Šta je novo?

Battlefield 2

A1200

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Ljudi kakav BIA i bakrachi, DICE uskoro pushta:

B A T T L E F I E L D II :banana: :guitar:

Preview: http://www.northernbrigade.com/bf2.php

set1_full8.jpg

set1_full1.jpg

Battlefield 2 ce biti haos, mada je smor sto su zaracene strane Ameri i uboge mesavine Avganistanaca i Iracana

uf, trebalo bi da bude poprilicno razlicit u odnosu na DesertCombat, glavna fora ce biti organizacija timova po squad-ovima, sa commander-om kao vrhovnim vodjom, organizatorom igre, on navodi artiljeriju, shalje medic pack-ove, inzenjeriju i sl. gde treba, ima vise na multiplay-u o tome, da citiram MAPEta:

BF2 gameplay

SQUAD
Broji maksimalno 6 ljudi + squad leader (dakle 7).
Unutar squada clanovi mogu da komuniciraju VOIPom (voice over IP), dakle pomocu mikrofona i slusalica. Koristi se jedan taster kojim se aktivira voice audio (npr. na T ukljucujete mikrofon).
Squad leader je jedini u squadu koji cuje Almighty Commandera (OvComm), ili kako ga neki zovu Generala (mada koliko sam ja otkrio u literaturi, najveci cin do kog moze da se dodje u BF2 je narednik?). Squad leader moze da izdaje jednostavne zadatke za squad, da klikne sta treba da se napadne, na primer, i onda se to vidi u vidnom polju svakog u squadu. E sad, kako je to reseno, to jos nije 100% jasno. Prica je (vidi se i na screenshotovima) da recimo priblizavanjem cilju zadatka (recimo napad na neku zastavicu) clanovi squada mogu da vide na tom mestu crvenu dimnu bombu, pa tako lako vide sta treba da se radi.
/
Prljavi je izneo interesantno vidjenje ovog, naizgled, leeepog resenja (znaci nema HUDa):
- ako protivnik moze da vidi crveni dim, bice mu jasno gde je squad krenuo, pa to onda nijedan squad leader ne bi koristio.
- ako protivnik ne vidi dim, a friendly igraci vide, dolazi se u situaciju da neki protivnik moze (nesvesno) da se krije u dimu, i da upucava one kojima dim smeta da ga vide!
/
Valjda ce dim biti tanan... proziran do aja.

Squad leader ce biti mobilni spawn za clanove svog squada!
Zbog ovoga sam i napisao poruku. Razmislio sam malo o tome, i moram da vam kazem da mislim da je to fenomenomenalna stvar.
Znam da Vlasta nije mentol kad misli da ce to upropastiti igru, jer cim imas vise od dva pokretna mobilna spawna na mapi - sve postaje haoticno, i protivnik moze napadati sa svih strana na sve pozicije... Dovoljno samo da se SL provuce neopazeno u kucu pored zastavice, i kad se 6 ljudi spawnuje, zastavica ce pasti za 2 sekunde! Dzaba dobra odbrana. (ovo zaista jeste problem)
Pa ipak, mislim da to nece biti bas tako lose. Squad leader nije "rupa" u BF:Vu, vec je osoba koja lako moze da zagine. Zatim, u BF:Vu iz mob.spawna izadje hiljadu ljudi, ovde mogu samo clanovi squada, znaci max 6...
Razlog zbog koga sam ja u vezi ovoga je sto BF prestaje da bude raspad sistema, i cela igra pocinje da se svodi na timsku ili jos bolje receno SQUADSKU igru. Naime, dovoljno je da su u igri 4 coveka koji imaju smisla za teamplay, da jedan bude ov.comm., ostali squad leaderi, i ostalih 28 FFA NNM igraca ce hteli-ne-hteli igrati po nekom planu.
Zasto?

