Šta je novo?

Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Ok. Hvala na obavestenju i u tom slucaju nije ni cudno sto do sada nisam igrao BF jer da jesam onda bih to i znao.

Premotaj na 16:35 i dobices odgovor.

Strafe je moguc samo dok hodas, kao zamenu za run strafe covek koristi "z-dodging"

A ova vrsta redardiranosti mi ne pada na pamet ni u kakvom ludilu? Pa dovoljno je što sam kre.ten i igram se sa 25godina, a sad ću još da lemam miša levo - desno, dok držim SHIFT! Taman posla...

Prije je bilo "default" da se ne koristi miš u FPS-ovima pa šta? Kažeš da si igrao dosta FPS-ova, jesi igrao BF ikad prije, vjerovatno nisi jer da jesi znao bi da nije moguće sprint, a osakatili je nisu u svakom slučaju. Niko nije rekao da je to realna simulacija već da ima neke realistične sitnice kao npr. balistika, kretanje i sl.
A ko je rekao da to moraš da radiš, to je opcija.

Poslednja izmena:
Da spustim loptu. Kul je ova igra za shtekare. To je barem jasno.. Zabravish se na jednom mestu i trudish se da te ne izvale nubovi i tako punish statistiku i svoj e-penis...

Dajem joj shansu josh za koji dan i onda ide na dobosh jer vidim da je hype i dalje postojan tj ljudi se i dalje mega lozhe...

A ova vrsta redardiranosti mi ne pada na pamet ni u kakvom ludilu? Pa dovoljno je što sam kre.ten i igram se sa 25godina, a sad ću još da lemam miša levo - desno, dok držim SHIFT! Taman posla...

:) Hehe, slazem se u potpunosti sa tobom.

Licno, ja se divim tom liku kad uspe da sastavi fokus posle tog "z-dodging-a" a pri tom ne baci :vomit:

Ok sledece pitanje je : Da li smatrate da mi koji nismo na tom ts-u imamo ozbiljne sumnje da se neshto chudno deshava ako sa "druge strane" imamo ekipu koja se izmedju sebe dogovara ko ce gde sta i kako? Nisam primetio da je logovanje na TS sastavni deo ove igre, dok za sve ostale to se mozhe smatrati cheat-om.. Plus ako svi iz istog tima nisu na jednom TS-u onda ostatak takodje ne zna gde bije [ primetio sam da team speak u samoj igri u kucanoj formi apsolutno ne postoji tj niko nishta ne pishe]

Fascinantan je podatak koji si mi dao, znachi na public serveru nashi ljudi igraju na ovaj nachin..Pa kako onda neko kao ja na primer ko je pored svega kompletni nub, da uleti na server i da mu prosto ne bude jasno "kako se neke stvari deshavaju" jer "preko puta" ili kod kuce imam ekipu koja sve vreme prica ko ce gde i sta da radi ??? Znaci nije klanska igra u pitanju vec public ??

Ako je to situacija i sa drugim serverima.. onda zaista fantastichno.. opet podvlachim igrao sam ne toliko dugo ali sam primetio da u pisanoj formi ljudi bukvalno nishta ne pishu ili tek ponekada neshto otkucaju...

@Oki & Zmaj

Kapiram ako niste igrali BC2 puno, ali barem je zmaj igrao BF2.

U BF igrama nema SPRINT+STRAFE, samo skretanje misem u momentima sprinta.

Problem sa tastatuom koji navodite jeste prisutan u mnogim igrama, ali se uglavnom manifestuje uz blokadu kontrola + beep sa MB zvucnika.
Ovde to nije sluicaj.

Odavno se ne igram na PC-u pa sam i zaboravio gde je limit u igri a gde u tastaturi :)

Kul je ova igra za shtekare.
Gresis, COD serijal je stekarski..

Ovde cak nema ni prone, na srecu...

Na 99% servera radi killer cam, tako da znas uvek odakle te je neko ubio.. Sad, ako neko dozvoli da ga taj jedan ubije 4-5 puta sa istog mesta, onda nek brise igru i gurne DVD u microwave.

Druga stvar, my clan ventrilo server je free za sve, svako moze dobiti guest pass ako zatrazi.

