Šta je novo?

Battlefield 3

Šuraku sastavljam 2600k, Asus Sabertooth p67, Sapphire 6970 2gia mem, Antec Kuhler 920, Kingston 1600 8Gb i sve ovo u Thermaltake Lvl10. Jedva čekam da vidim min/max fps na ovoj konfiguraciji.

imao sam i ja grozan k/d u bc2,ali sam se popravio.
u bf3 mi je isto los,ali popravice se,ceka se ram memorija

kako mislis 'kad naucis da igras resetujes skor'? mislis samim igranjem? :) sad mi je kd ratio 0.7, to je bas jadno... jos su serveri pun chitera... a sto je najgore od svega nema opcije spectators... to bi bilo dobro iz dva razloga: 1. da provalis da li je neko chitercina, 2. da naucis da igras gledajuci dobre kako igraju...
zato je spectators opcija super u kaunteru... a i lepo je sto mozes da resetujes kd ratio :D

Da, igranjem sam mislio, ne može drugačije. Skor sam popravio samo boljom igrom (doduše i zato što sam otključao F2000 :D). Nisam igrao BFBC2, jako malo BF2 tako da mi ovo dodje kao prvo ozbiljno igranje

Ja igram BF3 od 24.10. odnosno kad se pojavio u Koreji, i od tada sam naleteo na samo 2 citera, koja su naravno banovana u istoj rundi. To sto ti ne znas da igras i vrsis pritisak sam sebi da imas sto veci K/D ne znaci da su ostali chiteri, pogotovu sto i sam kazes da ti je ovo prvi BF do sada.

Ja do sada nisam vidio ni jednog čitera, bar ga ja nisam prepoznao iako je možda bio. Tako da u odnosu na CS ovo je divota jedna :)

Da li postoje neki cheat-ovi da smanje recoil? Koristim i ja prigusivac na nekim puskama ali na ovim PC Top 10 kompilacijama puske 'cimaju' kao u COD-u..

Šuraku sastavljam 2600k, Asus Sabertooth p67, Sapphire 6970 2gia mem, Antec Kuhler 920, Kingston 1600 8Gb i sve ovo u Thermaltake Lvl10. Jedva čekam da vidim min/max fps na ovoj konfiguraciji.

Ja uzimam slično...samo malo jače :D

Sledeće nedelje bi rtebalo da kompletiram šta sam sve zamislio, pa postavljam slike sa FPS Ultra setovanjem...

Da li postoje neki cheat-ovi da smanje recoil? Koristim i ja prigusivac na nekim puskama ali na ovim PC Top 10 kompilacijama puske 'cimaju' kao u COD-u..
Pročitaj pažljivo šta zapravo dobijaš sa prigušivačem a šta gubiš. Recoil je stvar na koju se igrač navikne ili ne. Čitera ima na žalost. Lično sam video na serveru kako lik prži sa nekim wall hackom i aim botom. Neverovatni headovi sa M249 itd. I jedan pripadnik mog klana, sada već bivši je pljunuo izvesnu količinu novčanica za cheat paket. Na žalost punkbuster za sada ne detektuje cheatove bar ne one koji se plaćaju.
KDR nije merilo pravog skila niti kakav ste timski igrač. Ali nekako bezveze izgleda kada je manji od 2 :d

*******o je kada uletis u igru sa mesec dana zakasnjenja, kao sto se meni desilo. U pocetku ne mozes da povezes 2 ubistva a da te pri tom ne ubiju. Kasnije polako stvari pocnu da dolaze na svoje mesto.

upravo tako... sad sam vec ok... na pocetku je bilo bas gadno... bas sam se ocecao kao topovsko meso :)

Pročitaj pažljivo šta zapravo dobijaš sa prigušivačem a šta gubiš. Recoil je stvar na koju se igrač navikne ili ne. Čitera ima na žalost. Lično sam video na serveru kako lik prži sa nekim wall hackom i aim botom. Neverovatni headovi sa M249 itd. I jedan pripadnik mog klana, sada već bivši je pljunuo izvesnu količinu novčanica za cheat paket. Na žalost punkbuster za sada ne detektuje cheatove bar ne one koji se plaćaju.
KDR nije merilo pravog skila niti kakav ste timski igrač. Ali nekako bezveze izgleda kada je manji od 2 :d

jeste, pogotovo bezveze izgleda kad ti je kd ratio 0.7... al sad budzim poene ozivljavajuci i lececi... dok ne otljucam bolja oruzja :)

Ovde je najveca poenta u timskom igranju,ali dzabe je to kada nas nekoliko jurisa na zastave,a ostatak cuci u nekom grmu i ceka hoce li neko naici!Onda se sam sebi divi kako on dobro igra i ima K/D ratio 2.00!Malopre u jednoj partiji,gde god da se okrenem u mom timu sve snajper do snajpera,a nas cetvorica ginemo ko budale i nesto tu kao pokusavamo da uradimo,ali dzabe!Momentalno sam izasao iz partije,j... takvo igranje!

