Šta je novo?

Battletech

[YOUTUBE]JZhuL4NmkOE[/YOUTUBE]

igra li neko betu da prenese utiske?

meni se toliko vracaju secanja na mechcommandera i svrbe me prsti :)

Izašlo sinoć, gledao sam malo strimove ovih dana, deluje odlično.

Battletech je legenda među board igrama...što se tiče ove verzije ko je voleo UFO voleće i ovo ko nije neće..

Ja sam samo otpočeo prvu misiju. Vrlo dobro odrađeno u skladu sa loro-m i prethodnim igrama. MP serveri su pali posle 15 minuta, kao i serveri za registraciju Paradox naloga. Standardno...

Igra "troši" GPU iz nekog razloga dok se ne uključi Vsync.

Glatko radi, ima interesantna character creator sa izborima koji treba da imaju direktno efekta na random događaje i prilike tokom kampanje.

Evo igram i ja, performanse su katastrofa za ovako ružnu igru, GPU kuva kao da teram FurMark.

Upravo sam igrao MP partiju 110 minuta sa 4 max mech-a. Ono što me je šokiralo je da jednostavno pucanje u neprijatelja je gotovo beskorisno osim ako niste direktno iza njega i pucate sa svim oružjem 5 puta za redom, a i tada je pitanje hoćete li mu nešto uništiti pored oklopa.

Bilo koje oružje osim raketa nema svrhu. PPC tek pomalo nešto može.

Igra se svela na to da se "mazimo" laserima i PPC-om dok me njegov jedan medium mech gadja sa 4x Long range missle 28 rundi. Cela tura 4x LRM kad pogodi skoro da obori mech na ledja. Samo još jedan hit sa AC ili PPC i mech pada, pilot dobija povredu, 1/4. I onda sve repeat čitavih dva sata dok svaki pilot nije bio oboren dovoljno puta da pogine.

Kako nije potrošio municiju ne znam, ali gađao me je skoro 30 rundi. Od zabezeknutosti neupotrebljivosti ostalih oružija nisam se ni trudio da nešto promenim nego sam samo testirao efekte oružja, skilove i modifikatore koje ima različit teren na Mech-a.

Glupost veću u životu nisam video...

Poslednja izmena:
Ma meni je odlična, igrao sam kampanju 12 sati juče, oči ispadoše. Ali grafička gori, ni u jednoj igri nisam imao ovakve temperature, bukvalno kao neka sintetika za testiranje, vidim i drugi se žale, nekima spržilo kartu. Kod mene je još uvek u granicama normalnog ali ipak 7-8 stepeni više i dosta bučnije nego što sam ikad video.

Ne znam zašto neki imaju takve probleme, evo sad sam uključio bio senzor da snimi stanje.

Temperatura nije prelazila 70 stepeni sa fanom na 50%. Uključen Vsync, i u control panelu isto, 1440p. Sve opcije za grafiku na max.

u retkim situacijama vsync pomaže. probaj bez vs pa izmonitoriši stanje.

Battletech mi radi bez ikakvih problema iako igram na relativno staroj mašini. Baš je obrnut slučaj: Imao sam jedno vreme problema sa "zahtevnijim" igrama (Xcom2, Fallout 4...) dok je Vsync bio isključen. Uključio sam ga i igre rade bez premca. Jedino mi se ne sviđa loading pre svake misije od oko 30-tak sekundi...

I meni je odlična igra, samo to igram poslednjih dana.
Doduše igram kampanju a ne MP i tek sam sakupio za prvog teškaša, radim dosta misija pa mi nije teško ali video sam da planiraju neke balans promene kao i da limitiraju FPS na 120 (trenutno limitiran na 150 čini mi se, ja sam odmah uključio Vsync da mi se ne zapali GPU :d).

Igram na 1440p ali stvarno izgleda da jede dosta resursa, za ono što prikazuje.
U početku me mnogo nerviralo kako je sve sporo, napadi i čekanje na potez, vidim da su najavili da to sve malo ubrzaju, ja sam odmah sve one leteće kamere isključio ali to nije pomoglo baš.
Ipak, već sam se navikao na tempo, a pomaže i što je muzika sjajna.

Priča mi se dopada, nadam se da će biti nekog velikog obrta (izdaje), mada izgleda da neće :d

Za sada mi se čini da su lepo izbalansirali oružja.
Trenutno mi 3/4 mecha nose po neki LRM tako da je to izgleda preporučljivo (barem u ovom medium segmentu gde sam do sada bio u kampanji).

Svakako neće svima da se sviđa ali ja nemam zamerki na igru, među najboljim KS projektima za mene!

Pročitaj obavezno ovaj guide za combat, ima jako važnih detalja:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1365402907

Takođe, moraš da znaš kako da uništiš mech-a a da dobiješ delove od kojih možeš da sastaviš takvog svog mech-a. To ti je da uništiš obe noge, ili glavu, nikako centar, ili da pilotu zadaš dovoljno rana da ga ubiješ(levi i desni torzo daju ranu, takođe headshot, i svaki knockdown)

Ja još uvek igram samo MP, do ima zaintersovanih, posle će da bude pustara. SP ću za koji mesec kad izbace još 3-4 patcha.

Poslednja izmena:
Koliko sam uspeo da zaključim iz ovih par dana igranja, jeste da bilo koji deo Torsa (CT/LT/RT) vredi 1 mech salvage, ukoliko je neuništen. Dakle ukoliko pokušavaš da uzmeš Mech Salvage na taj način što ćeš povrediti pilota, to se jedino postiže sa Head Shot-ovima ili Knockdown-ovima. Za sada sam video/čitao gomilu "tutorijala" međutim video sam da sadrže neke informacije koje su čiste spekulacije. A zvaničan Wiki još ne postoji.

Za sada sam video/čitao gomilu "tutorijala" međutim video sam da sadrže neke informacije koje su čiste spekulacije. A zvaničan Wiki još ne postoji.

Ovaj što sam ja linkovao je napisano od lika koji je deo razvojnog tima(koji je napravio igru), šampion u igri i bordgame-u, na kome je igra zasnovana. Tako da sve što je on napisao je kako igra funkcioniše. Imaš thread na oficijenom forumu: https://forum.paradoxplaza.com/foru...cks-battletech-tactical-combat-guide.1090224/

Vrh Dno