@Oki

Squad VOIP (glasovna komunikacija izmedju squad membera bez dodatnog softvera) u BC2 ne radi jos od dana kada je igra izasla, zapravo nekima i radi ali vecini ne radi (95%) pa je vecina igraca prinudjena da koristi Teamspeak, Steam, Ventrilo, Mumble i ostali software za glasovnu komunikaciju.

Teamspeak chat kako ga ti zoves u BC2 je obican spam chat tipa: gg, bg, losers, cheaters, noobs i ostala prozivanja.

Gresis, COD serijal je stekarski..

Nije tacno, i ovo je kao i BF2 i stekanje nema veze sa igrom nego sa vrstom igraca. Ono sto je cinjenica jeste da se " vrste " igraca razlikuju i da su COD ( ili CS isto je ) igraci uglavnom mladje generacije kojima je skor na prvom mestu te takav stav prema igri imaju. Isto kao sto mozes karakterno da vecinu " recon " igraca stavis u jedan kos, tj da im strucnjak za psihologiju napravi " profil " kao sto u filmovima prave " profile ".

Kao drugo, "konzolni port" je samo za ljude koji nisu nikada nista drugo igrali osim Battlefield Karkand 2, u raju 4-nade spama, dolphine dive macroa, i endless medic traina.

hehe Ti bas imas nesto protiv BF2 odnosno izgleda se nisi pronasao ako si uopste i igrao ?
Vec unazad postovima omalovazavas ne samo igri nego i sve BF2 igrace pa mi mogao i da kazes zasto ? Mozda zato sto si dobio priliku u BC2 da se izrazis gde i moja baba moz da ima 5 kill po partiji, dovoljno je da se zasteka na nekom tavanu ili iza nekog " crate-a "
Prilicno stur opis igranja u " full scale war " igri kojoj i dan danas nema premca ;)
Ti kad bi opisivao prvi sex ti bi ga nazvao dosadnim imenom zato sto nisi znao da uzivas u njemu :d

p.s. nisam hteo da ovo prosirim a mogao sam :)

Poslednja izmena:
@vikhiiz i Oki mnogo palamudite oko ove igre i trazite joj dlaku u jajetu,ako vam se nesvidja nemojte da igrate i najbolje je da prodate igru jer ja zakljucujem da takvi ljudi kao sto ste vi prave negativnu atmosferu i svadju po serverima pogotovo gde ima puno nasih ljudi ,stim sto ih prozivate da su Citeri,stekeri,kamperi,baserejperi itd. itd.

Ok sledece pitanje je : Da li smatrate da mi koji nismo na tom ts-u imamo ozbiljne sumnje da se neshto chudno deshava ako sa "druge strane" imamo ekipu koja se izmedju sebe dogovara ko ce gde sta i kako? Nisam primetio da je logovanje na TS sastavni deo ove igre, dok za sve ostale to se mozhe smatrati cheat-om.. Plus ako svi iz istog tima nisu na jednom TS-u onda ostatak takodje ne zna gde bije [ primetio sam da team speak u samoj igri u kucanoj formi apsolutno ne postoji tj niko nishta ne pishe]

Fascinantan je podatak koji si mi dao, znachi na public serveru nashi ljudi igraju na ovaj nachin..Pa kako onda neko kao ja na primer ko je pored svega kompletni nub, da uleti na server i da mu prosto ne bude jasno "kako se neke stvari deshavaju" jer "preko puta" ili kod kuce imam ekipu koja sve vreme prica ko ce gde i sta da radi ??? Znaci nije klanska igra u pitanju vec public ??

Ako je to situacija i sa drugim serverima.. onda zaista fantastichno.. opet podvlachim igrao sam ne toliko dugo ali sam primetio da u pisanoj formi ljudi bukvalno nishta ne pishu ili tek ponekada neshto otkucaju...