Ja spojim 3 mvp-a malopre a protivnici nas upropaste sa 180 ticketa viska u conquest assault, kakvih sve de*ila ima..

jebte sta je ovo na svakom serveru bar po jedan cheater... ovo je neigrivo, igram i puskam cigaru lol

Ja stvano ne znam sto je ovoj igri, sve stavim na ultra (senke na medium kao i AA off) sve ostalo do kraja i imam 30-40fps, i bas je igrivo tj. nema seckanja jedno kad sam u tenku iz nekog razloga :S

E sad je fora da kad stavim sve na low dobijem samo 5-6fps vise sto mi smesno :S mislim wtf.

Ja uzimam slično...samo malo jače :D

Sledeće nedelje bi rtebalo da kompletiram šta sam sve zamislio, pa postavljam slike sa FPS Ultra setovanjem...

Malo jače detalji? Njemu fali grafika koja dolazi sutra. Idle temp na Kuhleru 28c, znači nekih 5-7c bolji od mladjeg buraza 620. Ventovi Turbine Cooler Master na 800 RPM. Kakvo je ovo kućište brukaaaa:)))

Ja stvano ne znam sto je ovoj igri, sve stavim na ultra (senke na medium kao i AA off) sve ostalo do kraja i imam 30-40fps, i bas je igrivo tj. nema seckanja jedno kad sam u tenku iz nekog razloga :S

E sad je fora da kad stavim sve na low dobijem samo 5-6fps vise sto mi smesno :S mislim wtf.

Dve stvari koje najvise uticu na FPS u BF3 (ne racunajuci rezoluciju) su AA i SSAO/HBAO, sve ostalo skida po 1-2 fps-a. Cak i maksimalan post-AA skine svega 3-4 fps-a. Tako da ti se ponasa kako treba, ako ne palis AA niti AO.

Poslednja izmena:
PB počeo da me izbacuje posle 4-5 minuta igre. ´Bem ti sranye

Ljudi nemojte da se lazemo!
Znaci sve sto je ispod GTX580 nemoze na ultra.Cak ja sa mojom konfiguracijom i Full HD rezolucijom sam morao da smanjim AA 2x i AA Post na medium da mi FPS nebi spadao ispod 50,kad sve odkacim do kraja FPS spada i do 39 sto je za mene licno ne igrivo,slika se muti i secka,znaci morao sam da smanjim te dve stvari da bi igra radila tecno.
Citam ovde dosta da neki igraju sa 5850 ili 560 Ti pa cak i sa jadnom 5770 na ultra i otvoreno kazem da lazu i stim zbunjuju druge koji imaju iste kartice i cude se kako ovaj moze na ultra a ja ne.
Isto se cudim kako neko moze da igra sa 30-40 FPS-a.... to bi za mene bilo totalno neigrivo u MP.
Ah da zaboravi da napomenem da kad se stavi sve na ultra memorija kartice ode i do 1450 MB tako da sve kartice ispod 1,5 GB NEMOGU na ultra.
Jos jedna bitna stvar koju sam primetio je da dok igram potrosnja ram memorije je 6GB tako da ko hoce sve na ultra a ima samo 4GB rama to NE MOZE,ustvari sve moze ali sa uzasnim padovima FPS-a i mutnom slikom.

Poslednja izmena:
hehe ja do colonel star 2 dodjoh sa 30fps :D koliko bi mogao da ocekujem dobitak na fps ako mojoj konfiguraciji zamenio grafiku sa 6850 ili 6870?

Znaci sve sto je ispod GTX580 nemoze na ultra.Cak ja sa mojom konfiguracijom i Full HD rezolucijom sam morao da smanjim AA 2x i AA Post na medium da mi FPS nebi spadao ispod 50,kad sve odkacim do kraja FPS spada i do 39 sto je za mene licno ne igrivo,slika se muti i secka,znaci morao sam da smanjim te dve stvari da bi igra radila tecno.
Citam ovde dosta da neki igraju sa 5850 ili 560 Ti pa cak i sa jadnom 5770 na ultra i otvoreno kazem da lazu i stim zbunjuju druge koji imaju iste kartice i cude se kako ovaj moze na ultra a ja ne.
Isto se cudim kako neko moze da igra sa 30-40 FPS-a.... to bi za mene bilo totalno neigrivo u MP.

