Šta je novo?

baze + visual c++

zagortenej

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
619
pisao sam neko programce za rad sa bazom koja je pravljena u Accesu 2000, koristio sam klasu CDaoRecordset i ne mogu da otvorim .mdb fajl napravljen u Accesu 2000 ali moze da se otvori samo iz starijeg tj. accesa 97 jel postoji nacin da se otvori .mdb iz Accesa 2000 koristeci visual c++????

Pogledaj u Control Panel / ODBC drivers koji je default format za Access mdb fajlove. Na istom mestu mozes da ga i promenis.

Problem je u tome sto prvobitna verzija VS-a ne podrzava Access 2000 format, iz prostog razloga sto Access 2000 i njegov novi mdb format nisu postojali u vreme kada se pojavio Visual Studio 6.

Jedno od resenja je da konvertujes tu Access 2000 bazu u stari format i radis sa takvom bazom. Bolje resenje je instalacija najnovijeg Service Pack-a (najnoviji je 5) koji, izmedju ostalog, sadrzi ispravku koja omogucava rad sa Access 2000 bazama. Vise informacija mozes naci na Microsoft-ovom sajtu.

instaliraj apdejt msdao kontrole... mislim da je aktuelna 3.6.

ono sa konvertovanjem baze sam i uradio ali mi je to malo neelegantno. inace gde da nadjem servicepackove za VStudio?

Zavisi koji provider koristis!!!
Za mdb 2000 ti je potreban Microsoft.Jet.OLEDB.4.0.
97 mozes da otvoris i sa 3.5.

zagortenej je napisao(la):
ono sa konvertovanjem baze sam i uradio ali mi je to malo neelegantno. inace gde da nadjem servicepackove za VStudio?

Ako si pretplatnik Sezam-a, mozes ih skinuti iz vise delova u @home sa njihovog servera, a ako nisi, mozes ih download-ovati sa Microsoft-ovog sajta. Pocni od http://msdn.microsoft.com, pa pod downloads za Visual Studio 6 nadji Service Pack-ove. Ako se dobro secam, kompletan SP5 je oko 120-130MB.

Nazad
Vrh Dno