Oki,na nasem serveru:1st Serbian BC2 Ranked Server-u
se trudimo da mi koji smo glavni tj. admini(=SJC=) se rasporedimo podjednako sa jedne i sa druge strane.Bas zbog toga da bi bile jednako jake ekipe.
A inace ovaj vid komunikacije se praktikuje i u drugim igrama i takodje na drugim public serverima.Isto tako nije zabranjeno da neki klan koji je povezan sa TS ili Ventrilom dodje na nas server i igra sa jedne strane.
Na =SJC= serveru postoje samo par pravila koja moraju da se postuju a ona su za ogromnu vecinu gejmera izuzetno laka za pridrzavanje ;)

Potpuno se slažem sa Oki-jem. Raj za kampere, snajpere i ostale smarače. Igrao sam na Serbian serveru i šta reći, nema ni reči o podjednakim timovima. 100% sam
Siguran da ima i cheater-a. A šta reći o igri gde nema Prone, jednostavno Katastrofa! Kao u pravom životu da smo retardirani. A najjače je objašnjenje, kaže da se ne bi kampovalo hahahahahahaha a 80% njih snajperi na mapi, paradoks i to žešći. Mogla je daleko bolja igra da bude da su odradili stvari kako valja.

Mozda zato sto si dobio priliku u BC2 da se izrazis gde i moja baba moz da ima 5 kill po partiji, dovoljno je da se zasteka na nekom tavanu ili iza nekog " crate-a "

Za mene je BF - 1942, DesertCombat, i CTF mod u istima.

U BC2 igram sa svim klasama a najvise sa inžinjerom u "drill to face" fazonu.

No u svakom slucaju, public partije su cisto za zaje6anciju, clan war je vec nesto drugo,.. nema losih i neorganizovanih protivnika.

@vikhiiz i Oki mnogo palamudite oko ove igre i trazite joj dlaku u jajetu,ako vam se nesvidja nemojte da igrate i najbolje je da prodate igru jer ja zakljucujem da takvi ljudi kao sto ste vi prave negativnu atmosferu i svadju po serverima pogotovo gde ima puno nasih ljudi ,stim sto ih prozivate da su Citeri,stekeri,kamperi,baserejperi itd. itd.

Ok. Ajmo ovako:
1. Otkud ti to da imam kupljenu igru?
2. Otkud ti to da igram na bilo kakvom serveru?
3. Ko koga proziva?
---------------------
Da si čitao moje postove od početka, znao bi... !
Igram je isključivo SP i zanimalo me je da li je do kompa (HW), do patch-a ili je igra stvarno retardirano napravljena...?
Dobio sam odgovor: retardirano je napravljena - subjektivno mišljenje (može strafe kada čučiš a ne može kad trčiš?! - cool NOT).
Na meni je da li ću je igrati ili ne...

I još nešto... planirao sam sa poslednjim (mojim) postom da prestanem da pričam o retardiranosti u pogledu kretanja, ali ti si me povukao za jezik :)
Ok, sad i zvanično: Neću više pisati o kretanju u ovoj igri, a to da li ću je igrati ili ne (u nastavku), ostaviću za sebe :)

Ja volim kampere , jer se razumem u kucne miseve ! Pa nemam problema !

I ja imam isto misljenje u vezi kampera!Najvise volim kad mu pridjem sledja i zavarim noz u glavu!Od toga mi nema nista sladje,pogotovo ako je 40 i veci level!Ima koji dolaze na jedno te isto mesto i tacno znas gde ce biti!Tim kamperima je najbitnije koliki ce im biti koficijenat K/D!moj nije bas na zavidnom nivou 0,46 ali nikad nisam i necu kampovati !

Kakav crni nož,:lupko:
Repair Tool je zakon. :d

Ha,ha to i nisam probao,ali moracu!:p

Ja ne trazim dlaku u jajetu i ne palamudim vec pokusavam da razumem igru koju relativno od skoro igram i to iskljucivo multiplayer i dao sam novce za nju. Ne pravim ama bas nikakvu negativnu atmosferu i svadju na serverima jer kao sto rekoh nisam ni primetio da ljudi bilo sta pishu. E sada, kada ne pishu nishta a mnogo dobro igraju to meni mozhe da govori upravo ovo shto si posle napisao. Ok sada mi je jasno da je glasovna komunikacija u sustini "a must" da bi se ove igre igrale i kao sto rece covek na predhodnoj strani, potrebno je samo pitati za pass i uleces u tu "govoranciju".