Zato sto u proseku ljudi ginu... recimo na svakih 2min. Ako je squad leader blize pucnjavi, clan squada ce uvek gledati da se spawnuje kod njega, a ne na nekoj udaljenoj zastavici. Na taj nacin, odredjenih (do) 6 ljudi ce veci deo svog vremena provoditi uz svog squad leadera! To je do sada bilo nemoguce za izvesti, a jedan je od osnovnih uslova za funkcionisanje squada! Zatim, squad leader ce moci lako da vidi clanove svog tima, kako na minimapu, tako i u 3D okruzenju, zadatke koje SL izdaje pojedincima ce oni moci da VIDE, i da CUJU (na maternjem jeziku) u svojim slusalicama, sto ce im ostaviti jak trip da je upravo to ono sto bi oni trebalo da rade, te ce to i raditi. Cak i da ne bude tako, sama cinjenica da se squad memberi spawnuju oko squad leadera omogucava trojici squad leadera da vestim pozicioniranjem na mapi, nateraju ostale da formiraju liniju fronta, tj. da ne dopuste protivniku da se probiju u njihovu pozadinu.
Posto SL vecim delom ima svoje clanove oko sebe, on moze u odredjenom trenutku da da veoma koristan savet (u dobrom timu zadatak) tipa "Pero, nemoj tuda, izleteces na tenk.", ili "Lazo, s leve strane, zaobilaze te dvojica." Izmedju ostalog ista prica vazi i za komunikaciju izmedju Ov.Comma i SLa. A sve to zato sto:
- Ov.Comm IMA mogucnost da vidi stvari koje ostali ne vide, da pregledno shvati sta je opasnost za odredjen squad; da pomogne squadu ispustanjem supply-ja, ili pozivanjem artiljerije, odnosno pustanjem UAVa; da koordinira squad sa ostalim squadovima.
Zbog toga, ono sto OvComm prica u toku igre nece vise biti samo fiks-ideje nekog zaludjenika (mare, wele), nego stvarno korisne informacije, odnosno efikasna pomoc kad je to najpotrebnije.
- Squad leader, zbog infoa koji dobija od OvComma, kao i zbog dobrog pregleda ko se gde nalazi od njegovih clanova u 3D svetu (i zato sto je ipak malo iskusniji, timski igrac) zna stvari koje clanovi squada ne znaju, pa ce i njegova prica preko slusalica biti veoma korisna, a ono sto je najvaznije da ce clanovi u squadu poceti da ga uzimaju za ozbiljno. Ako on kaze "Pero, nemoj desno, snajperi haraju", a Pera kaze "Ma ok... provucicu se ja nekako" - i nakon cega bude ... sledeci put kad bude cuo nesto od SLa, vise paznje ce da obrati na to.

NNM je neka interna fora za FFA igrace (prosto receno), a RRD za ove redje :) sto im je organizacija srednje ime

Jel ima nekih podataka o zahtevnosti?Da li ima singleplay(kao u vietnamu i '42 sa botovima ili nesto slicno)?Al izgleda bice ekstra...naravno ako uz nju ne dobijem i pokloncic zvan star 4ce

Imam ja neki filmic od 30-ak MB, pocinje sa pesadijom, pa anti-tenk pesadijom, pa borba tenka i helikoptera, pa aviona i helikoptera, pa dva aviona... mnogo dobar video, odlicna kamera. Jel ima neko ideju hoce li biti SP misija?

daj link

mora da bude SP, al' tesko da ce biti na visem nivou nego u bf:1942
poboljsan malo AI (kapiram nista epohalno), al' who gives a fcuk za SP? :D

Iju...prepadoh se kad videh grafiku O)

A1200 je napisao(la):
A nego shta, ima da teramo Amere iz Iraqa. Josh kad se udruzimo sa bracom Kinezima... :D

Ti si lood :) Ameri su zakon u odnosu na ove :D Sve, sve, samo ne brkovi, chalma, minareti i ime Muhamed :d

Ne ynam da li je ko primetio, al na jednom od filmica (zove se video-wall ili tako nesto) vidi se parkiran JUGIC!!! I neki terorista je poceo da reseta po njemu...a iz juga se cuje alarm!?Dakle iracani imadu i super oruzje sutrasnjice-YUGO 45 :d

Interesuje me da li ovde ima zainteresovanih za formiranje BF2 klana?

U svakom slucaju ovo cekam mesecima i ovog puta cu stvarno da se potrudim da uzmem original...dosadilo je vise sa RIVERA i finskim private serverima. Team play ce biti do sada nevidjen^^ zato ako ima jos ljudi koji igraju javite se..^^

Nazad
Vrh Dno