BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Webb

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruke
1,540
Poena
38
sad je sve ok, vratio sve apk i sve radi fulll.. tako da nisam skapirao sta je prvi put bio probblem
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Znaš kako u bbs-u ne postoji vremenski interval u koje doba je je počela baterija da curi... Zato ovako kažem da se napuni telefon i ostavi neko vreme, jer onda znam da ništa nisi ti pokrenuo... Nadam se da razumeš ovaj deo.

Jako mnogo procesa imam u logu i šta mogu da kažem (a ne mogu da kažem da je on radio u pozadini) a to je Google plus da je glavni potrošač ti bio.
 

GiBo2pac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruke
6,057
Poena
0
http://db.tt/ItRPGTCU
mipi link држао телефон 12 минута будним и power manager нешто мало, а нешто се и ТТ2 губио :(
Али ајде Ђилке погледај ипак и ти :D
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Prvi put vidim u životu ovaj mipi link, a susretao sam se sa mnogo wakelock-ova.

Evo citiram chamonix-a

Regarding NFC: I have the same behaviour but not as drammatic as you mentioned it. I remember Frederico Franco saying something about reducing those in one of his kernel's release notes. You may try that one,mipi-link seems indeed to be associated with the camera interface. There has been a known bug and a workaround (related to gtalk) where some connection to the cam was held from boot time. Workaround was to open and close the camera after boot to release that.In how far those are still required is unclear to me.I have mipi-link bothering me sometimes (wakelock time higher that PowerManagement) bus most of the time it is minimal, same for NFC.


Ako je njemu unclear, meni je još više :D

Inače @sven u asksven kaže, da jedino se može rešiti taj wakelock kada je telefon u airplane modu.

TT2 hoće da se tako zabaguje kada si bio u nekoj temi ili počeo da kucas nešto na forumu i pritisnuo si home i zaboravio... On ostane da radi u pozadini i čeka da se ti vratiš. PowerManagerService je normalan wakelock kada se radi nešto ili kada radi u pozadini (čini mi se većina skupljenih wakelock-ova prikazuju se zajedno u tom jednom)
 
Poslednja izmena:

Uros Novakovic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruke
6,763
Poena
0
Znaš kako u bbs-u ne postoji vremenski interval u koje doba je je počela baterija da curi... Zato ovako kažem da se napuni telefon i ostavi neko vreme, jer onda znam da ništa nisi ti pokrenuo... Nadam se da razumeš ovaj deo.

Aha, sad je jasno. Ne uspijevam da uhvatim tih par sati da ga ne koristim, pokusacu veceras pred spavanje da ga napunim, pa da ostavim preko noci.

Sto se tice g+, ugasio sam sinhronizaciju i sve sto je vezano za to.
 

GiBo2pac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruke
6,057
Poena
0
Ма лагано :D
И шта да радим сад?
Кад се већ спомиње gtalk немам ни њега ни hangouts, а ипак се види на bbs-y да је нешто радио. Има ли начина да то некако скроз нестане из телефона? :)
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Aha, sad je jasno. Ne uspijevam da uhvatim tih par sati da ga ne koristim, pokusacu veceras pred spavanje da ga napunim, pa da ostavim preko noci.

Sto se tice g+, ugasio sam sinhronizaciju i sve sto je vezano za to.
Pa izgleda problem nastaje kad ti koristiš telefon i ostaviš ga. Prošli put isto beše tako... Ne znam kako ti tad poludi telefon, ali jedino tako kad je tek skinut sa punjača može da se čita log :)

Ма лагано :D
И шта да радим сад?
Кад се већ спомиње gtalk немам ни њега ни hangouts, а ипак се види на bbs-y да је нешто радио. Има ли начина да то некако скроз нестане из телефона? :)

Šta da radiš? Čekić i udri, neće smeti posle toga da pravi wakelock :D

Sve je to integrisano u google servise i Android i ne može se rešiti tog talk/Hangouts wakelock-a. Bolje je imati ga, nego nemati :) nacitao sam se strana i strana za to, ali i posle toliko godina rešenja nema...

Način da nestane sve iz telefona = airplane mod = 99% Deep Sleep
 
Poslednja izmena:

GiBo2pac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruke
6,057
Poena
0
Е онда нека се троши батерија :p
Да га ставим у airplane mod па да сам недоступан целу ноћ, а можда неко хитно треба да ме добије? ;-)
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,179
Poena
63
Pretpostavljam da vam telefon radi po nekoliko dana bez restarta...restartujte telefon na svaki drugi, treci dan, to zna da pomogne dosta u nekim slucajevima jer se svasta nakupi u OSu za to vreme dok radi pa je potreban jedan reset kako bi ponovo ucitao ono sto mu treba
 

GiBo2pac

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruke
6,057
Poena
0
Pretpostavljam da vam telefon radi po nekoliko dana bez restarta...restartujte telefon na svaki drugi, treci dan, to zna da pomogne dosta u nekim slucajevima jer se svasta nakupi u OSu za to vreme dok radi pa je potreban jedan reset kako bi ponovo ucitao ono sto mu treba

Нисам га рестартовао 96 сати :D
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Pretpostavljam da vam telefon radi po nekoliko dana bez restarta...restartujte telefon na svaki drugi, treci dan, to zna da pomogne dosta u nekim slucajevima jer se svasta nakupi u OSu za to vreme dok radi pa je potreban jedan reset kako bi ponovo ucitao ono sto mu treba