Ja sam navikao da kada igram on line fps-ove [ css, cs, tf2. l4d2] da se komunikacija pored javnog voice chat-a odvija i preko pisanog team chat-a. Sa ovom igrom kao i sa Medal of Honor na primer i te kako nije sluchaj. Zbog toga sam frapiran jer su ovo pobogu PUBLIC serveri a ne clan war-ovi sa striktnim 5vs5 timovima ili 10vs10 [ zaista nisam ulazio dublje u pojam clan war mecheva kada je BC2 u pitanju]

Imam zaista potpuno pravo da dajem kritiku jer sam se zaista izuo za krvave evre i platio igru. Ako to ne uradim ovde, svakako mogu da to uradim na oficijalnom forumu - totalno je nebitno. Nisam zadovoljan, pare ne mogu da povratim ali svakako ili mogu da se naviknem na igru ili kao sto rekoh - prodacu nalog.

No ajde to sada nije toliko bitno koliko bih zeleo da se okrenem drugim postovima tj odgovorima na moja zapazhanja.

|A inace ovaj vid komunikacije se praktikuje i u drugim igrama i takodje na drugim public serverima.Isto tako nije zabranjeno da neki klan koji je povezan sa TS ili Ventrilom dodje na nas server i igra sa jedne strane.|

Ja za ovo prvi put u zhivotu chujem. Gde se praktikuje dolazak "klana" na public server i igra vs svih ostalih slobodnih igracha, pri chemu su oni svi povezani preko ventrillo-a ili mumble-a???? Pa koja je poenta igrati to??? Kako ja i 8 "slichnih meni retarda" koji nemaju ama bash nikakvu komunikaciju mogu da igraju protiv tima koji je taktichki totalno rasporedjen i ima team leader-a ili shta god ?? To u startu nema veze sa mozgom i ako se tako svuda igra ova igra, ja cu je jos veceras staviti u oglas jer mi ne pada na pamet da moram da propisham krv da bih upao u neki klan i da bih igrao ovo "pro".. ja sam zheleo od prvog konektovanja da se razonodim i zabavim a to mi vec par dana ne ide za rukom...

@2saint4u

Kada kazes killer cam meni to iskreno nishta ne znaci jer se opet vracamo na prichu hitbox-a [ nema razgovora o lag-u jer imam odlichan net za igre ] gde ja padam posle prvog metka a chak kada uzmem taj smrdljivi snajp ne mogu da ubijem nekoga iz chak 3 metka, a njega ne vidim odakle me ubio nego ga vidim posle ubistva on nastavlja dalje da se krece..sto znaci da poenta killer cam-a ne postoji.. samo je on "tu negde lokacijski" ali uz 3-4 skoka on je na primer izleteo iz te kucje i dok se ja respawn-ujem on je i haaaaaaj otisao ko zna gde....

I potpisujem da je igra raj za kampere jer nema R od rush-a a promenio sam par servera...sve se svodi na savrshenu masku.. shtek.. 2-3 fraga.. trk da te ukenja dok promenish lokaciju od tipa par metara i onda opet isto...

i da.. ako je sve ovo "ne istina" tj losh ugao vidjanja igre, ne razumem zbog cega pojedinci sebe pronalaze u tome??? znachi da ipak nije totali bullshit ovo shto sam primetio.. zaista ovo sa samom komunikacijom ne mogu ama bash nikako da razumem.. pa shta to znachi.. ako odem na neki nemachki ili engleski ili koji god server i ne uletim u neki mumble ili shta god - pa kako ja da igram onda tu igru??? da igram "sam za sebe" a u sushtini svi "organizovani" i natezhu se dok ja sebe vidim kao "malog cigu koji oce da se ogrebe za frag" ...

:wave:

Poslednja izmena:
Sreca moja sto nisam ovako komplikovan kao neki pojedinci.Meni sve ovo sto si opisao ama bas uopste nesmeta i prilagodjavam se na svaku situaciju :)

zaista ovo sa samom komunikacijom ne mogu ama bash nikako da razumem.. pa shta to znachi.. ako odem na neki nemachki ili engleski ili koji god server i ne uletim u neki mumble ili shta god - pa kako ja da igram onda tu igru??? da igram "sam za sebe" a u sushtini svi "organizovani" i natezhu se dok ja sebe vidim kao "malog cigu koji oce da se ogrebe za frag" ...

