Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Google play store mi se stalno pojavljuje u task killeru iako ga stalno ubijam ,kako I da li ga je moguc disable-ati permanentno

Sa Titanium Backup ga prevedes u user apps i onda ga stavis u Greenify. Ali tako ti nece nuditi apdejtove aplikacija nego ces morati svaki put da ulazis u Play Store kada zelis da proveris da li ima nekog apdejta.

E ovako.

Whatsapp ima idi.otski backup koji ne moze da se iskljuci. Ako nemas bitne konverzacije i nisu ti bine, uzmi i obrisi ih sve, jer onda nece imati WA sta da backupuje.

Viber takodje trosi ili brisi ili *** :)

ovo gov.no com.sec.spp.push izbrisi to je samsung push service, a ima i jos samsung ****** tamo, pa ti to isto crpi bateriju. Preko titaniuma

izbrisi pixel phone ili nesto pixel sta imas.

Otidji u settings > date and time > iskljuci auto sync tj da sam podesis zonu i sat, a ne on da odredjuje.

To je to :)

E ovako.

Whatsapp ima idi.otski backup koji ne moze da se iskljuci. Ako nemas bitne konverzacije i nisu ti bine, uzmi i obrisi ih sve, jer onda nece imati WA sta da backupuje.

Viber takodje trosi ili brisi ili *** :)

ovo gov.no com.sec.spp.push izbrisi to je samsung push service, a ima i jos samsung ****** tamo, pa ti to isto crpi bateriju. Preko titaniuma

izbrisi pixel phone ili nesto pixel sta imas.

Otidji u settings > date and time > iskljuci auto sync tj da sam podesis zonu i sat, a ne on da odredjuje.

To je to :)

Ovaj pixel phone mi je dailer :) znaci njega da skinem mnogo trosi?

Hvala

Ne trosi nesto mnogo da kazes sad da jede bateriju, ali ono... Sta fali onom samsungovom? Mislim ja ga koristim isto, sve ima od opcija, pretrazivanje u dialeru sto mi je najbitnije.

Nekako mi je ovaj lepsi i navikao sam na njega...ako netrosi mnogo onda cu da ga ostavim...a kazi mi gde ima spisak sta sve mogu da disablujem od samsung gluposti? znam da sam jednom to nasao na XDA ali sada nema sanse da ga nadjem..

Jaoo majko,zaboravio sam da ukljucim wi fi,a proslo 4h,sto mu sad dodje da se ne vazi,jel tako?
Mora ispocetka??

edit:
jel moram da iskljucim Google Analytics,posto moj telefon nije rutovan?

Poslednja izmena:
Nema veze što nije na wifi-u, ali možda ti wifi pravi problem, al daj da vidimo šta troši.

Ja gasim Google analytics.

Okacicu sutra,istrosicu danas bateriju,pa kada se probudim skidam sa punjaca i ostavljam ga 4h bez diranja. Da bude bas sve kako si napisao. Bice na wifi-ju. Da se ne cimamo sa ovim sto sam sad uradio i sto nisam primetio da nisam stiklirao dve opcije.
Ali ja mislim da nema problema,nego da proverimo samo.

Evo sad ću i preostalo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381663049536.jpg
    uploadfromtaptalk1381663049536.jpg
    60 KB · Pregleda: 145
  • uploadfromtaptalk1381663068029.jpg
    uploadfromtaptalk1381663068029.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 133
Ne tako, ideš na dugme share i onda text dumpfile i to okačiš ovde

Ma znam,preko telefona sam kacio slike,a sad cu i tekst,ustvari evo ga.

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-10-13_131451772.txt
    5.1 KB · Pregleda: 1,049
Ovo je sve ok, mozda da iskljucis onaj backup u settings-u (backup and reset > backup my data), ne mogu da se setim kako se zove na htc-u valjda isto i mozda da iskljucis accounts>google> sync> sync app data

Nešto malo fejs i neki google backup iiii izgleda neka aplikacije je htela da se konektuje pa je i tu bio problem...
I ne znam zašto ti je od nešto više od 4 sata od punjenja wifi upaljen samo 25 minuta...

