Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Nenene, gtalk service je odgovoran za kompletan push, da npr imaš aosp i ugasiš ceo gtalk service signal gore bi ti bio nonstop siv... Preterali su oni :)
Jel ti radi sad bilo gde push?

Bio si ti u pravu,nije mi push radio uopste,cim sam sve vratio krenule su da pristizu notifikacije.

KOnkretno meni je ukljucena Lokacija u Settings, ali nemam Wakelocka. Nije kod svih tako. Da li je bitna ova stavka "Alarm Wakelock". Negdje sam citao da nema veze nikakve, tek toliko da se zna koja bi aplikacija mogla praviti problem vezano za AlarmManager.

Ne brini se doći će wakelock, sad si ga urekao :D

A nikad se ne zna ovde izgleda. Juce obrisao cache i restartovao i OK. Tako sam procitao na XDA. Prethodno iskljucivao pristup Lokaciji medjutim nije bilo efekta.

Za sad nemam wakelockova,ne diram nista do daljnjeg:)

Rešen problem nakon gašenja location servisa...

Mozes li da proveris meni?

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-08-20_111022857.txt
    18 KB · Pregleda: 1,268
Problem sa fast dormancy i google location. Procitaj prvu stranu, naci ces u sredini dve linije i objasnjenje.

Lokacijski servisi su mi bili iskljuceni.
Sad sam skinuo sa marketa Fast Dormancy for i9300 aplikaciju. Koliko sam shvatio taj FD bi trebalo da iskljucim?

Da, treba da iskljucis...

Inace nisu ti sve lokacije iskljucene, ima na par mesta, jesi sigurno sve iskljucio? Ne bi se pojavljivao wakelock...

Nisam sve iskljucio ali sam u okviru onih lokacijskih podesavanja iskljucio izvestavanja o lokaciji kao i istoriju lokacija.

Poslednja izmena:
nije ti lokacija problem, 2-3min na 4h je zanemarivo.
tebe zezaju ovi kernel wakelockovi a njih ćeš da uhvatiš nikad sem ako nemaš debele živce i gomilu vremena.. ja sam ih imao na s2 i skontao sam da mi ih pravi viber. kako? lepo uradiš factory reset (ja sam i rom menjao :D) i gledaš da li čist tel ima iste te WL, ako nema onda kreneš da vraćaš jednu po jednu app (aj možeš i po 2-3 ako su neke tipa tastatura ili foto editor) i pratiš kad će ponovo da se pojave.

Jel mozes meni da vidis?

Prilozi

• BetterBatteryStats-2013-08-22_182329890.txt
    14.9 KB · Pregleda: 612
Facebook, wifi/ruter ili probaj da iskljucis wifi, pa da vidimo kako ce biti i fast dormancy problem. Još nešto prebaci se na 2G pošto imaš problem sa signalom...

A tu na kraju vidim i viber... Povukao je ne znam kako 1mb u deep sleep-u... To je mnogo...

Wifi ruter je tezak krs, to odmah da kazem, ako moze da bude problem u tome. Tragam za nekim krstenim ruterom. A ovo za facebook i viber ne znam, te dve aplikacije skoro najvise koristim.

Primetio sam da mi 3g mnogo krlja bateriju, znaci sakati bateriju

Viber i Facebook official app su onako fini potrošači.

Ruter ti pravi problem i gledaj da uključiš opciju u wifi podešavanjima na telefonu advanced > keep wifi on during sleep > stavi na never

Gledaj da držiš 2G mode na telefonu i kad si na wifi-u, a kad ti treba brži net onda prebaci na 3G. Uštedećes malo baterije.

Odradio sa to za keep wifi on during sleep.

Au, treba se bas navici na 2g net, navikao da sve ide brzo :)

Nisam ja rekao da se navikneš na 2G kad koristiš net, nego kad ti ne treba... Npr za messenger-e (viber, Hangouts, WhatsApp Facebook chat...) ti ne treba 3G. Meni jedino za surfovanje treba. Tapatalk isto normalno radi na 2G.

Da, u pravu si, evo bas sam izvalio to na brzinu. Lepo tapatalk radi, face isto.

Ja realno skoro ni ne surfujem po netu, eventualno ako mi nesto trazim i to, mada za to mi je komp.

Posto ovde ne vidim nista, moze biti samo signal da je los. Nema nekog divljanja aplikacija. Malo se palio facebook, malo android OS i eto, malo nesto i dovoljno da skine 4%. Hteli su da odu na net, ali posto nisu imali, stali su. Kod lose programiranih aplikacija moze da se desi da ti iscede celu bateriju, jer hoce da idu na net, iako je iskljucen.

Mada ovih tvojih 4% nije pravih, posto ti je bio upaljen ekran minut ipo, dovoljno da skine 1% ostane malo zagrejan telefoni kasnije skine jos ta 3% za 4h. ~99.4% deep sleep je odlicno.

Taj minut je bio dok sam nasao kako da odradim log. :D
Pod baterijom vidim da je na drugom mestu media server (awake oko pola sata). Mislim da on pravi problem ali ne znam sta je uzrok.

Skeniranje media fajlova. Mozda imas ostecenih datoteka.

Nema ga u BBS dump-u :D Citao sam njega :)

Stjepo, mici sa teme, idi grebi nazad GG :p :p :p

Muka mi je vise od media servera. Skoro se pojavio, uradim restart i vrati se u normalu i sad opet. Isto je bilo i na S2.
Kako mogu da utvrdim koji je fajl ostecen?

Media scanner dere bateriju posle boot-a ali to je normalno,ako hocete lepo skenirane slike i muziku..da vam telefon posle ne bi brljavio...kome smeta ima aplikacija koja radi disable ovog servica...mada ja tu nista ne bi dirao ;)...

Vjerovatno slusas muziku (snimljene pjesme) cim mediaserver raste sa procentima :)

Nazad
Vrh Dno