Glasovna komunikacija nije " must have " moze se lepo igrati i bez nje AKO NE MISLIS SAMO na frag i tezis nekom zajednickom cilju ali po ovom sto si napisao kontam da si totalno promasio poentu i da si dzabe bacio pare tj nije ovo za tebe

" killer cam " je pravo bogatstvo i govori puno toga no nekom je biblija teg za papir a neko iz nje nauci nesto ... tako ti je i sa ovim

Kako ja i 8 "slichnih meni retarda" koji nemaju ama bash nikakvu komunikaciju mogu da igraju protiv tima koji je taktichki totalno rasporedjen i ima team leader-a ili shta god ?? To u startu nema veze sa mozgom i ako se tako svuda igra ova igra, ja cu je jos veceras staviti u oglas jer mi ne pada na pamet da moram da propisham krv da bih upao u neki klan i da bih igrao ovo "pro".. ja sam zheleo od prvog konektovanja da se razonodim i zabavim a to mi vec par dana ne ide za rukom...

Ovo ne vredi ni komentarisati ...

Kazi mi igras li ti neki basket, fudbal ? neku drustvenu igru, recimo tablic ... pa razmisli da bi pobedio morate li da progovorite ijednu ili je dovoljno da svako odradi svoj deo posla ??

Poslednja izmena:
Ja sam navikao da kada igram on line fps-ove [ css, cs, tf2. l4d2] da se komunikacija pored javnog voice chat-a odvija i preko pisanog team chat-a.
Pa i odvija se, ja igram na nekim relativno istim serverima i dosta ima team chatovanja i squad. Otkud znaš ako nisi u njihovom squadu da oni koriste Vent ili TS, ima i servera (i to dosta puno) na kojima je to misaona imenica, a komunikacija se odvija i preko Q(doduše dosta uprošćenog u odnosu na commo-rose u BF2) kada rekneš saigraču da ti dadne ammo, medikit, da ti repairuje tenk i slično.
Ja za ovo prvi put u zhivotu chujem. Gde se praktikuje dolazak "klana" na public server i igra vs svih ostalih slobodnih igracha, pri chemu su oni svi povezani preko ventrillo-a ili mumble-a????
Obično ne dolazi čitav klan (pogotovo ako ima dosta igrača) već dio njih, i sad se postavlja pitanje: Zašto bi igrao u squadu sa nekim nepoznatim ako imam priliku da igram sa nekim koga znam ili koga vidim da zna moj jezik da mogu chatovati normalno. Znači po tebi sad kada bi na server otišli ja i još npr. 4 clanmatesa sad svi trebamo da se podijelimo u suprotne ekipe da ne bi igrali zajedno. Mnogo mi se puta desilo da dok igram na nekom random serveru da upadnem u odličan tim i da svi znaju igrati i da se pobjede nižu jedna za drugom.
jer mi ne pada na pamet da moram da propisham krv da bih upao u neki klan i da bih igrao ovo "pro"
A ko kaže da to moraš da uradiš? Ima mnogo klanova koji traže dobru timsku igru, redovne dolaske na forum i sl. ne traže da kako ti kažeš "propishash krv".
Kada kazes killer cam meni to iskreno nishta ne znaci jer se opet vracamo na prichu hitbox-a [ nema razgovora o lag-u jer imam odlichan net za igre ] gde ja padam posle prvog metka a chak kada uzmem taj smrdljivi snajp ne mogu da ubijem nekoga iz chak 3 metka, a njega ne vidim odakle me ubio nego ga vidim posle ubistva on nastavlja dalje da se krece..sto znaci da poenta killer cam-a ne postoji.
PRoblem sa hitboxom postoji, obično čitavom serveru laguje (ili igraču ako ima visok ping) a ne random pojedincu, a to što ne možeš pogoditi čovjeka to možda zavisi od tebe i tvoga "skilla"ž
potpisujem da je igra raj za kampere jer nema R od rush-a a promenio sam par servera...sve se svodi na savrshenu masku.. shtek.. 2-3 fraga.. trk da te ukenja dok promenish lokaciju od tipa par metara i onda opet isto...
To zavisi od servera, to što neko igra tako ne znači da svi igraju tako.
da.. ako je sve ovo "ne istina" tj losh ugao vidjanja igre, ne razumem zbog cega pojedinci sebe pronalaze u tome??? znachi da ipak nije totali bullshit ovo shto sam primetio.. zaista ovo sa samom komunikacijom ne mogu ama bash nikako da razumem.. pa shta to znachi.. ako odem na neki nemachki ili engleski ili koji god server i ne uletim u neki mumble ili shta god - pa kako ja da igram onda tu igru??? da igram "sam za sebe" a u sushtini svi "organizovani" i natezhu se dok ja sebe vidim kao "malog cigu koji oce da se ogrebe za frag" ...
A ti fino napišeš na team chatu pa ako se niko ne javlja promjeniš server, kad nađeš dobar dodaš ga u favorite i eto.