Ne znam zasto si spustao post-AA kad ti od Low do Max skine jedva 2 FPS-a (od 60fps, tj. manje od 5%). Ako ne verujes meni, valjda ces verovati zelenima:

http://www.geforce.com/Optimize/Guides/battlefield-3-tweak-guide

Ja licno ne igram na visokim podesavanjima posto samo odmazu u MP-u, ali i sam mozes da se uveris da se moze igrati sa Custom podesavanjima koja su kao i Ultra ali bez AA i Ambient Occlusion (a ti si to i sam smanjio). Samo sto ne vidim svrhu takvih podesavanja posto malo uticu na sliku overall.

Ja igram sad samo na jednoj 5850 iako sam igrao i na dve u cross i to na tri monitora u rezoluciji 5040x1050 i fps nije padao ispod 30 na serverima od 32 igraca na cini mi se medium podesavanjima a sirina slike na 90... U cross kad su bile dve grafe od kojih jedna samo na x4 pci-e mogao sam na high i na manjim serverima ultra... Ne znam da li mi fraps dobro pokazuje fps ali sve iznad 30 igram lagano ;)

Nadam se da nisam baš mnogo zalutao ovde s obzirom da se uglavnom odvija polemika na temu online mode igranja, mene zapravo interesuje nešto vezano za offline. Čitava single player kampanja je prepuna raznoraznih bagova, uglavnom onih kada prilikom ponovnog učitavanja checkpointa (kada me ubiju) ne vidim ni protivnike ni oružje u svojim rukama.. A bug koji me je sprečio da predjem igru do kraja je onaj u misiji night shift kada treba da skinem lika koji puca sa džipa mitraljezom, (ono technical, take him out quickly) a ja njega uopšte ne vidim, mitraljez sam puca! Molim za popmoć ako uopšte postoji!

@Versus
Post AA sam smanjio jer ako ga stavim na high to jede FPS cak i vise od 2 a to kad iskljucim skroz vidim i te kako razliku jer tad linije nisu toliko ispeglane,zato sam to stavio na medium i AA 2x,AF 16x sve na ultra plus HBAO on.
To mi je optimalno podesavanje sto se tice slike i FPS-a i igra ide kao podmazana bez ikakvih padova FPS-a ;)

Primetio sam isto da su B2K mape malo zahtevnije od ostalih pogotovo ona Gulf of Oman,tu cak moram skroz da iskljucim AA kao i post AA da mi FPS nebi spadao ispod 50.

Poslednja izmena:
Ah da zaboravi da napomenem da kad se stavi sve na ultra memorija kartice ode i do 1450 MB tako da sve kartice ispod 1,5 GB NEMOGU na ultra.
Jos jedna bitna stvar koju sam primetio je da dok igram potrosnja ram memorije je 6GB tako da ko hoce sve na ultra a ima samo 4GB rama to NE MOZE,ustvari sve moze ali sa uzasnim padovima FPS-a i mutnom slikom.

Potpisujem za ovo.

Na GTX480@900Mhz može da se igra na ultra, ali u SP pri nekih 40-50 FPS-a, dok u multiju (koji samo i igram) mora da se ide na high kako bi se FPS držao na 50+
Nije problem da FPS u nezahtevnim scenama bude oko 50 i na 5850 ali onda kada je najpotrebnije, kada krene rokanje, eksplozije i sl ima da secka u PM. Poenta je da igra glatko ide u svim situacijama (prevedeno: 50-60 FPS konstantno), jer je u pucačinama to razlika između ubistva i smrti.

Realno gledano najveći problem u igri je uočavanje neprijatelja pored svog onog silnog šareniša, žbunja, sunca koje piči u oči i sličnih gluposti. Što na većim detaljima igraš to je igra lepša, a samim tim se teže uočavaju neprijatelji. Kada se na to dodaju kojekakvi nišani tek onda je *******a akvizicija meta.

Zbog toga sam počeo da igram sa jurišnim puškama samo sa osnovnim "Iron" nišanom i mogu reći da mi se skor značajno poboljšao. U prevodu perem samo tako. Naravno igra se samo HC mod. :)

Sad ispade da bez 1000e nema igranja,cccc,sta ti je tehnologija, ma sa mojom masinom ni tetris ne mogu da igram vise,nemam dovoljno fps-a, stalno me ubijaju kockice

sa tom konfom ne mozes ni sokobana da isteras u 30+ FPS :D

Inace ja uglavnom igram metro mapu, 64 igraca, sa X4 980 na 4.0 GHz i GTX 570 na 900/2200, sve na high, AA iskljucen, i fps mi je 60-70... mada cini mi se da ponekad padne ispod 50, 60 kad su mape na otvorenom u pitanju...

Poslednja izmena:
Koja bi karta gurala na ultra onda u 1680 ? :)

Nazad
Vrh Dno