Šta je novo?

BBA X800XT AIW i Ati Silencer

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Sticajem okolnosti sam došao u posed jedne Ati 9500pro kartice, na žalost pokojne, a na sreću nije me koštala ič' :d

skinuo sam sa nje Ati Silencer (liči mi na HIS-ovu grafiku koja fabrički ima Ati Silencer, ali ne mogu da tvrdim, ne piše ništa na njoj) i isti stavio na moju X800XT.

rezultat je - za dobrih 6-7C niže temperature u leru i dobrih 10+C niža temperatura pod loadom, a od buke starog kulera ni traga. zvuči sjajno za sada, zar ne?

onda mi objasnite kako mi je max OC opao, kao i jedna druga stvar - X800XT prijavljuje 2 temperature - jedna je jezgra, a druga nekog temperaturnog senzora, ova druga me i muči. čemu ova temperatura uopšte služi? dok je prva opala kao što je napred navedeno, druga se popela u leru za 3-4C a pod loadom se i ne sećam kolika je bila, znam da su sad obe na max load-u oko 68C.

inače silencer je pasovao 100%, što me je iznenadilo - počev od razmaka rupa, pa do položaja grafičkog čipa.

zna li neko zašto je OC opao i šta predstavlja ova druga temperatura?

Loša pasta?

Pasta je sigurno dobra - Arctic Silver5. Napisao sam da je temp jezgra opala i to fino, nego me zanima šta je ova druga temp i šta je sa OC?

... ili nije ravnomerno zategnut cooler... Ta druga temp ti je verovatno ambient, tj sekundarni senzor negde na karti ( na momenat sam pomislio da je VRM temp, ali sumnjam da su te karte imale taj senzor)...

Poslednja izmena:
Ambient je sigurno ali mu je opao max OC za core koliko sam ja razumeo?

kuler sam dobro zategao, za ravnomerno ne znam, čini mi se da dobro leži, ali me brine druga stvar - našao sam model na sajtu, to je ustvari VGA Silencer rev.3, koji uopšte nije kompatibilan sa mojom grafom, već sa starijim 9500/9700 modelima, a eto ga, ipak radi :S: verovatno nije ni proban na jačim modelima...

Da ga ne gura tuner? Jle možeš ti to da slikaš?

smetao mu je malo onaj lim sa zadnje strane, savio sam ga, sad uopšte nisu u konatktu... ma šta se ja uopšte nerviram, kad sve radi :d
samo mi čudno za tu temp i OC, inače mogu da ladim j*j* 😀

Nazad
Vrh Dno