Ma retardirana je igra u pojedinim stvarima. Negde nema ni mape, ni nišana, ma ništa. Respawn i odmah te zvekne kampercina. Drugo, kill cam retardiraniji nisam video i zivotu od ovog. SVe u svemu, igra koja nezaslužuje naziv nastavka BF2.

ma lol bre kozomar sta pricas bre covece da li ti mene zajeebavash??? jel tebi jasno da killer cam upravo gubi smisao kada sam ti rekao da mene ubija lik iz kuce..nastavlja da se krece izlazi iz kuce ulazi neki vehicle i on je caooooo on vise ne da nije tu nego nema smisla "pokazivati" to uopshte.. znachi poenta je - iskljuciti killer cam jer upravo pravi totalni zbun. a sve to kazem samo zato sto nemash instant respawn nego ces se "stvoriti" posle dosta sekundi..a ko pametno igra sigurno ne stoji na istom mestu posle kill-a duze od - kill-a...

ok "bacio sam pare" ali srecom nisu neke da bih sada bash upao u neki ludilo bedak...uvek mozhe da se desi trampa za neshto drugo :d

a sad dzoks-u da odgovorim i ne bih se duzhe zadrzhavao

moje prvo i osnovno pitanje je - zasto bi uopshte bio deo nekog klana? tj ispada da je to preduslov ove igre jer vidim SVI su u nekom od klanova. kada sam rekao "propishash krv" upravo tu mislim na besomichno ulazhenje u dubinu cele priche a ne razonodu kao shto je css, l4d 1 ili 2 ili tf2 ili bilo koji on line fps koji sam igrao gde takodje imash clanove.. pre svega kada uletish u neki random server bilo koje ove igre ona mozhe imati "timskog duha" [ do duseh left 4 dead je 101% timska ] a i ne mora.. ovde se stiche utisak da "i ne mora" ali ako nisi u timskoj igri - gubish kako god okrenesh jer od fragovanja nema ni f...

sto se tice pogadjanja coveka ja opet kazem da ga 3 puta pogodim a on ne padne.. to moze a i ne mora da ima veze sa skill-om vec sa onim videom koji je okachi neko na predhodnim stranama.. vidim kako ga pogadjam a on ne pada, pogotovo ne zhelim da plasiram prichu da sam skiller jer naravno da to nisam, ali ako pogodim nekoga 3 puta snajpom i on se izvuche i zabode mi HS iz prvog - to mi je chudno.

Poslednja izmena:
@ Oki

Mislim da sam shvatio sta si hteo da kazes kada si rekao "teamspeak chat"

U prethodnim BF naslovima na primer 1942 ulogu automatizovanog chata su imali F1-F8 tasteri primer >>>ovde<<< kombinacijom tih tastera na primer F3+F3 u generalnom chatu se ispise "enemy tank spotted" i ti "blinkas" na mini mapi.

u BF2 je tu je ulogu imao commo rose, primer >>>ovde<<< od toga:
komandir je imao takticki commo rose na taster T i redovni commo rose na taster Q
squad leader je imao je imao takticki commo rose na taster T i redovni commo rose na taster Q
Obican vojnik je imao je imao takticki commo rose na taster T i redovni commo rose na taster Q
Takticki commo rose je razlicit za komandira, squad leader-a i squad member-a dok je redovni commo rose bio za sve isti.
Pa na primer ako pritisnes Q i misem navedes do "need ammo" a zatim kliknes levim klikom u generalnom chatu se ispise "requesting ammunition" i "blinkas" na mini mapi.

