Šta je novo?

BD čitač/rezač

Pitanje je kada će se vratiti cene na staro.

Pitanje je kada će se vratiti cene na staro.

Cene hard diskova će se polako ali sigurno vratiti na staro negde na jesen ove godine, najkasnije do početka zime. Takve su makar prognoze pojedinih sajtova.Navodno već do juna, WD pogoni će početi ponovo da proizvode hardove punim kapacitetom.

Čuo sam tu informaciju, ali je potrebno baš to, da krene proizvodni program, da se izbacuju novi modeli, nove performanse, standardi..pa će imati smisla i logike da cene padaju.

Ja sam proletos kupio LG BP06LU10 Portable 6x Blu-ray Disc ReWriter http://www.cdrlabs.com/Reviews/lg-bp06lu10-portable-6x-blu-ray-disc-rewriter.html Trebalo mi je da rascistim golemu mkv arhivu, pa sam se upustio u eksperiment na osnovu clanka u cdrlabs. Malo me uplasio dizajn "ala disckman" previse "mrsav", ali se ispostavilo da je uredjaj durabilan i da preko USB 2.0 porta lepo reze 4x BD25 diskove (koje sam tada nasao sa kutijicom oko 250din/kom). Cak mu je dovoljno napajanje laptopa preko USB (iako ima dodatni USB za napajanje ako zatreba). Prijatno iznenadjanje jer reze sve zivo i nije probirljiv, a prenosan je! Nikakvi drajveri ne trebaju, prepozna ga racunar kao Hitachi-LG uredjaj, sto me dodatno ohrabruje u kvalitet proizvoda...cuvam ga, rezem sa njime samo BD i od sada nema problema..50tak diskova...
Inace sam ripnuo par original Bluray filmova sa BD50 na BD25, cisto probe radi, lepo to cita moj standalone BDplayer VISIO, ali ni sa drugim standalone uredjima nije bilo problema....;)...Mogu reci da je razlika BD50 na BD25 vrlo tesko uocljiva, daleko se lakse primeti DVD9 na DVD5 rip...

Video sam taj model , skuplji je kod nas, za razliku od već pomenutog 'best buy' modela..ali mi se svidela ideja portabilnosti, može umesto BD blejera da se iskoristi na novijim televizorima, koji recimo nemaju wifi ili LAN.
Kakva je situacija sa rezanjem BD50 na tom LG modelu?Podržan je, ili nisi probao ?

Video sam taj model , skuplji je kod nas, za razliku od već pomenutog 'best buy' modela..ali mi se svidela ideja portabilnosti, može umesto BD blejera da se iskoristi na novijim televizorima, koji recimo nemaju wifi ili LAN.
Kakva je situacija sa rezanjem BD50 na tom LG modelu?Podržan je, ili nisi probao ?

BD-R: 6x (CAV) 4x (P-CAV) 2x (CLV)
BD-R DL Write Speeds: 6x (CAV) 4x (P-CAV) 2x (CLV)
BD-R LTH Write Speeds: 6x (CAV) 4x (P-CAV) 2x (CLV)
BD-RE Write Speeds: 2x (CLV)

Dakle, reze sve i rewritable, ja sam probao samo obicne BD25, cena mu i dalje ne pada, ali obzirom na mogucnosti, prenosnost, gabarite...ma ubodes ga i reze BD gde god da se nadjes ;)

Ma u redu je sve to, pričitao sam , ali me interesuje da li reže BD50.To nigde nije deklarisano u njegovim karakteristikama.
BD25 da ne reze, pa šta onda reže:D

Ma u redu je sve to, pričitao sam , ali me interesuje da li reže BD50.To nigde nije deklarisano u njegovim karakteristikama.
BD25 da ne reze, pa šta onda reže:D

What's BD-50 & BD-25

A BD-50 is the popular name for a dual layer Blu-ray disc. It can hold approximately 50GB of data. Generally speaking, due to BD-50's large size, 9 hours of HD video and over 23 hours of SD video can fit on a dual layer BD-50. In comparison, a dual layer DVD can hold up to 8.5GB of data and a dual layer HD DVD can hold up to 30GB of data.

Compare to BD-50, BD-25 is a single layer Blu-Ray disc, which can only hold 25 GB of data. And 4.5 hours of HD video and over 12 hours of SD video can fit on a single layer BD-25. The single layer of a common dvd only hold 4.5 GB of data in total.

:D:d

Vrh Dno