Meni je ovo izuzetno glupo. Iskreno. Ja npr da ne flesujem, ne bi gasio telefon. Izdržao sam jednom na stock ROM-u da ne restartujem skoro 2 meseca, kasnije me smorio i onda flosovah nešto drugo. Eno devojka fura 1800 sati na telefonu. :D
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,179
Poena
63
Nema tu ništa glupo, svaki program ostavlja repove u sistemu, plus nakon updateova se različito ponašaju,desi se da ulete u neki loop..memory manager ne odradi posao kako treba i eto ti wakelock..android kao OS nije savršen niti imun na to..zato je preporučljivo restartovati tel. bar jednom u 5 dana..tako da ne znam šta je tu glupo
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Telefon da bi radio kako treba, treba restartovati... To, to mi je glupo. Kao nekada ni komp što nisam restartovao.

Npr posle restarta mi obavezno ode par procenata baterije, nekima i više...
Android već ima dobar ram management na 4.1.2, ali su ga upropastili na 4.2.2 (da li namerno ili je već 1gb rama malo, to već ne znam) nadam se da će to biti sredjeno u 4.3 ili 5.0
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Pa kod nje nema veze restartovala svaki dan ili kad joj ja dohvatim telefon on laguje, pa laguje :D
 

Webb

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruke
1,540
Poena
38
to ti ko moja sestra... dam joj s3 uzmem ga 3 dana kasnije laguje kao blesav. ex lancer sa sve sljokicama i zilion efekata :( prosto mi zao
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,179
Poena
63
Telefon da bi radio kako treba, treba restartovati... To, to mi je glupo. Kao nekada ni komp što nisam restartovao.

Npr posle restarta mi obavezno ode par procenata baterije, nekima i više...
Android već ima dobar ram management na 4.1.2, ali su ga upropastili na 4.2.2 (da li namerno ili je već 1gb rama malo, to već ne znam) nadam se da će to biti sredjeno u 4.3 ili 5.0

Kompjuter restartujes kako bi zaustavio memory leak od neke aplikacije, kako bi sam racunar izvrsio p.o.s.t. dijagnostiku, kako bi oslobodio ram memoriju od zaostalih procesa i aplikacija i na kraju kad krene da ti se ponasa cudno...iz slicnih razloga restartujes i tel.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Razumem ja tebe sve. Ja samo kazem da bi mogli srediti to konacno, da ne moram svakih par dana da restartujem telefon i da mi se cedi baterija usled startup-a i ostalih gluposti tipa mediaservera koji isisaju bateriju pogotovo ako ima dosta da se skenira.
 

zechs

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poruke
8,179
Poena
63
Pa jbga..to ja ne verujem da ce ikada srediti da radi savrseno..ja bih voleo, ali ne znam kako :D mada jedino da naguraju bateriju visokog kapaciteta da kompenzuju :D
 

Uros Novakovic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruke
6,763
Poena
0
@Djilkos
Opet gms wakelock kad se koristi telefon nakon punjenja. Posto nikako ne mogu da uhvatim 4 sata slobodno da ne koristim tel, juce popodne nakon punjenja nekih sat i po ga nisam koristio i nije bilo nijednog gms wlock-a. Jutros sam napunio ponovo, koristio tel i evo vec sad 60 wlock-ova i ukupno 2h 52 min uz 1h11 min screen on time.

Bbs pokazuje da 6% ide na sat vremena pores tog wlock-a.

Sta da radim?
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Normalno je kad se koristi telefon da se troši baterija. Nema pomoći. Koristiš neki program koji verovatno koristi gms i to je to. Pogledaj na netu za čega je vezan gms i to je to.

Ja znam da gsf nekad pravi problem, ali gms, to sad vidim samo kod tebe...
 

Uros Novakovic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruke
6,763
Poena
0
Ma trazio sam, ali nikako nesto konkretno da nadjem u vezi tog gms-a.... Mislio sam da bi onaj log nakon koriscenja nesto pokazao.
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Kad klikneš na gms izadje ti prozorčić... Tu vidiš šta je radio...

1.) Ako ti se pre nije dešavalo, a od skora ti se dešava onda je nešto do Google-a, a nije od neke aplikacije.

2.) Ako si odradio neki update od neke aplikacije ili instalirao neku novu, mogla bi da pravi ona problem.
 
Poslednja izmena:

Uros Novakovic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruke
6,763
Poena
0
1) i 2) je tacno. Od skora se desava, a i radio sam update i instalirao 2-3 igre nove.

Mislim da sam na tragu da provalim sta je.....
 

Djilkosh_Ns

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruke
26,302
Poena
63
Onda kad utvrdis, budi dobri samarićanin, pa reci sta to pravi problem, jer ono vidiš da se niko ne žali na gms wakelock...
 

Uros Novakovic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruke
6,763
Poena
0
Sumnja je pala na SmartStay opciju. To sam koristio ovih dana dosta jer citam nesto na telefonu, kad sam ga juce i jutros palio/gasio smanjio se ukupan broj wlockova, ali mi se pojavio novi wlock gms.nlp....

Testiracu danas jos malo.

Uopste mi nema neke logike, ali cinjenica je da ugasen SmartStay smanjuje broj wlock-ova za gms servis...
 
Vrh Dno