Pored toga BF2 je imao squad VOIP kanal koji si mogao da koristis za glasovnu komunikaciju unutar squad-a bez dodatnog softvera tipa TS, Ventrilo itd.
Ukoliko igras ulogu squad leader-a onda je tvoj VOIP kanal prosiren za jos jedan kanal za komunikaciju sa komandirom, pa prtiskom na taster B pricas sa memberima a pritiskom na taster V pricas sa komandirom.
Ako bas volis da kucas onda
L taster=say squad
K taster=say team
J taster=say all

Generalno kao public igrac i bez klana mogao si sasvim lepo i brzo da komuniciras sa ostatkom tima bez kucanja.

U Bad Company 2 je sve to uprosceno, ako hoces municiju onda moras da "nanisanis" na assault igraca (pojavice se ikonica iznad njega) i pritisnes taster Q, tada ce tvoj vojnik povikati "need ammo!" ako ti treba doktor onda ga trazi i nisani na njega i pritisni Q dok ne cujes da se tvoj vojnik dere u sav glas "medic!"
Taj tekst se ne pojavljuje u generalnom chat-u ali ti "blinkas" na mapi.
squad VOIP kao sto sam rekao ne radi za 95% igraca pa je vecina igraca primorana da koristi neki drugi softver za komunikaciju, ali to tebi kao public igracu ne pomaze nista.

Ako bas volis da kucas onda
L taster=say squad
K taster=say team
J taster=say all

Izvinjavam se za ovaj duzi i detaljan post, to vecina BF igraca zna ali mi se cini da si nov u BF-u pa sam zato napisao u detalje.

I moj potpis ide na to da je igra kamperski orijentisana iako nema prone, i vrlo je glupo sto si izbacili prone i koriste ga kao izgovor da ce biti manje kampera.
U BC2 ima toliko kampera da ja kao BF veteran ne pamtim toliku kolicinu kampera.

EDIT:
@Thierry Henry

To sto nema mape i nisana na pojedinim serverima to znaci da si upao na HARDCORE server i gde je jedan metak dovoljan da pogines.

Poslednja izmena:
Ma retardirana je igra u pojedinim stvarima. Negde nema ni mape, ni nišana, ma ništa. Respawn i odmah te zvekne kampercina. Drugo, kill cam retardiraniji nisam video i zivotu od ovog. SVe u svemu, igra koja nezaslužuje naziv nastavka BF2.

Što će reći da si otišao na hardcore server, imaš opciju da izabereš da li ćeš igrati na takvim serverima...

Kada kazes killer cam meni to iskreno nishta ne znaci jer se opet vracamo na prichu hitbox-a [ nema razgovora o lag-u jer imam odlichan net za igre ] gde ja padam posle prvog metka a chak kada uzmem taj smrdljivi snajp ne mogu da ubijem nekoga iz chak 3 metka, a njega ne vidim odakle me ubio nego ga vidim posle ubistva on nastavlja dalje da se krece.

Treba znati da metak od snajp-a na većim udaljenostima putuje određeno vreme i propada, bilo je priče da će ovo uprostiti, ali ne znam da li su, pošto nisam dugao igrao BC2. Bitno je i to da nemaju svi snajp-ovi isti dmg, pa za ove slabije mora biti hs, pogotovo ako je velika udaljenost.

U ovoj igri je najbitnija dobra komunikacija sa tvojim squad-om i sve se svodi na to. Ako njih trojica znaju tvoj posao, još kao ste na ts-u, sve će biti lako. Ali ako upadneš u sqaud gde dvojica snajperišu, a treći se gubi po mapi, od toga ništa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno