Šta je novo?

Battlefield 1

Meni su mape mehh.. Najviše mi se svidja novi AA rocket Gun. Jadni piloti.. [emoji3]

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Ne znam za vas ali meni su ove 3 mape daleko bolje nego one iz proslog patch-a. Bez sale.

Tapatalk

Mape u In the name of the Tsar dlc su po meni najlepse, pogotovo Albion i Lupkow pass.Slazem se da bi mape se bolje igrale da je bio obican conquest, ovako retko strana koja napada pobedi, bude ali jako retko.Team balancer jos nisu sredili, jos ima situacija kada jedan tim ima bar 5 igraca i vise od druge strane i mec bude gotov relativno brzo.Ali ono sto me najvise nervira sto nema uopste timske igre, niko ne spotuje, neki cak ni ne znaju sta je to, mozda je pokvarena mehanika, ko zna..retko budu i ozivljavanja, samo prodju pored tebe, jako je tesko igrati tako, dok igrati Bf4 je pravo uzivanje pogotovo gunplay strana igre, prosto milina.

Nije istina da retko pobedi strana koja napada. Kod mene je to islo u serijama, prvo smo izgubili 4 partije pa vezali 5-6. Jeste malo teze kad igras sam, onda nemas uticaja na desavanja tj. jako malo stvari mozes sam da promenis. Ali ako nadjes squad ok igraca sve je mnogo lakse. Moraju ljudi da se koordinisu.
Najveci problem sada je najezda novih igraca, koji su suvise pasivni. Stoje izmedju 2 zastave i ne urade nista 10 minuta. Mora da gura napred, da se grize, da se kopaju oci prstima ako treba. Medika opet malo ima a 3 dobra medika u timu mogu da donesu prevagu. Ja se nekada samo tome posvetim, samo spricam a tim ima ludacki skor na kraju.
Mada sve slabije i igram, takav mi je period naisao.

Tapatalk

Sto vise igram ove nove mape sve vise mislim da u DICE rade ljudi na ozbiljnim drogama... Generalno mape nisu lose ali Conquest Assault je nevidjen shit. Ajde onaj Pashendale, to je klasican Conquest mada mapa ima ozbiljnih problema sa zergovanjem ali koliko su uspeli da upropaste Somme koja dosta ozbiljno izgleda forsiranjem tupavog CA. Tek kada (ako) britanci uspeju da se probiju posle A zastavice igra pocinje da lici na nesto. Caporeto sam najmanje igrao i najmanje mi se svidja, ni jednom ekipa koja napada nije uspela da prodje prvu zastavicu.

Ma daj, odlicne su mape. Ljudi treba da nauce da igraju a ne samo da kukaju. Vise puta sam na istim mapama i pregazio i bio pregazen. Samo je pitanje kakva ti je ekipa zapala. Ako od 32 igraca njih 10 uzme snajpere i zalegne negde umesto da se zalete sa assaultima i smoke bombama svi na istu stranu onda je partija izgubljena.
Realno, probija se to bez frke ako tim zna sta radi. Meni su mape bas dobre.

Tapatalk

Pa eto, meni ne leze. Pashendale sam jos i najvise igrao, najobicnije zergovanje, nema tu neke velike taktike. Conquest Assault mod mi se uopste ne svidja, niti to sto ga u poslednja dva DLC-a bas forsiraju kada je vecina zajednice protiv toga. Samo da nekoj pametnoj glavi ne padne na pamet da isto uradi i u novom BF. Steta za Somme, nakon one A zastavice mapa je zaista vrhunska, da se igra u Conquest mozda bi bila jedna od najboljih mapa u celoj igri. Oruzija nisam nesto mnogo isprobavao, jos pokusavam da se naviknem na TTK patch pa isprobavam sve zivo. Za sada sam prilicno fasciniran sa RSC za medika i onim novim cudovistem od SMG 08.

Poslednji DLC u kome sam bas uzivao je In the name of the Tzar, Lupkov, Albion i Volga mi imaju smek mapa iz ranijih BF igara. Ostalo, dosta tanko.

Kapiram te ali sta znaci vecina zajednice? Kad je igra izasla najglasniji su bili piloti i trazili su da se bafuju avioni jer ljudi mogu da ih ubiju. Jelte, bilo im lose da imaju 50:2. I dok vecina igra i cuti oni najglasniji predstavljaju zajednicu. Kod mene u klanu se ne zale na ove mape niti na mod a ima nas kamara matorih prdonja. Prosek godina nam je oko 40. Nema klinaca, sve iskusni BF igraci od starta serijala. Realno, najlosije mape su bile u proslom patchu, to se svi slazemo. One pomorske mape su potpuni haos.

Tapatalk

Jel zna neko, zasto mi je fps zakucan na 60?
Isklucen je vertical sync u igri, ali nista se ne menja.

Proveri da li ti je framrate limiter slucajno stavljen na 60. Nalazi se pod advanced u video opcijama. Eventualno ako nije to pokusaj da umesto full screen stavis borderless (ili obrnuto) pa vidi da li se nesto menja.

Ne dobijam nista, naravno, ali želim da vidim, kako se ponaša nova konfiguracija, koju sam uzeo.
Rešio sam problem, cfg fajl, koji se nalazi u direktorijumu igre je bio taj, koji je to odradio na 60.
Kada sam tu promenio, i u igri se promenilo.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Kapiram te ali sta znaci vecina zajednice? Kad je igra izasla najglasniji su bili piloti i trazili su da se bafuju avioni jer ljudi mogu da ih ubiju. Jelte, bilo im lose da imaju 50:2. I dok vecina igra i cuti oni najglasniji predstavljaju zajednicu. Kod mene u klanu se ne zale na ove mape niti na mod a ima nas kamara matorih prdonja. Prosek godina nam je oko 40. Nema klinaca, sve iskusni BF igraci od starta serijala. Realno, najlosije mape su bile u proslom patchu, to se svi slazemo. One pomorske mape su potpuni haos.

Tapatalk

Slazem se.
Takodje i ja da dodam, dobar squad (jedan!) probije u CA sa lakocom. Uopste ne treba ici na A vec zaobilaziti.

Slazem se.
Takodje i ja da dodam, dobar squad (jedan!) probije u CA sa lakocom. Uopste ne treba ici na A vec zaobilaziti.

Problem je gomila ljudi koji su uzeli igru zadnja 2meseca po ceni od 10-15-20e pa truju ovo je sr*nje ono je sr*nje.Ne znaju gde biju naravno, samo ignorisati.Taj CA, je opako lako probiti najblize spawnu cuvani point.Jer se vise od pola defending tima nabije na tu zastavicu na obe Apocalp. mape.

Na Somme je toliko *****no : uzeti motorce i ici skroz levom stranom, i zauzeti neki point u sredini jer kad bi se uzeo mapu najblize njihovom prvom spawnu tu bi mogli odma da se spawnuju.Da ne pricamo sto se polovina defending tima nabije u rovove ispred pointa, pa ih istreses Mortar landshipom ko vaske pa se vise ne spawnaju tu.Moze i tako.Sta je zanimljivije. Caporeto isti princip, samo sa konjima ili onim malim armored kolima se preleti dole na B jer tu ima i AA gun za slucaj da avion sipa.

Problem je sto su ljudi polutupavi.I kad se probije point na CA u sredini, niko se ne spawnuje na njega.AMIN.Evo koliko je 2-3nedelje ovaj patch, koliko su tupavi mora svaki ebeni put da im pises u chatu da se spawnuju na probijeni point da bi se nesto uradili.Jer se vecina njih napucava kod startnog pointa.Kako kriviti developere/DICE kad 90% ljudi ni ne igra mapu kako treba da se igra, nego igraju Deathmatch? Totalno pogresno.Ako im se napucava nek igraju quake i CS.

Poslednja izmena:
Zato što je Battlefield realno niša po gameplay-u u koji je zalutalo na milione igrača iz CoD-a, Kvejka, Kauntera i sličnih brzih arena FPS-a. Ustvari grešim, nisu zalutali, nego su pozvani i prihvaćeni od strane izdavača da zagorčaju igračko iskustvo ljudima koji igraju Battlefield zbog gameplay-a a ne kilova i napucavanja, bar ne primarno.

Tako da imaš tri izbora, da se nerviraš i igraš igru kako je zamišljena uz ostalih 0,5% igrača koji je tako igraju, da se pridružiš anarhistima koji ne umeju da igraju ili da se spakuješ i prebaciš u neku drugu igru.

Po malo slozeno pitanje. Niko ne kupuje igru da bi je igrao kako je zamisljena, niti to duguje ikome, vec kako on zeli da je igra. Tako i treba da bude, jer sto bi bilo ko mogao bilo kome da odredjuje kako ce da koristi nesto za sta je dao pare. Takodje, buduci da sama igra ima TDM mod, reci da nije predvidjena za takvu igru je po malo deplasirano. Ako ga ima,znaci da je za to predvidjena. Conquest mod nije predvidjen da se igra kao tdm, naravno, ali BF u svojoj sustini nije (vise) hard core igra (ako je ikad i bila), tako da je ljudi igraju da se malo opuste i zabave, pobeda nije u prvom planu.

Bas tako nikada se ne ide odmah na A nego na protivnicku prvu tj. najdalju bazu,to kada se zauzme i pocne sledeca da pada gotovi su svi problemi.Tada pocinju da se protivnicki igraci rastrkaju po mapi i onda oni koji nemaju pojma da igraju(klinci pocetnici) u tvom timu uspeju da zauzmu tu famoznu A zastavu.
SOMME : Tri nacina za probiti se!!!Uzimam tenk i idem desnom ivicom mape i samo pun gas ,prolazim kraj A i C i idem na F u to vreme brdo igraca se spaniuje na moj tenk neki izlaze na C neki idu na F a neki blizu D izlaze sigurno minimum 6-7 igraca se spanuje na moj tenk .Ako igram sa drugarima iz klana to je onda sve vrlo jednostavno.Drugi nacin je leva strana i bar dva medica da krenu samnom ,postoji put koji je blago ukopan tu se zalegne ako pocnu da pucaju,i bukvalno sam nevidljiv za protivnije,kako koga ubiju od mojih tako ih dizem i idemo samo napred,mnogi od protivnika se fokusiraju na nas i pocnu da idu preko poljane prema nama tada su laka meta nasim snajperistima,retko ko i prodje do nas.I treci nacin ( malo dosadan ali pali i ja uspevam da prodjem) desna strana mape i psenica koja nije slucajno tu tako bezveze zalegnes i puzas sve do C zastave pa dalje,ako se i neko od tvojih spanuje na tebe dok puzas ne pomeraj se neka izgine,pa polako dalje.
CAPORETTO .Uzimam novi Bomber i idem max u visinu punim ih ko kokice na A i nastavljam dalje stalno popravljam i najmanje ostecenje i naravno mnogi se spanuju i iskacu.Drugi nacin je klasican prolaz ali samo uz levu ivicu planine i oprezno bez srljanja.Prolazim i C i idem na E .U prolasku pokraj C zaobilazim deo gde se zastava uzima da ne skontaju da je tu neko prosao i poceo da spusta zastavu.Treci nacim uzimam transportno vozilo i ito levom stranom prolazim pokraj C do E.Sve je vrlo prosto ako je tvoj tim iole dobar!!!!!Isti momenat bez razmisljanja izlazim sa mape ako su saigraci vecinom pocetnici.
Battlefield je savrsena igra po meni najbolja do sada a igrao sam sve,igra se glavom a ne kampovanjem kao SC .Kupis igru na njemom poslednjem DLC i ocekujes da budes dominantan medju more 140lvl e pa to ne moze,budi strpljiv kontaj igru i uzivaces.Igra nije definitivno za klince brzo se prepoznaju sa glupim kometarima,posto im bas ne ide ;)

Bravo, to je to, drago mi je sto te nije mrzelo to detaljno da obrazlozis, mene jeste.

E jel postoji neki tripwire hack ili sam ja skroz oćoraveo? Poslednjih nedelju dana više puta sam zaginuo od tripwire i to kada sam bio sto posto siguran da je sve OK. Jednom čak čučnem u neki ugao, ne pomeram se, samo radim reload i bam, nema me više...

Meni se to nikad nije desilo, nit bilo kakav bag, a igram svaki dan u poslednjih par nedelja.

Danas sam posumnjao na jednog da je cheater, one shot kill, mada ne mogu da se zakunem.
Mnogo lakse sam ih prepoznavao recimo na BC2.

Nekad i server zaglupi pa nisi siguran. Ako se jednom desilo verovatno nije, ali zapamtis ime igraca i ako se desi opet, onda verovatno jeste

Verovatno je u pitanju onaj bag gore naveden, za koji Dice kaže da je sada sređen.

Ja posle ovog zadnjeg update-a, gubim zvuk, na trenutak, pa se vrati, pa tako u krug.
Ne znam do cega je to.

Vrh Dno