Evo i mog dumpfile-a ;)

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-10-19_221254565.txt
    17.2 KB · Pregleda: 1,198
Pa ovde nema nista cudno... Koliko imas sync-a, nije ni cudo sto ti je ovoliko skinuo :) Slog me strefio kada sam video da imas dva twitter klijenta, a za ostalo da ne pricam.

Ako bi ovako bilo za jedan dan je manje vise normalno da imas oko sat vremena razlike izmedju awake-a i screen on-a, naravno pod pretpostavkom da ne visis na telefonu nego da ga normalno koristis. Mislim sve zavisi od racunice, ali ovo i nije lose s obzirom da imas ovoliko sync-a.

Lepo je to da se vidi kako neko koristi smartphone, ali to moze biti mac sa dve ostrice. Ako se samo jedan sync zaglupi ode baterija, a da ne pricam za ostalo (mislim sta sve imas)

Prednost i mana androida :) mada mislim da je to generalno za sve sisteme iOS, Android, WP... Dodje jedan los update aplikacije i puf ode baterija. Dok se jos malo ne poradi na android aplikacijama jos cu dugo ja citati vamo dumpfile-ove, bar sto se tice androida. Valjda ce Google nesto uciniti i poostriti pregled aplikacija.

Jedno pitanje: Da li je normalno da mi je memorija non-stop preko 75 % zauzeta, a često to bude i 90 % oa Clean Master traži da se očisti memorija ??? Imam instalirano punooo aplikacija ali 60-65 % od njih još nikada nisam ni pokrenuo, a veliku većinu od njih sam prebacio na SD karticu od 64 GB.

Šta trebam da radim da mi se telefon daleko brže butuje, trenutno mu treba čak 1 minut da se butuje ? Ja mu isključim ručno sve aplikacije i opet prilikom butovanja mi memorija bude puna preko 80 % ? Pomagaj, druže Djilkosh_Ns...

Inače telefon mi je Samsung S4 Active sa Android 4.2.2 sistemom. Nije rootovan niti to planiram jer bih izgubio sve aplikacije(od kojih su barem 15 plaćene).

Kako bi to izgubio plaćene aplikacije?

I memorija i treba da je zauzeta na Androidu.

Pa pamtim koliko mi je telefon BRŽE radio dok sam imao svega 3-4 instalirane aplikacije, a sada kada ih imam oko 100 baš ume da nekad uspori dok pređe sa ekrana na ekran, a to mi baš puno smeta (iskren da budem). Zato mi i treba neko TRAJNO rešenje da mi memorija ne bude zauzeta više od 40-50 %...

Pogresna tema Kosta :) Imas android Q&A temu na forumu, a i vise njih ce se javiti, pa prebaci se tamo.

Da ti odgovorim, pa da ne spamujemo ovde vise oko toga.

Obrisi clean master, ne treba ti. Ne brigaj. Samsung ima dosta bloat-a i zato ti je zauzeto dosta memorije. Root je pozeljan da bi se obrisalo sve to. Naravno ko zna sta imas sve od aplikacija koje su resource hogger-i i koje jedu telefon (sve zahvaljujuci losim developerima). To je to, a nemojte ovde vise da spamujete ako nema veze sa BBS-om.

Ok, izvini, nemoj se ljutiš. :)

A mogu li danas-sutra da postavim log pa da precizno vidiš šta toliko jede bateriju i kako da sve to poboljšam na neki viši nivo ? Jel ovo tvoje uputstvo iz prvog posta još uvek važi ili ima nekih izmena ?

Pa obavljam posao moderatorima, da ne moraju da se cimaju i brisu offtopic, cisto da bi se ljudi lakse snasli u temi. :)

Mozes da postavis nije problem, ja cu ti ocitati sta budem mogao, mada posto je to Samsung voleo bih da je root-ovan telefon, jer neke stvari necu moci da vidim. No ti postavi, pa kasnije ako bude trebalo root odradis i ocitamo sve, taman ces i da se resis bloat-a.

Pa ovde nema nista cudno... Koliko imas sync-a, nije ni cudo sto ti je ovoliko skinuo :) Slog me strefio kada sam video da imas dva twitter klijenta, a za ostalo da ne pricam.

Ja imam 4 twitter aplikacije, ne mogu da se odlucim koja mi se vise svidja, pa ih drzim sve.

Nazad
Vrh Dno