Šta je novo?

Baza za recnik!

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Problem je sledeci. Treba da pravim bazu pojmova od koga bi jednog dana trebao da ispadne recnik. Svaki uneti pojam bi trebao da mogu dodatno da pojasnjavam i po potrebi kasnije dopunjavam novijim objasnjenjem. Znaci neki pojam bi imao jedno a neki vise objasnjenja. Sve bi trebalo da se pretrazuje po vise osnova:glavni pojam, neka kljucna rec, datum unosa i sl.Dali je Access dobro resenje ili mora nesto ozbiljnije.

Da li mora nesto ozbiljnije!? Pa mogao bi da pokusas sa Oracle-om :) Salu na stranu problem koji si opisao je smesan za bilo koji alat za rad sa bazama podataka, pa samim tim i za Access. Ne znam zasto mislis da je Access neozbiljan. Ako znas da ga koristis moze da postane i veoma ozbiljan.

Naravno da ne umem da korisrtim Access inace ne bih postavljao ovakva pocetnicka pitanja!Elem, da li takva Access baza moze da se koristi u okviru drugih programa tog tipa ili je ogranicena samo na Office paket?

Kada sam rekao "Ako znas da ga koristis..." nisam mislio na tebe, nego uopste. Inace, Access dozvoljava koriscenje baza drugih alata, pri cemu podatke mozes da import-ujes u Access-ovu bazu ili da ih koristis direktno iz druge baze (tj. linkujes). Sto se tice koriscenja podataka iz Access-ove baze u drugim alatima, sam Access omogucuje export-ovanje podataka. Ako zelis da podaci ostanu u Access-ovoj bazi a da ih ti obradjujes "spolja", to vec zavisi od samog programa koji koristis. Mada, ne vidim bas (u tvom slucaju) zasto bi to radio kada Access omogucuje veliku manipulaciju podacima, tebi svakako dovoljnu.

Vrh Dno