nekoj dečici kako bi bila mirna, dok ti pričaš sa nekim trećim ili obavljaš neke druge poslove....

Mnogo stvari ide u prilog za PS3... čak i ako se ne igraš...

Naklon do zemlje na, pre svega, opsirnom odgovoru/obrazlozenju :)
Tako nekako sam i ja kontao ( pitajuci, jer se do sad nisam interesovao, jednog ( driver :) ) druga-clana.
Ovo, tema, je samo ( da ne budem pogresno shvacen ) smirivanje mojih misli i opredeljenja :)
Jos jednom-pozdrav i puno ti hvala.
:)

Vidi... imaj na umu da je HTPC ipak bolje rešenje i to ja priznajem... Ali PS3 je mnogostruko lakše, lepše i intuitivnije rešenje...

Ako ćeš samo BD da gledaš, onda nema da se razmišljaš - ps3. Ali stvar je u tome što (HT)PC može lepo da pušta mkv... a mkv kontejner ti je osnovni oblik u kome se nalaze ripovi hd filmova po netu.

E sad, ima i fora da i PS3 pušta hd ripove sa sve titlovima (ima već par tema na forumu o tome), ali je stvar, hmmm, komplikovana... dok se ne nareže... ako znaš gde da tražiš, šta da radiš i kako da režeš... Kada narežeš, rezultat je isti kao mkv kontejneri na PC...

Da te ohrabrim, evo ja polako pravim kolekciju tih hd ripova za PS3 sa sve našim titlovima i našao sam solidan broj naslova baš spremnih za PS3... al dok se poskidaju :p

za 200e imaš sony S350 u pixelsu. a što se tiče PS-a ja kontam ovog leta da ga uzmem, najviše zbog ripova i BD-a. od igrica bih možda uzimao samo one koje imaju najveću ocenu (kontam 2-3 godišnje) + bih uzimao preko amazona jer su ponekad i 3x jeftinije. a ripovi ne moraju da se režu, sad ima neki streamer koji preko mreže pušta mkv sa sve titlovima i koliko sam čuo jako dobro, brzo i "elegantno" radi.

Stig'o PS3 i prve impresije su...
...ne da se nisam za**bo, sto nisam uzeo BD Player ( iako ga nisam ni probao :D :D ) nego bih se za**bo da nisam uzeo PS3...:D
Pozdrav i jos jednom puno hvala svima na savetima i nesebicnom angazovanju oko teme

:wave:

edit :

za 200e imaš sony S350 u pixelsu

Sve sam ( i TV i PS ) kupio preko njih i sve pohvale za njih.Iz dva puta su mi doneli i kada su rekli da ce biti na adresi, u minut, bili su.Garancije, papiri-sve.

Poslednja izmena:
@miamia
Kasno videh topic da ti prenesem moja iskustva sa identicnim televizorom i PS3.
Ali, na srecu, vidim da si do slicnih iskustava dosao i sam ;-)
tj. SVE RADI SAVRSENO.
Jos uvek istrazujem podesavanja za pojedine slucajeve ali utisci su sjajni.
Slike, muzika, filmovi a ponekad i igre (sto da ne).... Sve radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno